Näillä tekniikoilla avaat unimaailman lukkiutuneet portit https://pixabay.com/fi/tytt%C3%B6-mets%C3%A4-uni-keijukainen-juuret-1557204/
22.03.2018

Näillä tekniikoilla avaat unimaailman lukkiutuneet portit

Olet varmasti tavannut henkilön, joka väittää, ettei hän koskaan näe unia. Me kaikki kuitenkin näemme unia, mutta emme aina muista niitä. Mikä neuvoksi, jos unien muistaminen tuottaa ongelmia?

Unien muistamiseen on tarjolla erilaisia strategioita. Nämä strategiat ovat oikeastaan muunnelmia aikomusten asettamisesta. On universaalin lain mukaista, että mitä enemmän keskitämme huomiomme tiettyyn asiaan, sitä enemmän saamme siitä irti – sama pätee unien muistamisessa. Ehkä yksinkertaisin tapa unien muistamiseen on yksinkertaisesti mieleen keskittyminen ennen nukahtamista. Samaan hengenvetoon kannattaa kertoa itselleen, että haluat muistaa näkemäsi unen aamulla. Jo se, että pidät unipäiväkirjaa ja kynää lähelläsi, asettaa tavoitteen ja aikomuksen unen näkemiselle.

Jos nämä yksinkertaiset neuvot eivät auta, kannattaa kokeilla seuraavia tekniikoita - ne voivat auttaa unien muistamisessa.

  1. Lue läpi unipäiväkirjaasi. Unikirjasi lukeminen (jos olet pitänyt sellaista jossain elämäsi vaiheessa) on käytännöllinen apu monestakin syystä. Se muistuttaa sinua siitä, että olet jatkuvasti yhteydessä tiedostamattomaan itseesi - ja se avaa sinun käsitystäsi suhteenne historiasta ja etenemisestä. Unipäiväkirjan lukeminen myös tehostaa vuoropuheluasi unentekijän kanssa – olet siis ilmoittanut, että olet valmis seuraavaan lukuun…
  1. Vieraile vanhassa unessasi. Jos jokin vanha uni on jäänyt mieleesi, sen sanoma ei ole todennäköisesti täysin auennut sinulle, tai et ole ymmärtänyt sen tarkoitusta. Kuinka kauas taaksepäin voit oikein mennä? Niin kauas, kuin haluat – jopa lapsuuteen, sillä nämä unet ovat usein yhä jollain tavalla relevantteja. Käytä visuaalista mielikuvitustasi hyväksesi, jotta voit palata muistiisi jääneen unen maisemiin. Kun heräät, käy koko uni läpi mielessäsi. Tämä on hyvin voimakas ärsyke aivojen ”unihälytyskeskukselle” - se herättää uudelleentoimimaan koko systeemin.
  1. Unikirjat. Lue kirja unista ennen nukkumaan menoa. Tämä menetelmä sekoittaa unimielikuvitustasi ja saa asioita tapahtumaan yllättävän usein.
  1. Herättele uniasi. Herättelymenetelmä on tietynlaista aikomusten asettelua, joka sisältää jonkin kysymyksen unesi ratkaistavaksi. Tähän tekniikkaan liittyy ennen kaikkea kysymyksen kysyminen ennen nukahtamista - ja heti seuraavana aamuna tulisi pohtia, mikä nähdyn unen suhde on esitettyyn kysymykseen. Joskus tulos on ihmeellisesti yhteydessä kysyttyyn kysymykseen – toisinaan taas ei. Jos siis olet kiinnostunut unien tulkinnasta, tässä kohtaa kannattaa hankkia kirjallisuutta tulkinnan tueksi.
  1. Pyydä vanhasta unesta seuraavaa jaksoa nähtäväksesi. Oletko viimeisen kuukauden aikana nähnyt unen, joka jäi kesken tai täydeksi mysteeriksi? Tähän voisi auttaa edellä mainitun herättelymenetelmän variaatio, jolloin voidaan pyytää vanhan unen seuraavaa jaksoa nähtäväksi unissasi. Käy ennen nukahtamistasi läpi kesken jääneen unen tapahtumat mielessäsi. Tämän jälkeen kysy unentekijää lähettämään sinulle uusi uni, jossa käsitellään samaa aihetta laajemmin.
  1. Iloitse unistasi. Kun heräät ja muistat nähneesi unen, sano itsellesi ”Miten ihanaa, näin juuri unta!”. Tämän jälkeen olisi hyvä mennä takaisin uneen ja käydä se läpi mielessäsi – kahdesti. Kun käyt unen läpi toistamiseen, koita muistella yksityiskohtia, jotka ehkä jäivät ensimmäisellä kierroksella näkemättä. Jos unesi oli sinulle erityisen tärkeä, käy se läpi vielä kolmannen kerran mielessäsi.

Tämän jälkeen pohdiskele, mikä tarkoitus unella mahdollisesti oli. Oliko uni ihan uusi tuttavuus, vai vastasiko se esittämääsi kysymykseen? Oliko unesi kenties jako-osa jostain aikaisemmasta unesta? Jos mahdollista, kerro unestasi kumppanillesi tai ystävällesi – kun kerrot unimaailmasi tapahtumista muille, unen tarkoitus yleensä selkenee sinulle itsestään. Unen jakaminen on myös hyvä tapa tuoda uni pois päästäsi, jolloin se terävöityy entistä enemmän tietoisuudessasi.

Lähde: https://spiritualityhealth.com/articles/2017/11/24/techniques-for-opening-and-stimulating-the-dream-channel

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net