Amerikkalainen koulu vaihtoi jälki-istunnot meditaatioharjoituksiin http://www.freeimages.com/photo/students-1441602
28.08.2017

Amerikkalainen koulu vaihtoi jälki-istunnot meditaatioharjoituksiin

Harvoin tiukalla kurilla saa hyviä tuloksia aikaan, pikemminkin päinvastoin. Baltimorelainen peruskoulu käyttää rangaistusten suhteen parempaa tapaa, jälki-istunnot korvataan joogalla ja meditaatiolla, hyvin tuloksin.

Useat lapset ja nuoret kärsivät huonosta itsetunnosta ja heillä on vihanhallintaongelmia, jotka ilmenevät koulussa häiriökäyttäytymisenä. Holistic Life Foundation on laatinut kouluihin ohjelman nimeltään Holistic Me After School Program. Ohjelma neuvoo miten oppilaita rankaisemisen sijaan opastetaan käsittelemään ja kanavoimaan vihan tunteita.

Jälki-istunnon sijaan koululaiset ohjataan nyt ”mindful moment”-huoneeseen, jossa oppilaat harjoittavat opeteltuja meditaatiotekniikoita ja hengitysharjoituksia. Säännölliset meditaatioharjoitukset ovat tehokas apu stressin lievitykseen ja ahdistukseen. Sen on todettu todettu toimivan myös masennusta vastaan. Koulun rehtori kertoi huomanneensa positiivisen eron verrattuna entiseen jo muutaman kuukauden jälkeen ohjelman aloittamisesta. Tuloksena koulusta ei ole erotettu viimeisen vuoden aikana enää yhtäkään oppilasta, joka on jo itsessään merkittävä saavutus.

Eräs 5. luokkalainen oppilas kertoi meditaatiosta näin: ”Joskus kun tulen vihaiseksi, minä vain vedän syvään henkeä… ja minä vain kuvittelen itseni johonkin tiettyyn paikkaan… ja minä vain mietin sitä ja sitten en ole enää vihainen… kuvittelen itseni isommaksi ja mietin mitä viisas mies tekisi tässä tilanteessa…”.

http://consciouslifenews.com/school-replaced-detention-meditation-results-amazing/11126502/

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net