06.09.2016

Äänimalja on luonnollinen apu rentoutukseen

Tiibetiläisiä soivia kulhoja (singing bowls, healing bowls) on käytetty jo vuosisatojen ajan sekä meditaatioon että parantamiseen. Äänimalja tuottaa lempeän äänen lisäksi eri taajuisia värähtelyjä kehoon, mieleen ja sieluun, parantaen näin monella eri tasolla yhtäaikaa. Kulhon erikoisten vibojen avustuksella hermo lepää ja stressi lievittyy.

Soivan kulhon oikeaoppiseen valmistamiseen sanotaan käytettävän joko seitsemää tai kahtatoista eri metallia. Joidenkin lähteiden mukaan viisi, seitsemän tai yhdeksän. Tällaiseen aitoon, käsin taottuun kulhoon käytetään esimerkiksi kullan, hopean, kuparin, raudan, tinan, lyijyn ja sinkin seosta. Valmistusprosessin aikana lauletaan pyhiä mantroja ja lauluja. Kaikilla käytettävillä metalleilla on erityinen tarkoitus. Oikean värähtelytason lisäksi ne edustavat kuuta, aurinkoa ja muita planeettoja.

Soivien kulhojen käyttötapoja

Äänimaljoja soitetaan joko hieromalla puisella soittokapulalla reunoja pitkin tai kilauttamalla maljan reunaa pehmustetulla iskimellä. Sointu myös avaa ja tasapainottaa chakroja ja luo harmoniaa ympärilleen. Soitettaessa (malja kämmenellä tai vaatteen päällä kehoa vasten) värähtely tuntuu ”jännältä” ja rauhoittavalta. Ääniaallot herättävät kykyä kuulla sellaista mitä korva ei kuule, kuten intuitiivisia viestejä.

Äänimaljahoitoja (äänikylpy, sointukylpy, äänimaljahieronta) käytetään nykyään myös fyysisten sairauksien hoidon tukena. Esimerkiksi Cornell Cancer Prevention Centerissä New Yorkissa on saatu hämmästyttäviäkin tuloksia. Värähtely ikään kuin lisää kehon omaa sisäistä kipulääkitystä, parantaa immuniteettia sekä kapasiteettia parantaa itse itseään. Erilaisia äänimaljahoitoja on saatavilla myös Suomessa, niihin erikoistuneissa hoitoloissa.

Sanotaan, että sairaus voi johtua kehon epäharmoniasta, joko tietyn elimen tai solujen epätasapainosta. Koska kaikki on energiaa, joka värähtelee, voidaan tietyillä ääniaalloilla mahdollisesti tasoittaa sen / niiden rakennetta. Avataan väylä, jota pitkin energiat virtaavat sopusoinnussa.

Shamanistisissa kulttuureissa ääntä ja huutamista voidaan käyttää parantamista edistävän transsitilan saavuttamiseen. Samoin soivien kulhojen ja muiden terapeuttisten äänien ajatellaan synkronoivan aivojen aaltoja, mieltä sekä ruumista.

Soivaa kulhoa voi käyttää meditaation apuna tai vaikkapa sisäisen kriitikon hiljentämiseen. Värähtely vahvistaa ja selkeyttää kehomielen yhteyttä. Se laskee stressitasoja, verenpainetta ja pulssia, auttaa keskittymään, näkemään olennaisen ja tuo sisäisen rauhan tunnetta. Itse pidän maljaa usein työpöydällä ja otan avuksi kun pipoa alkaa kiristää. Oman kokemuksen mukaan jo muutama minuutti vaikuttaa suotuisasti.

Maljan tuottama rentouttava ääni saattaa auttaa myös untenmaille. Tähän tarkoitukseen voi käyttää äänitteitä, joita saa CD-levyillä tai löytää Internetistä, niin minuuttien kuin tuntienkin pituisina. Tyyni mieli nukkuu paremmin.

Sivun alalaidassa on on lyhyt video, miten äänimaljaa soitetaan (How to Play a Tibetan Singing Bowl).

Lähteet:

http://undergroundhealthreporter.com/tibetan-singing-bowls-sound-healing/

http://jevondangeli.com/tibetan-singing-bowls-the-ancient-brain-entrainment-methodology-for-healing-and-meditation/

Jaa tämä:
Saaga Saarnisola

Kirjoittaja on Kuudesaisti.netin mediamyynnin myyntipäällikkö. Saaga on myös paikkariippumaton yrittäjä, vapaa kirjoittaja, majakan kantaja ja erityisesti luontoperäisen henkisyyden tuntija.

Media

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net