shindo

Shindo

Shindo on melko uusi hoitomuoto, jossa shiatsun tapaan käsitellään kehossa kulkevia meridiaaneja. Nämä energiakanavat ovat yhteyksissä tiettyihin tunnetiloihin ja elimiin, ja hoidon avulla energiatukkeumat voidaan poistaa ja energian virtaus vapauttaa koko kehon alueella. Shindohoitajalta vaaditaan vähintään kahden vuoden koulutus sekä näyttökoe.

Hoito muodostuu kuudesta shindo-venytyksestä, jotka tehdään päämeridiaanien suuntaisesti. Lisäksi hoitaja voi tehostaa hoidon vaikutuksia käyttämällä erilaisia painelutekniikoita mm. käsillä, polvilla sekä kyynervarsilla. Hengityksen rytmit otetaan huomioon, ja venytykset tapahtuvat hengityksen tahtiin. Venytyksiä voi suorittaa myös itsenäisesti kotona vaikka joka päivä, mutta tekniikka on hyvä oppia ensin.

Shindo-hoidon vaikutukset kohdistuvat sympaattisen ja parasympaattisen hermoston tasapainottamiseen. Kun energia saadaan virtaamaan paremmin, erilaiset jännitykset purkaantuvat ja koko keho rentoutuu. Tämä puolestaan edistää aivojen toimintaa, oppimiskykyä, hermoston vahvistumista ja lievittää masennusta sekä stressiä. Näin ollen Shindo vaikuttaa sekä mieleen että kehoon.

Yksinkertaisimmillaan shindo-venyttelyä voi käyttää kehonhuoltoon. Koko kehon kattavissa hoidoissa käydään läpi alueet päästä varpaisiin, ja aikaa tähän käytetään 1-1,5 tuntia. Saatavilla on myös lyhyempiä hoitoja, jolloin puolen tunnin aikana voidaan keskittyä joko hartioiden tai varpaiden alueelle.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net