Ethän ole uhka omalle parantumisellesi? Näin valjastat mielen tukemaan paranemisprosessiasi Leon Biss - Unsplash
28.08.2018

Ethän ole uhka omalle parantumisellesi? Näin valjastat mielen tukemaan paranemisprosessiasi

Kehomme parantaa jatkuvasti itse itseään. Mutta voimme myös vaikuttaa paranemisprosessiin tietoisesti. Omat tunnetilamme ja kokemuksemme vaikuttavat merkittävästi siihen, miten voimme, ja miten toivumme erilaisista fyysisistä tai psyykkisistä haasteista tai sairauksista. Kiinnitä huomio arkisiin valintoihin, tekoihin ja toimintamalleihin, ja huomaat, että saatat haluamattasi tehdä hallaa omalle hyvinvoinnillesi.

Vaikka kehomme on itsesäätelevä, meillä on paljon valtaa siihen. Tietoisella paranemisprosessilla voimme auttaa kehomme automaattisia paranemisprosesseja huomattavasti. Näillä näkymättömillä, subjektiivisilla tunnetiloilla on voimakas vaikutus elämänlaatuumme.

Jos tarkkailet vaikka hengitystäsi, huomaat, että se on automaattinen toiminto – eli tavallinen selviytymismekanismimme. Voimme silti puuttua hengitysrytmiin milloin haluamme; voimme hengittää nopeammin, hitaammin, syvään tai pinnallisesti. Koska kehomme toimii kokonaisuutena, puuttumisemme sen toimintaan eivät ole paikallisia – erilainen hengitystyyli voi toisessa ääripäässä liittyä paniikkihäiriöön ja toisessa taas rauhalliseen joogaharjoitukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisella tekemällämme valinnalla voimme siirtää itsemme pois luonnollisen hyvinvointimme tilasta.

Ja mitä ilmeisimmin monet ihmiset ovat näin tehneetkin. Merkit ovat päivänselviä: unettomuutta, kroonisia sairastumisia, lihavuutta, ahdistusta ja masennusta. Ja parantumisemme todellisin uhka kumpuaa päivittäisistä toimistamme, joilla on negatiivisia tai odottamattomia seurauksia. Nämä ovat kuin sadepisaroita, jotka lopulta aiheuttavat tulvan.

Koska jokaisen elämä on sekoitus hyviä ja huonoja valintoja, kaikkea on punnittava siitä näkökulmasta, että parannammeko omaa hyvinvointiamme vai heikennämmekö sitä. Solumme, geneettiselle tasolle asti, sietävät hemmotteluamme, mutta maksavat siitä myös kovan hinnan. Joten mikä ratkaisuksi?

Koska meissä on käynnissä jatkuvasti kaksi erilaista paranemisprosessia, tulisi meidän oppia käyttämään kehon kaksoiskontrollia parantumisen välineenä:

1. Automaattinen paraneminen. Jokainen meistä on perinyt automaattisen paranemisen geenit miljoonien vuosien evoluution tuloksena.

2. Tietoinen paraneminen. Tämä kattaa kaikki mahdolliset keinot auttaa automaattista paranemisprosessia. Mikä tahansa kokemuksistamme on mahdollinen parantamisen kohde. Yksinkertainen tosiasia on, että vaikka et kokisikaan päivässäsi fyysistä kipua, voit silti kokea tunneperäisiä kipuja, kuten masennuksen tunteita, avuttomuutta, toivottomuutta, huolta tulevaisuudesta, ahdistuksen tunnetta, huonoa itsetuntoa, yksinäisyyttä, pelkoa, syyllisyyttä vanhoista traumoista, ja niin edelleen.

Voiko kukaan sanoa, että mikään edellä mainitusta ei kosketa sinua nyt, tai ole koskettanut ehkä aiemmin elämässä? Tutkimukset ovat osoittaneet, että näkymättömillä, subjektiivisilla tunnetiloilla voi olla voimakas vaikutus kehoomme. Texasin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tutkijat tarkastelivat kuolleisuutta miesten ja naisten joukossa, joille oli tehty sydänleikkaus. Lääketieteellisen lähestymistavan valossa leikkauksen jälkeistä kuolleisuutta selitetään yleisesti fyysisillä eroilla.

Tohtori Thomas Oxmanin johtama tutkimusryhmä otti epätavanomaisen lähestymistavan tutkittavaan aiheeseen. He kysyivät tutkittavilta kaksi kysymystä liittyen heidän sosiaaliseen tilanteeseen: 1. Osallistutko säännöllisesti järjestettyyn ryhmätoimintaan? 2. Etsitkö voimaa tai lohtua uskonnosta tai hengellisyydestä? Näiden kyllä/ei-vastauksia arvioidessaan tutkijat jättivät analyysistä pois sydänleikkausten jälkeistä kuolleisuutta lisäävät riskitekijät, kuten iän, taudin vakavuuden ja aiemmat sydänkohtaukset.

Tutkimuksessa todettiin, että henkilöillä, joka vastasi "kyllä" molempiin kysymyksiin, oli alle viiden prosentin todennäköisyys kuolla kuusi kuukautta leikkauksensa jälkeen. Henkilöillä, jotka vastasivat "ei", molempiin kysymyksiin, oli 20-25%:n todennäköisyys kuolla kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta. Ja tässä tärkein: kun sinun sosiaalinen tukiverkostosi on kunnossa ja haet lohtua ja voimaa uskosta, selviydyt seitsemän kertaa todennäköisemmin sydänleikkauksesta, kuin se, jolla ei ole näitä asioita elämässään.

Lähde: https://www.mindbodygreen.com/articles/how-to-harness-the-mind-for-healing

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net