Aika parantaa haavat - vanha uskomus, joka ei pidä paikkansa https://pixabay.com/fi/kainalosauvat-sairas-loukkaantunut-538883/
10.05.2017

Aika parantaa haavat - vanha uskomus, joka ei pidä paikkansa

Aika parantaa haavat on vanha sanonta, jolla viitataan psyykkiseen tai fyysiseen parantumiseen, jos vain annetaan ajan kulua. Mutta tämä on puppua. Emme parane sen tähden, että aika kuluu, vaan meidän pitää herättää sisäinen parantajamme.

Aika ei ole parantaja, sinä olet itse paras ja tehokkain parantaja. Aika on vian kehys, jonka avulla paraneminen näyttää tapahtuvan. Lääkkeet, leikkaus, lääkärit, luontaishoitajat, kaikki menetelmät ja tavat, ovat vain katalyyttejä, jotka stimuloivat sinun sisäistä parantajaasi. Kukaan ulkopuolinen ei oikeasti tee sinusta tervettä, vain sinä itse teet sen.

Terveyttä vai sairautta?

Lääkäri määrää potilaalle unilääkettä. Illalla univaikeuksien kanssa taisteleva nappaa purkista pillerin ja vaipuu viimein tervetulleeseen uneen. Viikon päästä univaikeudet ovat ohitse. Kuka paransi? Lääkäri, lääke vai potilas itsensä? Entä tilanne, kun ryhmä A saa lumelääkettä ja ryhmä B "oikeaa lääkettä" ja molemmissa ryhmissä tapahtuu paranemista.

Entä kun perheen tytär kärsii ihottumasta, joka paranee tietyllä rasvalla. Äiti unohti uusia reseptin, nappasi perusvoiteen kaapista ja kertoo tyttärelleen sen olevan uutta, todella tehokasta lääkerasvaa. Parin päivän kuluttua ihottuma on tiessään.

Entäpä tämä? Mies nosti kuumaa vuokaa uunista lieden päälle. Hetken kuluttua ajattelematta sen tarkemmin mies siirsi tulikuuman vuoan, ilman patakinnaita. Polttava kipu syöksyi käsiin ja mies tuijottaa valtavia punaiseksi muuttuvia palovammoja käsissään: "Kättäni jyskytti. Laitoin toisen käteni palaneen päälle ja muutaman hetken visualisoin parantavien energioiden virtaavan siihen. Palanutta kättäni poltti edelleen, mutta kipu oli vähentynyt, vaikka palovammat näyttivät kamalilta. Seuraavana aamuna olin unohtanut koko tapauksen, käteeni ei enää sattunut. En ajatellut sitä. Päivän aikana palovammat hävisivät ja käsi oli normaali. Kädessä ei ollut kipua tai vaivaa, vakava palovamma oli parantunut täysin alle vuorokaudessa.

Aika ei paranna - uskomuksemme parantavat

Kehomme luontainen tila on täydellinen terveys, tasapaino ja hyvinvointi. Se toimii vähän kuin luonto, jos ihmismieli ei kajoaisi kehoon, se toimisi moitteetta. Näin on myös luonnon kanssa, jos ihminen ei sotke luonnon täydellistä tasapainoa, kaikki toimisi hyvin. Ihmismieli on ongelma.

Uskomuksemme voivat parantaa meidät silmänräpäyksessä, muutamassa tunnissa tai se voi viedä vuosia. Usein käy myös niin, että uskomukset eivät paranna meitä koskaan, ainakaan tässä elämässä. Kaikki riippuu uskomuksistamme ja sielun suunnitelmista, mutta ajalla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

Kehomme todellinen parantaja sisällämme. Meidän täytyy oppia stimuloimaan tuo sisäinen parantaja. Olette varmasti kuulleet tarinoita "ihmeparantumisesta". Kaksi syöpäsairasta, jotka molemmat uskovat siihen, että voivat selättää sairauden, mutta miksi toinen onnistuu ja toinen ei? Kyse ei voi näin ollen olla pelkästä uskosta, vaan jonkin täytyy saada tuo sisäinen parantaja havahtumaan.

Jeesus on ollut yksi ihmiskunnan tehokkaimmista parantajista, monia muitakin löytyy. Nämä parantajat kykenivät parantamaan mitä vain, koska tiesivät miten herättää potilaan sisäisen parantajan. Tämä oli heidän menestyksensä salaisuus, se ei ollut taikaa taikka ihme. Se kaikki on jo meissä.

- Aika on täysin epäolennaista parantumisen kannalta
- Todellinen avain parantumiseen on sisällämme
- Voimakkain ja ainoa parantaja on sisällämme
- Kaikki parantaminen on aina itsensä parantamista, poikkeuksetta

Psyykkinen parantuminen

Aika ei myöskään paranna meitä psyykkisistä haavoista, vaan uskomuksemme ja itsetuntemuksemme parantavat meidät. Särkynyt sydän, läheisen kuolema, työttömyys....näihin vaivoihin ei auta aika, vaan se, miten suhtaudut asiaan.

Jos uskot, että rakastettusi särki sydämesi ja oli ainoa, jota voit ikinä rakastaa, vie taatusi pitkän ajan parantua särkyneestä sydämestä. Jos sitä vastoin uskot, että pärjäät ilman häntä, eikä elämä lopu hänen menettämiseen, toipuminen on nopeampaa. Saatat toipua saman tien.

Läheisen kuolema on kova isku. Takertuminen kuitekin menetykseen, vaikuttaa paljolti siihen, miten kauan "kärsit". Kaikki tässä maailmassa on katoavaista ja on omista uskomuksista (ja sisäisestä parantajasta) kiinni, kuinka kauan roikut menetyksestä. Ei "kuolleella" ole hätää, sinä et vain halua olla yksin.

Kaikista menetyksistä voi parantua, heti kun on siihen valmis, mutta aika ei paranna. Se toimii vain jälleen kerran viitekehyksenä. Odottaminen saattaa hidastaa "paranemista", sillä se estää aktiivisen avun hakemisen, jos on sen tarve. Ja jos odottaa ajan parantavan, asettaa samalla itselleen aikarajoituksia, ehkä tietämättäänkin.

Oli kyseessä psyykkinen tai fyysinen vaiva, sinä voit parantaa itsesi. Sinun sisälläsi on kaikki tieto ja viisaus, sillä kehossasi on kaikki täydelliseen terveyteen tarvitsemat avaimet.

(toim.huom. artikkelin tarkoitus ei ole kehottaa sairastunutta jättämään väliin lääkärin vastaanottoa, lääketieteellistä toimenpidettä, lääkettä tai niihin vastaavaa toimea)

Lähteet:
www.psychologytoday.com/blog/what-mentally-strong-people-dont-do/201603/the-misguided-belief-keeping-you-getting-stronger

www.greatwesternpublishing.org

Jaa tämä:
toimitus

Kuudesaisti.net toimitus

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net