19.08.2015

Älä heitä kananmunan kuoria roskiin, vaan tee kalsiumjauhetta!

Mama Natural -sivuston ylläpitäjä kertoo, miksi kalsiumia on syytä saada runsaasti, ja miten sitä voi hankkia luonnollisessa muodossa.

Hivennäisaineita eniten kehossamme on kalsiumia. Suurin osa siitä on luissamme ja hampaissa, mutta se on tärkeää myös lihaksille, hermostolle, entsyymien ja solujen toiminnalle. 

Kehomme tarvitsee päivittäin runsaasti kalsiumia. Ja jos emme saa sitä muualta, kehomme ottaa sitä käyttöön hampaistamme ja luistamme. On siis selvä, että haluamme varmistaa saavamme runsaasti kalsiumia. Erityisen tärkeää se on raskaana oleville tai imettäville äideille!

Itse voin parhaiten, kun saan 2000 milligrammaa kalsiumia päivässä. Tunnen oloni rauhalliseksi, tasapainoiseksi ja vetreäksi, eikä lihaksiani särje. Laadukkaat luonnonmukaiset maitotuotteet ovat loistava kalsiumin lähde, samoin kuin luuliemet, kalanruodot ja mantelitkin. Mutta saadakseni tarpeeksi kalsiumia joutuisin juomaan niin paljon maitoa, että joskus turvaudun kalsiumvalmisteisiin - erityisesti raskaana ollessani tai imettäessäni.

Mutta minkälainen valmiste kannattaisi valita? Valinnanvaraa on lähes loputtomasti! Paras vaihtoehto on useimmiten kuitenkin ruoka, sillä siitä keho saa mineraalit helpoiten käyttöönsä.

Tiesitkö, että kananmunankuoret ovat erinomainen, edullinen ja luonnollinen kalsiuminlähde?

Laadukkaiden kananmunien kuorissa on muitakin hyödyllisiä ainesosia, mutta pääosin ne sisältävät kalsiumkarbonaattia. Tämä muoto on samankaltainen luidemme ja hampaidemme kanssa. Kokeet ovat osoittaneet, että kananmunan kuorien kalsium lisää luiden tiheyttä, vähentää nivelkipuja ja jopa edistää ruston kasvua.

Kuulostaa hyvältä, eikö niin? Ja valmistetta on todella helppo tehdä.  

Tarvitset luomumunia, mieluiten mahdollisimman tuoreita. Koita hankkia kananmunia, joiden munijoita ei ruokita soijalla. Vaikka laadukkaat kananmunat ovat kalliimpia, kalsiumvalmisteesi hinta on matalampi kuin kaupasta ostettujen valmiiden tablettien. Tiedät, että kananmunat ovat laadukkaita, kun niiden kuori on paksu.

Käytä kananmunat normaalisti, mutta laita kuoret takaisin kennoon. Kun niitä on kertynyt tusina, huuhtele ne hyvin vedellä ja irrota niihin mahdollisesti tarttunut valkuainen. Keitä kuoria kymmenen minuuttia, jotta niihin ei jää minkäänlaisia taudinaiheuttajia.

Valuta vesi pois kuorista ja levitä ne sitten pellille kuivumaan yön yli. Laita ne sitten uuniin sataan asteeseen kymmeneksi minuutiksi. Voit jauhaa kuoret esimerkiksi kahvinjauhimella hienoksi jauheeksi. Säilytä sitä tiukasti suljetussa lasiastiassa.

Yksi teelusikallinen jauhetta sisältää noin 800-1000 milligrammaa kalsiumia. Käytä päivittäin 3/4-1 teelusikallista jauhetta päivässä, kolmessa osassa. Sekoita jauhe pienee määrään vettä ja nauti se aterian yhteydessä. Älä käytä enempää - se voi ärsyttää ruoansulatuskanavaa.

Tutkimuksia kananmunan kuorista valmistetusta kalsiumista:

  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11281164
  • http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15018022

Lähde: http://www.mamanatural.com/how-to-make-eggshell-calcium/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net