Naurujooga

Naurujooga

Naurujooga on keho- ja mielenhallintatekniikka jossa saa nauraa! Sen avulla saavutetaan hyviä terveysvaikutuksia ja naurujoogan on huomattu muun muassa laskevan verenpainetta, tehostavan aineenvaihduntaa, lievittävän kipua, sekä estävän stressiä. Nauru hellii myös sydäntä, sekä on hyvä väline sisäelinten “jumppaamiseen”. Naurujooga on erinomainen keino pitkäkestoisen nauramisen harjoittamiseen.

Naurujoogassa keskitytään lisäämään ilon tunnetta elämään eri keinojen kuten naurun, laulun ja tanssin avulla. Osa harjoituksista on leikkimielisiä ja positiivisuutta lisääviä erilaisia nauruharjoituksia, osa syvähengityksiä ja venytyksiä. Naurujoogaa harjoitetaan useimmiten ryhmissä, joissa käydään läpi erilaisia tekniikoita, joiden avulla opitaan nauramaan yhtäjaksoisesti ilman syytä: keho ja mieli voidaan siis opettaa nauramaan niin halutessaan. Naurujoogasessioissa ei käytetä apuna pelkästään vitsejä tai komediaa, vaan naurun ajatellaan lähtevän meistä itsestämme, kehostamme ja ajatuksistamme. Naurujoogasession pituus on yleensä 1 – 1,5 tuntia.

Nauraessamme saamme hengityksen kautta enemmän happea verenkiertoomme ja sitä kautta myös endorfiinin eli mielihyvänhormonin eritys lisääntyy. Nauru on siis erinomainen väline myös masennuksen ehkäisyyn. Riehakas nauraminen tuo kokonaisvaltaisen hyvänolon tunteen, joka saattaa kestää jopa useita päiviä.

 

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net