31.08.2017

Energiaa elämään - ilosta

Heräät aamulla hyväntuulisena, kunnes linja-autossa matkatessasi töihin huomaat ärsyyntyväsi pienimmistäkin asioista ja töihin saapuessasi olet jo huonolla tuulella. Mihin se hyvä olo ja ilo katosivat? Kaikki on energiaa, niin sinä, minä kuin ympäröivä maailma. Herkkä ihminen imee helposti negatiiviset energiat - ei tarvitse muuta kuin istua linja-autossa, jossa on istunut ennen sinua kiukkuinen matkustaja. Mutta miten negatiivisten ajatusten virta vaihdetaan iloksi, tässäpä muutama vinkki.

Kaikki sanat ovat myös energiaa, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että myös ajatuksilla on omat energiansa!

Positiivinen vetää positiivista

Jotkut ihmiset ovat luonnostaan hyvin positiivisia ja iloisia, jopa ärsyttävästi, jos itse sattuu olemaan pessimisti luonnoltaan. Ajattelepa itseäsi lapsena, olit utelias ja energinen, iloinen - itku tuli yleensä vain nälästä, väsymyksestä tai muusta harmituksesta. Se lapsi on vielä syvässä sinussa, jos olet hänet vuosien saatossa hukannut. Me aikuiset osaamme valitettavan hyvin lannistaa toisen ihmisen niin sanoin kuin teoin ja kasvavat lapset ottavat meistä mallia. Toisen ihmisen lausumilla negatiivisilla sanoilla on meihin todella suuri vaikutus. Lapsi ei välttämättä edes ymmärrä sanojen tarkoitusta, mutta hän on imenyt itseensä sen tuntemuksen, energian ja se energia voi vaikuttaa häneen myöhemmin vielä aikuisenakin. Negatiiviset tuntemukset voivat muodostaa energiatukoksia ja ajan myötä, jos tällainen tukos ei pääse avautumaan, sairastumme.

On hyvin tärkeää ymmärtää, että kaikilla sanoilla ja ajatuksilla on omat energiansa ja ne vaikuttavat niin omaan ympäristöömme kuin meihin itseemme. Kun puhumme tai ajattelemme negatiivisesti toisesta ihmisestä, nämä energiat vaikuttavat häneen - mutta ennen kaikkea itseemme, valittajaan - negatiivisesti. Olemme kuin magneetti, joka vetää kaiken mahdollisen itseensä. Ja jos vain valitamme, sitä enemmän vedämme hankaluuksia puoleemme.

Homma toimii myös toisin päin, kun ajattelemme ja puhumme positiivisesti itsestämme ja toisista, vedämme puoleen positiivista energiaa - positiivisia ja iloisia ihmisiä, positiivisia asioita ja tapahtumia. Positiivisuus moninkertaistuu ja kasvaa, saavuttamattomilta tuntuvat unelmat alkavat toteutua - olo on kuin Hannu Hanhella, kaikki mihin tartumme onnistuu. Sekös saa kateelliset ihmiset ympärillämme vielä enemmän kateellisiksi ja vahingoniloisiksi, kun putoamme onnemme kukkuloilta alas negatiiviseen.  Mutta näin ei tarvitse olla. Meillä on keinoja, millä kammeta itsemme ylös siitä negatiivisten ajatusten, huolten ja tuntemusten suosta. Mitä useammin sen teemme, sitä helpompaa meidän on pysytellä pidempään ilon energioissa ja nousta jälleen ylös paljon nopeammin. Tulee aika, jolloin emme enää putoa.

Kaikki lähtee itsestä! Voimme muuttaa vain itseämme, emme toista. Tietenkin voimme yrittää auttaa toisia - kuvainnollisesti potkimalla persuksille - mutta kaikki lähtee henkilön omasta halusta muuttua. Parhaiten voimme auttaa olemalla oma aito iloinen itsemme. Ilon energia on tarttuvaa. Kun joku läheisemme miettii, mitä ihmettä tuo toinen tekee toisin kuin minä, miten hän on niin positiivinen, millä ilveellä hän pystyy toteuttamaan unelmiaan, alkaa hän pikkuhiljaa ottamaan esimerkistämme vaarin jopa tiedostamattaan ja muuttamaan suhtautumistaan positiivisemmaksi.

Minulla itselläni oli ilo kadoksissa liian monta vuotta. Poikani ollessa pieni kysyi hän isältään, miksi mamma ei enää naura… Mieheni kertoessa sen minulle, teki se pahaa. Päätin tietoisesti, ainakin lapsen läsnäollessa, yrittää olla iloisempi ja nauraa enemmän, itsellenikin. Se ei aina ollut helppoa, sillä niihin aikoihin avioliittomme natisi liitoksissaan. Mutta kuin huomaamatta ilon energia palasi pikkuhiljaa elämääni.

Paras apu itselläni oli, kun aloin opiskella Prananadi healing -energiahoitoa. Vihkimysten myötä, koin tulevani kotiin ja ihan kirjaimellisesti löysin ilon takaisin elämääni. Ilon voi saada elämäänsä monin eri tavoin, mutta tärkein niistä on kuunnella oman sydämensä ääntä - tehdä sellaisia asioita, jotka tuovat ilon sydämeen ja hymyn huulille - aiheuttamatta toisille mitään vahinkoa. Minä elin monta vuotta lapseni ehdoilla ja unohdin itseni, oman hyvinvoinnin.

Kaikki lähtee itsestä. Minun piti oppia arvostamaan itseäni sellaisena kuin olen, antaa itselleni aikaa olla yksin, oppia nauramaan itselleni - se ei ole helppoa, mutta itsensä arvostaminen ja rakastaminen tulee ensin. Se on meidän kaikkien oppiläksy - ensin itse, sitten muut! Jos et huolehdi omasta hyvinvoinnistasi, jos et arvosta kehoasi pitämällä siitä hyvää huolta, et jaksa auttaa muita.

Ilo tulee muiden auttamisesta

Itse olen saanut suurta iloa siitä, että olen jollain tavalla voinut auttaa toisia ihmisiä. Löydä se oma juttusi, millä tavalla sinä voit auttaa toisia ihmisiä tai eläimiä, niin samalla tuotat iloa itsellesi. Antamisen vastapainoksi pitää myös opetella ottamaan vastaan, sillä muuten olemme epätasapainossa. Ota kiitollisuudella vastaan, kun sinulle annetaan. Anna se antamisen ilo myös toiselle, ilman mitään tunnetta kiitollisuuden velasta. Älä ota siitä taakkaa itsellesi.

Opi sanomaan ei, jos sinulta vain pyydetään ja pyydetään. Meillä kaikilla on omat oppiläksymme ja voimme toki auttaa parhaan kykymme mukaan, mutta jossain on vedettävä raja. Joskus paras apu on se, ettei anna apua. Vältä negatiivisten ihmisten seuraa ja negatiivisten uutisten seuraamista, jos mahdollista. Älä anna toisten ihmisten viedä hyviä energioitasi, pysy omassa tasapainossasi. Käytä tarvittaessa suojaustekniikoita: voit pyytää Arkkienkeli Mikaelin sinisen suojelevan viitan tiukasti yllesi, puhdista itsesi negatiivisista energioista vedellä - käytä mielikuvia, keskity hengittämiseen ja hengitä valkoista valoenergiaa itsesi täyteen ja hengitä itsesi ympärille kaunis valopallo. Voit myös pyytää kaunista valkoista valoenergiaa itsellesi ja toisille ihmisille, varsinkin niille hankalille sekä tuleviin tapahtumiin.

Taloudellisten ongelmien murehtiminen saattaa viedä lähes kaiken ilon elämästä. Olet voinut tehdä jossain aiemmassa elämässäsi köyhyyslupauksen. Et tarvitse sitä enää. Voit omin sanoin pyytää mielessäsi tai ääneen katkaisemaan aiemmat lupaukset. Opi myös iloitsemaan toisten ihmisten onnesta ja heidän menestyksestään. Kateus, viha ja pelko ovat negatiivisia energioita ja ne syövät ihmistä sisältä. Ole aidosti iloinen toisten ihmisten menestyksestä niin pian huomaat itsekin menestyväsi. Ihminen tulee toimeen loppujen lopuksi hyvin vähällä, mutta Universumilla on meille paljon hyvää annettavaa, jos vain osaamme ottaa vastaan. Se hyvä ei ole keneltäkään pois, kaikille riittää.

Kiitollisuus luo pohjaa ilolle

Kiitollisuuden avulla löydät ilon energian nopeammin. Voit esimerkiksi ryhtyä pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa. Kirjaa muistiin joka päivä viisi asiaa, mistä olet kiitollinen. Alkuun se voi olla vähän hankalaa, mutta pian huomaat mistä kaikesta, pienistäkin asioista, voit olla aidosti kiitollinen. Voit myös viljellä puheessasi ja ajatuksissa kiitosta: “Kiitos, että minulla on katto pääni päällä…kiitos että jalkani kantavat minua...kiitos”

Voit osoittaa kiitollisuutta vielä tapahtumattomiin asioihin, mutta joiden haluaisit tapahtuvan: “Kiitos, että sain opiskelupaikan juuri siltä alalta, mihin halusin.” Mutta muista, että kaikilla ihmisillä on vapaa tahto, sinullakin. Emme voi vetää puoleemme sellaisia henkilöitä, jotka eivät sitä halua tapahtuvan. Älä kuitenkaan murehdi etukäteen mitään vaan elä päivä kerrallaan, tässä hetkessä. Haaveetkin alkavat toteutua, kun et mieti, mistä se raha tulee tai miten se haave oikein toteutuu. Luota siihen, että kaikki asiat kääntyvät parempaan suuntaan. Kiitollisuus luo ilon energiaa kuin huomaamatta. Ilon energia tuo lisää positiivisuutta ja positiivinen vetää positiivista puoleensa. Välillä saatamme tipahtaa korkealta ja kovaa, mutta tömähdys on pehmeämpi, kun uskot ja luotat siihen, että asiat kyllä järjestyvät. Mitä enemmän teet sitä, mistä nautit, mikä tuo sinulle iloa, niin sitä nopeammin pääset myös ylös.

Mielikuvaharjoitukset ja meditaatio

Monet urheilijat käyttävät mielikuvaharjoituksia parantaakseen urheilusuoritustaan. Varsinkin jos urheilijalla ei ole mahdollisuutta harjoitella tekniikkaa käytännössä niin usein, voi hän mielikuvituksensa avulla nähdä itsensä tekemässä huippusuoritusta ja mitä useammin hän näin tekee, niin sitä paremmin se toimii myös käytännössä. Aivoja voidaan huijata mielikuvaharjoituksien avulla. Mikset siis käyttäisi mielikuvaharjoituksia saavuttaaksesi iloisemman ja positiivisemman elämän? Näe itsesi mielessäsi terveenä, iloisena, energisenä tekemässä sellaisia asioita, mistä haaveilet. Jos sinulle on vaikeaa käyttää mielikuvitusta hyväksesi, kokeile peili-tekniikkaa: sano itsellesi, omalle kuvallesi peilin edessä niitä asioita, mitä haluat itsellesi tapahtuvan tai haluat itsesi olevan, positiivisesti ja preesensissä: “Minä olen iloinen, minä olen energinen, minulla on hyvä työpaikka, missä viihdyn.” Älä missään nimessä käytä negatiivisia sanoja - en halua sitä tai tätä. Universumi ei tunne ei-sanaa ja voit olla varma. että vedät puoleesi juuri niitä asioita, mitä et halunnut. Voit myös kirjoittaa positiivisia affirmaatioita, voimalauseita, vaikka post-it -lapuille ja liimata ne näkyville paikoille kodissasi.

Meditaatio, mielensä rauhoittaminen on hyvä keino löytää tasapaino elämään. Voit meditaatiossa pyytää itsellesi iloa ja tunnustella ilon energioita, miltä ne tuntuvat, missä kohtaa kehoa ne tuntuvat. Keskity hengitykseesi, kun sinun täytyy rauhoittaa mielesi tai rentouttaa kehosi.

Opi nauramaan

Naurujooga kuulostaa aika hassulle, ja jos et halua mennä ryhmään mukaan, niin kokeilepa höröttää itseksesi ääneen. Pian huomaat nauravasi ihan aidosti, nauru tarttuu. Katso hömppää televisiosta tai netistä, lue vitsikirjoja, mitä vaan mikä saa sinut vähän nauramaan. Nauraminen ääneen tekee hyvää mielelle ja sisuskaluille. Koeta löytää lapsen ilo itsestäsi, se sisäinen pikkutyttö tai -poika, joka ihasteli ja ihmetteli - leiki ja hulluttele. Älä ota elämää äläkä varsinkaan itseäsi niin vakavasti, vaikka olisikin vakavia asioita, löydä arjen pienet ilot. Minä saan valtavasti iloa luonnossa liikkumalla, istumassa kalliolla kuuntelemassa meren aaltoja ja katselemassa auringon viimeisiä säteitä, kuvaamalla kukkia ja pilviä.

Perhe ja ystävät ovat tärkeä voimavara ja ilon lähde. Tee iloisia asioita toisen ihmisen kanssa, niin saat siitäkin suurta nautintoa, kun saat jakaa toisen kanssa kokemaasi. Vaikkei sinulla olisi sellaisia ystäviä lähelläsi, niin yksinkin on hyvä olla ja nauttia omasta seurasta ja tehdä itselle mieluisia asioita. Ole rohkea ja lähde liikkeelle, kokeile uusia asioita tai tee sitä, mikä toi sinulle ilon lapsena ja tutustu uusiin ihmisiin!

Ota vastaan kiitos

Kuinka hyvältä itsestä tuntuu, kun sinua arvostetaan - jopa kehutaan joskus. Me suomalaiset olemme usein liian vaatimattomia ottamaan kiitosta vastaan: “Se nyt oli vaan…” Voimme olla aidosti ylpeitä osaamisestamme - se ei tarkoita sitä, että pitäisi kehua retostella koko ajan vaan sitä, että tunnemme oman arvomme. Hyvä itsetuntemus on sitä, että tietää omat rajansa, mutta on valmis kasvattamaan itseään ja osaamistaan, kokeilemaan rohkeasti siipiään yli rajojen ja välillä epäonnistumaan ja oppimaan siitä, kasvamaan ihmisenä. Elämän kolhuista selviää paremmin, kun on hyvä kunto ja itsetunto, silloin ei jää niin helposti syvälle suohon valittamaan vaan nousee sisulla ylös ja jatkaa eteenpäin entistä päättäväisemmin. Ei meidän kannata lyödä päätä seinään, jos asiat ei ota onnistuakseen. Silloin kannattaa miettiä, olenko todella menossa oikeaan suuntaan, teenkö sitä, mikä tuntuu hyvältä sydämessä ja kuunnella omaa intuitiotaan ja tarvittaessa vaihtaa suuntaa.

Ilon energia on tämän päivän energiaa, se on muutoksen energiaa. Sinä itse päätät, mihin suuntaan elämässäsi kuljet, vaikeuksista voi selvitä voittajana. Tee päätökset sydäntäsi kuunnellen ja ota ilo mukaan matkakumppaniksi!

Jaa tämä:
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net