Et ole ajatuksesi – vapaudu mielesi vankilasta ja löydä oikea suunta elämääsi Copyright: rido / 123RF Stock Photo
21.06.2017

Et ole ajatuksesi – vapaudu mielesi vankilasta ja löydä oikea suunta elämääsi

Tiesitkö, että ajatuksillasi on vain se voima, jonka niille suot? Mielemme on nimittäin taitava selittelemään meille asioista ilman, että ne ovat totta. Kun opit vapautumaan mielesi vallasta ja tunnistamaan sen sepittämiä tarinoita, oikea elämäsi voi alkaa.

Et ole ajatuksesi. Ihan ensimmäiseksi meidän tulisi ymmärtää se tosiasia, että me emme ole yhtä kuin ajatuksemme ja tunteemme. Vapautuaksemme ajattelun ja tunteiden kierteestä, meidän tulisi oppia tunnistamaan se. Jos mielessäsi pyörii usein negatiivisia, tai itseä vähätteleviä ajatuksia, olisi hyvä pysähtyä miettimään sitä, mistä nämä ajatukset ovat päähäsi juurtuneet. Onko esimerkiksi vanhempasi vähätelleet taitojasi, kun olit nuori? Tai onko kenties jokin muu ulkopuolinen taho saanut sinut uskomaan, että sinä et kuitenkaan onnistu? Totuushan on se, että vain sinä määräät siitä, millaisille ajatuksille annat vallan – et ole ajatuksesi, olet niitä ohjaileva, ajatteleva ihminen. Tunnista siis ajatuksesi ja huomaat, että ne ovat vain pelkkiä ajatusmalleja, vailla totuudenpohjaa.

Mitä muut tästä ajattelevat? Tähän ansaan me kaikki olemme mitä todennäköisimmin sortuneet. Jos haluat olla paras versio itsestäsi, tai jos haluat muutosta elämääsi, tämä ajatus on jätettävä romukoppaan. Jos sorrut tähän lauma-ajattelun valtaan, toistat usein sellaisia kaavoja, jotka on asetettu elämääsi ulkoapäin - ja valitettavasti se ei tee sinusta onnellista. Meidän tulisi uskaltaa ottaa oma, yksilöllisempi linja elämään ja alkaa luottaa omaan arvostelukykyymme. Jokaisella meistä on oikeus ihan omannäköiseen elämään. Älä siis anna muiden pidätellä sinua – tai varsinkaan ajatuksen siitä, mitä muut valinnoistasi ajattelevat.

Hyväksy ajatuksesi. Hyväksyntä tarkoittaa omien tunteiden ja ajatusten kohtaamista, vaikka et pitäisi niistä. Emme voi estää epämiellyttäviä tunteita tulemasta, emmekä myöskään poistaa niitä. Tule siis ystäväksi omien ajatustesi ja tunteidesi kanssa. Näin opit katsomaan ajatuksiasi lempeämmin. Huomaat nopeasti, että voit ihan itse vaikuttaa ajatuksiisi ja niiden herättämiin tunteisiin. Kun ymmärrät, että sinulla on täysi kontrolli ja valta omista ajatuksistasi ja niiden herättämistä tunteista, löydät ihan uuden suunnan elämässä – kuka voisi nyt pahoittaa mielesi, jos sinä seisot mielesi päällä? Tämän asian oivaltaminen sytyttää täysin uuden lapun elämässäsi.

Kun et ajattele, mitä tapahtuu? Ajatuksista irti päästäminen avaa sinulle aivan uudenlaisen kosketuksen elämään; luovuuteen, henkisyyteen, rauhaan, rakkauteen ja iloon. Kun opit päästämään irti sinua lannistavista negatiivisista ajatuksista, mielesi täyttyy rauhalla ja ilolla – ja vain sinä voit itse saada tämän tapahtumaan. Ilman jatkuvaa ajatustenvirtaa olet enemmän läsnä, keskittynyt ja pääset käsiksi sisäiseen tasapainoosi – jossa sinä ohjailet tapahtumien kulkua. Kun olemme sisäistäneet sen, että me olemme vastuussa tämän valinnan tekemisestä, emme enää voi syyttää olosuhteita tai muita ihmisiä omasta onnettomuudestamme tai onnellisuudestamme. Me valitsemme itse, millaista tietä mielemme kulkee päivästä toiseen.

Kun et ajattele, olet. Kun katselet maailmaa ajatustesi läpi, se ei näyttäydy sinulle todellisena – ajatuksesi johtaa sinua usein harhaan. Millaisena todellisuudessa näet maailman, ihmiset, eläimet?

Kun päästät irti ajatuksistasi, voit aloittaa elämäsi todenmukaisena olijana, tarkkailijana. Mitä enemmän vietät aikaa itseesi tutustumalla, sitä nopeammin opit tuntemaan oman minäsi läsnäolon ja pääset käsiksi omaan sielunmaailmaasi. Ja tämän sielunmaailman kanssa sinun tulisi olla. Tämän sielunmaailman läpi sinun tulisi nähdä myös sinua ympäröivä maailma. Sielunmaailmasi tulisi olla sinun laivasi kapteeni – ei ajatustesi.

Lähteet:
http://tinybuddha.com/blog/living-right-now-you-are-not-your-thoughts-and-feelings/

http://www.forbes.com/sites/kathycaprino/2012/12/28/the-8-most-damaging-excuses-people-make-for-their-unhappiness/#70eeb1128be4

 

Jaa tämä:
Johanna R

Johanna R. on puheviestinnän tohtoriopiskelija ja viestinnän moniosaaja. Hän on kirjoittaja, ajattelija, runoilija ja urheilija. Johannan lempiaiheita ovat hyvinvointi, ravitsemus, viestinnän eri osa-alueet ja seksi. Johanna myös rakastaa matkustelua ja hengittää positiivista energiaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net