10 ikääntymistä torjuvaa ruokaa http://www.freeimages.com/photo/blaeberries-1513298
21.05.2016

10 ikääntymistä torjuvaa ruokaa

Mitä ikääntymiseen tulee, luontoemo on paras mahdollinen kumppani sen vaikutusten torjumisessa. Lähes joka päivä saamme lisää tietoa siitä, miten tehokkaita luonnon antimet ovat tautien parantamisessa, terveyden kohentamisessa ja sen ylläpitämisessä.

Jos rypyt ja veltostunut iho ovat ensisijaisia huolesi aiheita, todellisuudessa ikääntymiseen liittyy monia muitakin vähemmän ilahduttavia terveysvaikutuksia, joita voi torjua oikeita ruokia syömällä. Seuraavilla ruuilla on ikääntymisen negatiivisia puolia torjuvia vaikutuksia:

Omenat. On joitain ruokia, joita voit syödä mielesi virkeänä pitämiseksi. Cornellin yliopiston mukaan omenat suojaavat aivoja ikääntymiseen liittyviltä vahingoilta, joiden seuraus voi olla esimerkiksi Alzheimerin tauti.

Avokadot. Myös avokadot liittyvät aivojen terveyteen. Niiden rasvat esimerkiksi alentavat verenpainetta ja ovat hyväksi verenkierrolle. Avokadot pitävät aivosi huippukunnossa, ja ne myös torjuvat tulehduksia ja Alzheimeria. Niissä on myös runsaasit E-vitamiinia, joka on tärkeää ihon hyvinvointia ajatellen.

Vesimeloni. Vesimelonia pidetään jopa kaikista tärkeimpänä anti-aging-hedelmänä, sillä se kosteuttaa kehoa ja sisältää tärkeitä elektrolyyttejä, mineraaleja, antioksidantteja ja vitamiineja. Ne kaikki auttavat pitämään ihon kosteana ja torjuvat ryppyjä.

Punaviini. Punaviini on täynnä flavonoideja, joiden on todettu torjuvan ikääntymiseen liittyviä sairauksia. Ne myös pitävät aivot virkeinä ja suojelevat niitä.

Lehtikaali. Olet luultavasti kuullut jo lehtikaalista, uudesta superfoodista. Se on täynnä hyviä rasvahappoja, jotka ovat hyväksi aivoillesi. Ne edistävät aivojen ja mielen pysymistä virkeänä.

Marjat. Mustikoillaon merkittäviä terveysvaikutuksia, mukaan lukien antioksidantit ja flavonoidit, jotka parantavat muistia. Muilla marjoilla on myös positiivisia vaikutkisa aivoihin. Niissä on esimerkiksi runsaasti C-vitamiinia, joka pitää ihon joustavana.

Granaattiomena. Tämäkin herkku ylläpitää ihon terveyttä kollageenin tuotantoa kiihdyttäen. Se pitää ihosi rypyttömänä. Granaattiomenan vitamiinit ja mineraalit edistävät solutason terveyttä.

Tomaatit. Tomaateissa on runsaasti lykopeenia, joka suojaa ihoasi vapailta radikaaleilta. Se pitää ihon kiinteänä, mutta suojelee myös aivoja vapailta radikaaleilta.

Pinaatti. Se ei ehkä ole herkkuasi, mutta pinaatissa on C-vitamiinia, kuituja, mineraaleja ja E-vitamiinia, joka tasoittaa ryppyjä.

Kaneli. Kanelikin on antioksidantteja täynnä, joka tekee siitä tulehduksia torjuvan ja antibakteerisen. Se suojelee aivoja, ihoa ja kehoasi tulehduksilta.

Jos haluat hyödyntää näiden aineiden tehon, niitä kannattaa syödä viikoittain.

http://www.naturalnews.com/053403_anti-aging_functional_foods_skin_health.html

Jaa tämä:
Anna Lehtinen

Anna Lehtinen on kuudesaisti.net sivuston toimitussihteeri. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net