Et ole viallinen, syleile ja arvosta siis säröjäsi Gugggle / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0
28.05.2019

Et ole viallinen, syleile ja arvosta siis säröjäsi

Sen sijaan, että pyrimme piilottamaan muilta näkymän millaisia särömme ovat, meidän kannattaisi olla ylpeitä vioistamme ja rikkinäisyydestämme, koska juuri ne tekevät meistä kauniita. Tämän huojentavan kaavan voi oivaltaa myös esineiden kautta: Japanilaiset taiteilijat ylistävät keramiikan säröjä niin korkealle, että he täyttävät ne kullalla.

Menetelmää kutsutaan Kintsukuroiksi (myös Kintsugi). Sama konsepti on arvokas monien muidenkin asioiden korjaamisessa tai parantamisessa, kuin vain keramiikan. Oivallus siitä, että halkeamia ja puutteita voidaan käsitellä ja nähdä toisella tavalla, samalla luoden jotain uutta ja ainutlaatuista, istuu hyvin myös ihmiseen itseensä.

Me, inhimilliset ihmiset, emme ole täydellisiä, emmekä todennäköisesti koskaan parannu haavoistamme ja säröistämme sataprosenttisesti. Meillä kaikilla on erilaisia halkeamia ja kuoppia, riippumatta siitä näkyvätkö ne ulospäin vai eivät. Ajan mittaan halkeamat voivat kuitenkin arpeutua ja niiden jättämät viivat ovat kuin kauniiden maisemien elokuva, josta muodostuu oma elämämme. Kaunis ja ainutlaatuinen, virheellinen elämämme.

Olemme aina epätäydellisiä, mutta jos käytämme itsehoitona samaa asennetta, jolla japanilainen taiteilija käsittelee keramiikkaa, kaikki ne asiat, joiden olemme ajatelleet olevan elämässämme valitettavia tai jollain lailla virheellisiä, voivat muuttua jopa kultaisiksi. Joskus vääriltä tuntuneet valinnat voi kääntää kokemuksiksi, jotka saavat meidät kasvamaan ihmisenä ja tulemaan juuri siksi yksilöksi, joka meidän tarkoitus olla. Sinäkin olet jo se, oma uniikki yksilösi.

Joskus sanotaan, että korkeammat voimat parantavat ja sitovat haavat, ei ihminen itse. Korkeammatkaan voimat eivät kuitenkaan voi parantaa ihmisen halkeamia ja täyttää niitä valolla ja rakkaudella, jos emme anna säröjämme parannettavaksi, tuo niitä ensin esille. Kintsukuroi -taiteilijakin toimii näin – hän ei poista halkeamia, vaan tietää itse halkeamien olevan se olennainen osa, jota käsitellään.

Jos yritämme piilottaa tai poistaa sen mitä todella olemme – vikoinemme kaikkinemme – säröihimme ei voi luoda uutta ja kaunista, kuten ei keramiikkaankaan, jos halkeamat eivät ole taiteilijalle näkyvissä. Kun hyväksymme elämämme rikkinäiset ajat ja omat vikamme, voimme omaksua ne osaksi itseämme. Osaksi sitä materiaalia, joka tekee meistä juuri meidät.

Yhtenä kauniina päivänä voimme katsoa peiliin ja nähdä siellä kaiken, mitä olemme käyneet läpi ja sanoa: Olen kiitollinen täydestä elämästä ja siitä että juuri nämä halkeamat muuttivat minut kauniiksi ihmiseksi.

Lähteenä käytetty artikkelia: https://spiritualityhealth.com/articles/2019/03/08/embracing-our-flaws

Kuvan alkuperä: Wikimedia Commons, creative commons CC BY-SA 4.0

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net