Rosen-terapia

Rosen-terapia

Rosen-terapia on psykoterapeuttisesti vaikuttava kehoterapiamuoto, jossa keskitytään kehon lihasjännitysten poistoon ja sitä kautta esiin nousevien psykologisten syiden käsittelyyn. Terapian taustalla on ajatus, että lihasjännitykset, hengitystapa ja tunne-elämä liittyvät yhteen.

Rosen-terapiassa ei käytetä hierontatekniikkaa, vaan hoitaja vie käden jännittyneen lihaksen päälle, painaa ja jää odottamaan mitä tapahtuu. Tarpeen mukaan hoidossa voidaan käyttää myös sanoja. Usein lihasjännityksen purkaannuttua, esiin nousee tunne, joka on aiheuttanut kyseisen jännitystilan ja ihminen tiedostaa oman kehonsa ja tunteensa selvemmin: näin ihmisen kokonaisvaltainen itsetietoisuus ja -tuntemus omasta elävästä kehosta lisääntyy.

Rosen-terapia vaikuttaa muun muassa kipujen ja kireyksien vähenemiseen, tunteiden tunnistamiseen, rentoutumiseen, hengityksen vapautumiseen ja omien valintamahdollisuuksien ja luovuuden löytämiseen. Hoidolla on myös suuri vaikutus hermojärjestelmäämme. Hoitokerta kestää yleensä noin tunnin ja on aina yksilöllinen kokemus.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net