Anna sydämellesi ja sielullesi terveellistä ravintoa, vältä henkistä pikaruokaa Jachan DeVol - Unsplash
23.10.2018

Anna sydämellesi ja sielullesi terveellistä ravintoa, vältä henkistä pikaruokaa

Jos lohturuoka ei ole yleensä keholle hyväksi, huono sielunruoka tukkii henkiset suonemme. Oli kyseessä sitten TV:n katselu, yliannos sosiaalista mediaa tai työriippuvuus, on riski että elämämme on täynnä, mutta se ei ole täyttä. Silloin olo on usein tyhjä ja uupunut. Henkisen ravinnon laatua voi kuitenkin parantaa, mikä taas lisää sielun hyvinvointia. Lue vinkit sydämen ja sielun ruokkimiseen.

Millä tavoin ruokit sydäntäsi? Mieti, miten ja missä käytät suuriman osan ajastasi. Kiinnitä sitten huomio siihen, miltä olosi tuntuu kussakin paikassa tai kutakin arkista tehtävää tehdessä. Onko sydämesi raskas tai levoton, vai tuntuuko se kevyeltä ja avonaiselta?

Sen jälkeen voit alkaa tehdä tietoisempiia ratkaisuja sen suhteen, miten aikaasi käytät. Koska tapoja on vaikea muuttaa, on hyödyllistä muokata arjen elementtejä. Jos esimerkiksi et halua käyttää koko iltaa ostoksilla, saavu kauppaan vasta tunti ennen sen sulkemisaikaa. Jos brunssi ystävien kanssa menee usein juoruiluksi tai valittamiseksi, sovi jotain muuta niin, että olet mukana vain osan ajasta.

Mieti myös, millä alat ravita itseäsi. Etkö tiedä, minkälaisia vitamiineja sydämesi tarvitsee? Kokeile näitä asioita, joita monet meistä eivät tee riittävästi:

  • Vietä aikaa ulkona. Tutkimusten mukaan vain 20 minuuttiakin lisäävät hyvinvointia ja virkeyttä.
  • Nauti liikunnan ilosta. Toisin kuin itsensä pakottaminen kuntosalille tai jumppatunnille, sellainen liikkuminen jossa nautit omassa kehossasi olemisesta saa sydämesi hyrisemään onnesta.
  • Laula muiden kanssa. Ryhmässä laulaminen saa sinut tuntemaan olosi harmoniseksi ja koet yhteyden toisiin ihmisiin.
  • Ilmottaudu vapaaehtoiseksi. Monet vapaaehtoiset kertovat, että he saavat auttamisesta enemmän kuin mitä antavat. Kiitollisuudentunne kasvaa hyvää tehdessä, ja lopulta siitä tulee jatkuvaa.

Kun aloitat tällaisen henkisen ruokavalion, voit tuntea miten sydämesi kasvaa. Se on hyvä, sillä se täyttyy rakkaudesta, myötätunnosta ja yhteisöllisyydestä.

https://spiritualityhealth.com/articles/2018/09/12/are-you-consciously-nourishing-your-heart-and-soul#

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net