Karkuun juokseminen ja kuoleminen on hyvin tavallista unessa. Ja se on todella pelottavaa, kun joku/jokin seuraa, etkä pääse siitä eroon. Mutta mitä se voisi tarkoittaa? Unitutkija Olavi Moilanen tulkitsi karkuun juoksemis-unta. 
Unia arvostavia kulttuureja oli enemmän aikaisemmin. Ennen Aristoteleen ja Platonin aikaa uskottiin, että unien viesti on jumalallista alkuperää. Unet olivat pyhiä. Aristoteles ja Platon kumosivat käsityksen: Aristoteles vertasi unia veteen heijastuviin kuviin, Platon ajatteli, että unet kumpuavat sielusta. Nykyään unia ei juuri pysähdytä pohtimaan, mutta voimme elvyttää suhteemme uniin unitaitoja harjoittelemalla.
Kun ihmiset kertovat Airi Ojalle unistaan, todellisuudessa he jo aavistavat mitä niiden viesti käsittelee. Ojan tehtävä on johdatella tulkintaa vain oikeille urille, toimia oppaana, jotta unennäkijä ymmärtää mihin uni liittyy. Unen todellisen merkityksen voi oivaltaa vain unennäkijä itse. Unissa voi myös kohdata fyysisesti loitolla olevia henkilöitä, kuten sielunkumppaninsa. Ne ovat eräänlainen sielujen tapa kommunikoida.
Olet varmasti tavannut henkilön, joka väittää, ettei hän koskaan näe unia. Me kaikki kuitenkin näemme unia, mutta emme aina muista niitä. Mikä neuvoksi, jos unien muistaminen tuottaa ongelmia?
Vaikkei ihminen aina herättyään muista unia, kaikki me näemme niitä. Erilaisia perusunityyppiä on kuusi: puhdistava uni, opettava uni, ongelmaratkaisu-uni, enne-uni, ennustava- tai/ja visionäärinen uni sekä ulkoisen häirinnän unet.
Olet varmaan jo viilentänyt makuuhuoneen lämpötilan, lopettanut kahvin juonnin ilta seitsemän jälkeen ja hankkinut pimennysverhot – eikä uni siltikään tule. Tässä viisi uutta tapaa tehdä rauha tyynyn kanssa.
Useimmat meistä näkevät unia. Joskus myös muistamme asiat,  ja unemme tapahtumat saattavat tuntua hyvinkin todelliselta. Unen maailma on kiehtova ja sitä on tutkittu paljon. Mutta voimmeko me hyötyä unennäöstä ja jopa aivan tietoisesti?
Me kaikki tiedämme, että uni on tärkeä osa tervettä ja onnellista elämää. Jos kärsit uniongelmista, olet varmasti ehtinyt kokeilla jo kuumia kylpyjä, puhelinkieltoa ja kevyttä lukemista ennen nukkumaan menoa helpottaaksesi nukahtamista. Mutta mitä tehdä, jos uni ei siltikään tule silmään?
Syksy tuo harjoitusrutiinit. Olen odottanut sitä. Ensimmäinen joogatunti vaikutti syvällä alitajunnassa, ja pari päivää tunnin jälkeen joogasin unissani. Se oli paras uni pitkään aikaan. Koen vahvasti, että uni liittyi henkisellä polulla etenemiseen. Olin löytänyt takaisin ytimeeni, saanut yhteyden olevaiseen ja sielu kiitti tästä lahjasta unessa.
Nainen, sujahda alasti vällyjen väliin, sillä se kannattaa - tutkitusti! Alasti nukkumisella on todettu olevan monenlaisia terveyshyötyjä. Kun luovut pyjamasta, se voi muun muassa parantaa unenlaatua sekä tuoda lisäpotkua parisuhteeseen. Kenties jumalaisella ulkomuodolla aikoinaan hurmannut Marilyn Monroe tunsi alasti nukkumisen salaisuudet - hän nimittäin kertoi pitävänsä öisin päällä ainoastaan Chanelin hajuvettä. Miksi meidän tulisi ottaa mallia Monroesta?
Sivu 1 / 2

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net