Kundaliinienergia tai kundaliini (kundalini) on tietoinen, elävä ja omalla tavallaan äidillinen voima kaikissa ihmisissä, kuin palanen jumaluutta. Sitä on myös kaikkialla muuallakin, sillä se on voima, joka saa kaiken maailmankaikkeudessa kasvamaan. Ihminen, ihmisen solut, kasvit ja eläimet sisältävät kaikki kundaliinia jo itsessään. Kundaliini tunnetaan myös nimillä ki-energia (esim. reikissä) sekä qi-energia (itämainen nimitys).
Jooga ja meditaatio muodostavat kokonaisvaltaisen menetelmän itsensä kehittämiseksi. Niiden harjoittamiseen etenkin omin päin liittyy riskejä ja vaarojakin. On muistettava, että ihminen ei ole vain fyysinen ja psyykkinen olento, vaan myös henkinen olento.
Vetämättömään oloon ja ylipainoonkin ja ikääntymisen nurjiin puoliin voi auttaa tiibetiläisten munkkien tuhansien vuosien ajan käyttämät harjoitukset. Länsimaissa niitä kutsutaan "viideksi tiibetiläiseksi" tai "viideksi riitiksi", ja länsimaihin harjoitukset toi rampauttavaan sairauteensa apua maailmalta etsinyt brittisotilas 1930-luvulla.
Oletko joskus tullut ajatelleeksi, että joogaa ja meditaatiota harrastavat ihmiset vaikuttavat pitävänsä itseään muita parempina? Uusien tutkimusten mukaan olet ollut oikeassa.
Maailman vanhin joogaopettaja on nimeltään Tao, hän työskentelee New Yorkissa ja on 98-vuotias. Hän alleviivaa yhden asian tärkeyttä - joogit jo arvaavatkin, mistä on kyse.
Joogaharjoitus arkipäiväistyy. Se tarkoittaa esteitä meditaatiossa onnistumiselle. Utelias, tutkiva tarkkailija vaipuu olemattomiin. Harjoituksen esteeksi muodostuu tietävä asenne: tiedän mitä tehdään, mitä tapahtuu, mistä on kysymys. Ikään kuin sitä ei tarvitsisi kokea ja elää.
Joogaterapia. Nyt se siis alkaa.  Mitähän tästäkin vielä tulee, pohdin avatessani joogakoulun ovea. Vielä aamulla asennoiduin terapiakurssiin skeptisemmin. Olin tyytymätön.
Olen harjoittanut fyysistä, vahvistavaa ja melko aktiivista joogaa vuosia. Rankani kerta kaikkiaan tarvitsee sitä. Joogaterapia sitä vastoin oli uusi tuttavuus.
Syksy tuo harjoitusrutiinit. Olen odottanut sitä. Ensimmäinen joogatunti vaikutti syvällä alitajunnassa, ja pari päivää tunnin jälkeen joogasin unissani. Se oli paras uni pitkään aikaan. Koen vahvasti, että uni liittyi henkisellä polulla etenemiseen. Olin löytänyt takaisin ytimeeni, saanut yhteyden olevaiseen ja sielu kiitti tästä lahjasta unessa.
Tässä sarjassa kirjoitetaan siekailemattoman rehellisesti joogaharjoituksen ja meditoinnin sujumisesta. Päiväkirjaa ei kannata lukea, jos etsit yleviä, esoteerisiä ja mystisiä viisauksia. Mikäli olet elämää ihmettelevä ihminen, jolle henkisyys ja henkinen kehitys sekä henkinen harjoittaminen ovat tärkeitä asioita, päiväkirja todennäköisesti kiinnostaa sinua. 
Sivu 1 / 2

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net