Hyvä olo
Oletko erityisherkkä tai onko lähipiirissäsi erityisherkkiä ihmisiä? Erityisherkät uupuvat ja kuormittuvat erityisen helposti – lue juttu, joka auttaa ymmärtämään erityisherkkyyttä ja josta saat erityisherkkien hyvinvointia edistäviä vinkkejä.
Sen sijaan, että pyrimme piilottamaan muilta näkymän millaisia särömme ovat, meidän kannattaisi olla ylpeitä vioistamme ja rikkinäisyydestämme, koska juuri ne tekevät meistä kauniita. Tämän huojentavan kaavan voi oivaltaa myös esineiden kautta: Japanilaiset taiteilijat ylistävät keramiikan säröjä niin korkealle, että he täyttävät ne kullalla.
Ngankari-parantajat noudattavat yli 60 000 vuotta vanhaa aboriginaalikansojen perinnettä. Nyt heidän taitojaan on alettu hyödyntää länsimaisen lääketieteen rinnalla Australian terveydenhuollossa. Tulokset ovat lupaavia.
Martin Seligmanin kehittämä PERMA-malli on vahvaan tutkimusnäyttöön perustuva teoria onnellisuudesta. Mallin jokainen kirjain kuvastaa yhtä elämän tärkeää osa-aluetta. Yhdessä nuo muodostavat onnellisuutta kuvaavan kokonaisuuden.  Tutustu PERMA-malliin ja hyödynnä sen oppeja – ehkä löydät hitusen lisää onnellisuutta elämääsi.
Tohtori Antti Heikkilä kertoo juttutuokiossaan Ilona ja Erkki Kannon kanssa, kuinka hänestä tuli vaihtoehtohoitojen kannattaja.
Haiku on japanilaisen runouden muoto, jossa on monia muotosääntöjä, mutta jonka perusteet jokainen voi oppia nopeasti. Haikujen kirjoittaminen on hauskaa, luovaa ja terapeuttista, se antaa meidän leikkiä sanoilla ja tavuilla. Tutustu perusperiaatteisiin ja kokeile itse haikujen kirjoittamista.
Kevät nostaa joka vuosi lehtien sivuille vanhat tutut otsikot – miten päästä rantakuntoon ja karistaa muutamat ylimääräiset kilot. Dieettivinkkien seassa on juttuja paastosta, jolla on uskonnolliset juuret, mutta nykyisin se on keino tavoitella terveempää kehoa ja virkeämpää oloa.
San Blasin saaristo on yksi Panaman erikoisimmista matkailuparatiiseista, jonka kätköissä elää kuna-intiaanien kansa. Intiaanien pitkän iän salaisuudeksi veikkaillaan kaakaota, jolla on monta terveysvaikutusta.
Tarinat ikuisesta nuoruudesta kiehtovat meitä kaikkia. Vaikka nuoruuttaan tuskin voi säilyttää, on olemassa erityisen pitkäikäisiä kansoja, ja ihmisiä, jotka eivät koskaan sairastu. Mikä heidän salaisuutensa on?
Sosiaaliseen mediaan addiktoituminen voi olla kuin huumeriippuvuus, joka vie ihmisen mennessään kuin marionetin. Some-riippuvuus voi saapua ihan puun takaa kenelle tahansa, eikä sitä välttämättä itse edes tunnista. Oma todellisuus muuttuu ikään kuin taikaiskusta somen tapahtumista riippuvaiseksi ja aidommat, oikeasti merkitykselliset asiat alkavat hämärtyä. Hetkinen. Mitä ovat ne asiat, joita et löydä somesta?
Suomi voitti vastikään julkaistun onnellisuustutkimuksen mukaan maailman onnellisimman maan tittelin jo toista kertaa peräkkäin, mutta ovatko suomalaiset todella onnellisia? Ja mistä onnellisuus oikein kumpuaa?
Aamu alkaa jatkuvalla juoksulla, kuppi kahvia, muksut päiväkotiin ja tukka putkella töihin....tavoitettavissa ollaan 24/7 ja stressi pukkaa. Kiire kuuluu niin olennaisena osana länsimaisen ihmisen elämään, että harva kyseenalaistaa sitä. Kuulut ehkä itsekin näihin "kiireisiin ihmisiin" ja huomaat tuon tuostakin sanovasi "ettei sinulla ole tarpeeksi aikaa." Olisiko jo aika muuttaa käsitystä ajasta?
Väsymys, housunkauluksen yli pullistelevat jenkkakahvat ja jatkuva turvotus eivät piristä mieltä – puhumattakaan piereskelystä.
Jason Valen SuperJuice Me – 28 päivän mehupaasto on ohitse. Nyt saa ja pitää onnitella itseään, Minä Tein Sen! Mutta mikä on muuttunut mehustuksen jäljiltä ja millainen mehukuuri oli? Tippuiko paino vai tukka ja onko elämää tästä eteenpäin ilman mehustusta vai painetaanko saman tien pizzalle? Lue omakohtainen kokemus 28-päivän mehukuurin vaikutuksista.
Antti Heikkilää tituleerataan mediassa kohulääkäriksi. Hänen blogitekstinsä ovat usein jyrkkiä ja heijastavat jopa vihaa, vaikka niiden keskiössä on huoli ihmisten hyvinvoinnista. Tuhannet potilaat ovat saaneet häneltä apua ja hänen kirjojaan ylistetään kansan parissa, mutta parjataan kriitikoiden toimesta. Mitä tästä kaikesta pitäisi ajatella?
Itse puristettu tuoremehu on terveysruokien aatelistoa. Marjoista ja hedelmistä on uutettu juomia vuosisatojen ajan – kyse ei ole uudesta asiasta. Edelleen yhä useampi havittelee keittiöönsä laitetta, jolla saattaisi surauttaa lasin jos toisenkin raikasta ja virkistävää terveysjuomaa. Moni meistä on tympääntynyt kaupasta ostetun halvan appelsiinimehun tunkkaiseen ja keinotekoiseen makuun. Samanaikaisesti saamme tietoa terveellisistä, itse tehdyistä tuoremehuista. Mehustus kokee uutta tulemista – kokeilisitko sinäkin?
Tuntuuko sinustakin siltä, että voisit vain nukkua? Että valoa ei ole tarpeeksi? Talvi tyhjentää energiavarastot helposti, mutta voit kuitenkin täyttää niitä muutamalla yksinkertaisella keinolla.
Suru kuuluu meidän jokaisen elämään, kuten ilokin. Surun kokeminen on osa elämää ja ihmisen terve reaktio menetykseen. Menetyksen kohdatessa sureminen auttaa meitä sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen. Luopuminen on myös löytämistä.
Vaivaako kurkkukipu? Voit helpottaa oloasi tavoilla, jotka eivät vaadi visiittiä apteekkiin. Huomaa kuitenkin, että kurkkukivulle voi olla monenlaisia syitä, ja jos kipu ei häviä tai se ei vaikuta liittyvän tavalliseen flunssaan, käänny lääkärin puoleen.
Jooga ja meditaatio muodostavat kokonaisvaltaisen menetelmän itsensä kehittämiseksi. Niiden harjoittamiseen etenkin omin päin liittyy riskejä ja vaarojakin. On muistettava, että ihminen ei ole vain fyysinen ja psyykkinen olento, vaan myös henkinen olento.
Sivu 1 / 10

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net