Banaanitee saattaa auttaa, jos uni ei tahdo tulla Photo by Pop & Zebra on Unsplash
04.05.2018

Banaanitee saattaa auttaa, jos uni ei tahdo tulla

Iltojen rauhoittaminen, sosiaalisen median välttely, harmoninen makuuhuone, raikas ilma… Kaikki ne edistävät unentuloa illalla. Mutta nukahtamista ja hyviä unia voi edistää myös keittämällä kupposen banaaniteetä. Koska teehen käytetään banaanin kuoret, on ehdottoman tärkeää käyttää luomubanaaneja.

Banaanit ovat mineraalipitoista syötävää. Niissä on sekä magnesiumia että kaliumia, jotka molemmat saattavat edistää nukahtamista. Niitä on myös banaanin kuoressa, mutta kuka tahansa banaanin kuorta maistellut tietää, että kuori ei maistu hyvältä. Se on myös kuitupitoista ja sitkeää purtavaa.

Banaaninkuorista voi kuitenkin keittää lempeän makuista kuumaa juomaa. Maailmalla puhutaan, että “banaanitee” auttaa nukahtamaan sen sisältämien mineraalien ansiosta. Ainakin miellyttävän lämpimän juoman nauttiminen rentouttaa, ja teen keittämisestä muodostuu rauhoittava iltarituaali.

Näin rauhoittava tee valmistetaan:

  • Voit käyttää kokonaisen banaanin tai pelkät kuoret. Kokonaista banaania käyttäessäsi leikkaa molemmista päistä pieni pala pois. Käytä mahdollisimman kypsiä kuoria tai banaania.
  • Keitä kuoria/banaania noin 10 minuutin ajan pienessä kattilassa ja siivilöi sitten "tee" kuppiin.
  • Voit maustaa juoman hyppysellisellä kanelia.

Kuva: Pop & Zebra / Unsplash

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net