sidekudoshieronta

Sidekudoshieronta

Toisinaan lihakset saattavat jäädä jumiin toisten lihaskerrosten kanssa, jolloin verenkierto heikentyy ja kehon liikkuvuus huononee. Sidekudoshieronnassa koko keho hierotaan läpi lempein ottein istuen tai maaten, ja avataan jumiutuneita kohtia.

Hierontamenetelmä kehittyi 1930-luvulla, kun saksalainen Elisabeth Dicke havaitsi tietyn selässä olevan sidekudosalueen heijastavan ongelmia tiettyyn kohtaan jalkaansa. Nykyään tiedetään, että varsinkin kyljet ja lantion seutu vaikuttavat eniten liikkuvuuteen ja joustavuuteen. Ongelmakohtiin heijastuu myös ihmisen tunne-elämä, ja niinpä hoidon myötä esim. ihmissuhteet voivat kehittyä parempaan suuntaan.

Sidekudoshieronta sopii erinomaisesti henkilöille, joilla on lihasjännityksiä, migreeniä, verenkiertohäiriöitä tai toiminnallisia vaivoja vatsan ja suoliston seudulla. Hoitoa ei kuitenkaan voida tehdä, mikäli asiakkaalla on verenvuototauti, tulehdus, kasvain tai hän on raskaana. Kosketusherkät ihmiset saattavat tuntea otteet kivuliaina, mutta muutoin käsittely on lempeää ja rentouttavaa. Hoito auttaa myös univaikeuksiin sekä vapauttaa hengittämistä.

Hoitokerta kestää noin tunnin ja siinä käydään koko keho läpi painelemalla ja hieromalla sidekudosalueita käsin. Koska hoito tehostaa kuona-aineiden poistumista ja nestekiertoa, onkin hyvä juoda hoidon jälkeen runsaasti vettä.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net