shiatsu

Shiatsu

Shiatsu-hieronnassa perusajatuksena on tasapainottaa kehossa kulkevat energiavirrat käsittelemällä meridiaaneja ja akupisteitä. Shiatsu pohjautuu vanhaan japanilaiseen hierontaan, jota on harjoitettu vuosisatojen ajan. Omaksi hoitomuodokseen se kehittyi 1800-luvulla, jolloin japanilainen Tokujiro Namikoshi lisäsi siihen vaikutteita kiinalaisesta lääketieteestä.

Ennen hoitoa kartoitetaan asiakkaan elämäntapoja ja mahdollisia sairauksia. Näiden tietojen avulla hoitaja pystyy laatimaan tarkan, henkilökohtaisen hoitosuunnitelman. Hoidossa asiakas makaa patjalla vaatteet päällä, ja hoitaja käy meridiaaniradat läpi käyttäen niin sormia, rystysiä, käsivarsia kuin muitakin kehon osia. Hoitomenetelmä voi olla painamista, venytystä taikka hieromista. Mikäli jokin kosketus aiheuttaa kipua, se viittaa energiatukokseen kyseisellä alueella.

Energiatukosten avautuessa kuona-aineet vapautuvat, ja hoidon jälkeen saattaa asiakkaalla esiintyä päänsärkyä tai väsymystä, jotka menevät ohi parin päivän sisällä. Hoidosta saa apua monenlaisiin vaivoihin, kuten unettomuuteen, masennukseen, migreeniin, stressiin, paniikkihäiriöön ja kuukautisvaivoihin. Lisäksi hoito saattaa helpottaa tunne-elämän ongelmia auttamalla hoidettavaa vapautumaan negatiivisista tunteista.  

Shiatsua ei suositella mikäli asiakkaalla on syöpä, tulehduksia tai kuumetta. Alkoholin käyttöä on vältettävä päivää kahta ennen ja jälkeen hoidon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net