4 tapaa ikääntyä hehkuen Elisha Terada - Unsplash
07.09.2018

4 tapaa ikääntyä hehkuen

Vaikeuksia on luvassa, jos yritämme taistella vanhenemista vastaan esimerkiksi yrittämällä hallita sitä, estää sitä tai olemalla kuin sitä ei tapahtuisikaan. Vaikka ikääntyminen muistuttaakin meitä menetyksestä ja voi tuoda tullessaan fyysisiä vaivoja, hehkuvan ikääntymisen harjoittaminen tekee mahdolliseksi sen, että antaudumme muutokselle, kasvulle ja vanhenemisen mukanaan tuomille ihmeille.

Ikääntymisen voi jakaa neljään ryhmään. Niitä ovat biologinen ikääntyminen, emotionaalinen ikääntyminen, ikääntyminen energiatasolla ja henkinen ikääntyminen. Kaikki nämä vanhenemisen muodot voi ottaa vastaa avosylin osaksi elämäämme.

Biologinen ikääntyminen

Vanheneminen ei ole tauti. Se on luonnollisa kehitystä, jota voimme kunnioittaa ja jolle voimme antaa entistä enemmän tilaa, kun pääsemme peloistamme ja luomme yhteyden vitaaliseen energiaamme.

Se, miten ikäännymme on paremmin hallinnassa kuin tiedämme. Tutkimusten mukaan heikko terveys ei välttämättä johdu ikääntymisestä. Jos tapamme ovat terveellisiä, keskitymme vaivojen ennaltaehkäisyyn ja vietämme aikaa perheemme ja ystäviemme kanssa, pysymme todennäköisesti terveempinä. On tärkeää päästää irti ajatuksesta, että olemme liian vanhoja tai sairaita saadaksemme aikana positiivisia muutoksia kehossamme.

Emotionaalinen ikääntyminen

Mistä emotionaalisessa vanhenemisessa on kyse? Positiiviselta kannalta katsottuna kyse on viisaudesta ja hehkusta, jota meihin kertyy kun suhtaudumme ympäristöömme rakkaudella ja avosydämin. Se voi näyttäytyä myös jäykkyytenä, katkeruutena ja katumuksena, jotka näkyvät sekä kasvoillamme että hengessämme. Silloin olo on raskas ja turta, mikä seuraa siitä että tarraudumme kipeisiin asioihin ja kannamme kaunaa vuodesta toiseen.

Radikaaliin ikääntymiseen kuuluu luopuminen ajatuksista, jotka saavat minut tuntemaan oloni vanhaksi. Kannattaa välttää sellaisia ajatuksia kuin "kuka minut muka enää haluaisi", "olen lihava", "olen ryppyinen ja löllö", ja "paras osa elämästäni on ohi". Vaikka on ymmärrettävää tarkastella iteään kriittisesti, pettymyksiin, häpeään ja kehomme virheisiin takertuminen on aivan kuin oman itsensä kiroamista. Ja se myös usein on itseään toteuttava tapa.

Energiatason ikääntyminen

Runsaat energiatasot on arvokas lahja. Se yhdistetään nuoruuteen, vaikka monet 20-30 vuotiaat ovatkin usein uupuneita, sillä he vaativat itseltään liikaa, ja toisaalta jotkut 70-vuotiaat tuntevat viettävänsä elämänsä kevättä. Usein vanhat ihmiset kuitenkin sanovat, että heillä ei ole energiaa joidenkin asioiden tekemiseen.

Ikääntymisen osaksi mielletyn energiatason laskemisen välttäminen lähtee siitä, että ymmärrämme että sisällämme palaa liekki. Monet eivät siitä tiedä, mutta sitä kutsutaan kundaliinienergiaksi, joka sijaitsee selkärannamme alaosassa, lantionpohjassa. Jos haluamme ikääntyä hehkuen ja toimia parhaiden voimiemme varassa sekä elää pitkään, on tärkeää herättää tämä voima. Niin se voi nousta kuin sähkövirta selkärantaa pitkin kohti kruunuamme. Se ruokkii solujamme ja elämänvoimaamme. Kokemus voi olla orgastinen, tai vähintään virkistävä ja elvyttävä.

Henkinen ikääntyminen

Kun katsomme ikääntymistä henkisestä näkökulmasta, kaikki muuttuu. Henkine ikääntyminen tekee näkyväksi sen, että kaikki ei tyhjene elämänkokemuksiimme, materiaaliseen maailmaan tai egoon. Sielulla on oma elämänsä, ja se on vapaa aika-tila-jatkumosta.

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että henkisyydellä on yhteys pitkäikäisyyteen sekä fyysiseen että tunnetason terveyteen. Kun elämälläsi on henkine perusta, se kannattelee. Se luo optimismia, vähentää stressiä ja yksinäisyyttä ja luo tunnetta yhteisöön kuulumisesta. Korkeampaan voimaan uskomisen on myös osoitettu olevan voimanlähde vaikeissa tilanteissa, kuten vakavavan sairauden tai menetyksen kohdatessa. Kun olemme saavuttaneet rauhan ja stressihormonit eivät riepottele kehoamme, ikäännymme hitaammin ja elämme kauemmin.

Älä ikinä luovu toivosta, luovuudesta tai intohimosta. Rakastu maailmaan kerta toisensa jälkeen. Suutele maata aina välillä. Elämäsi on hengen lahja. Kehosi on alttari, jolla sielusi kasvaa.

Jotain hyvää on tulossa. Se on tehnyt tuloaan jo kauan, ja se loistaa sinussa kun ikäännyt.

Teksti perustuu Judith Orloffin teokseen The Power of Surrender.

Lähde: https://www.elephantjournal.com/2018/08/the-secrets-to-radiant-aging/

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net