Naturopatia

Naturopatia

Naturopatiassa käytetään luonnollisia hoitomuotoja, kuten ravintoterapiaa, erilaisia paastoja ja detox- eli puhdistushoitoja, ravintolisiä ja luontaistuotteita. Ajatus on se, että keho tasapainotuttuaan alkaa itse parantamaan itseään. Samalla vastustuskyky vahvistuu.

Naturopatia perustuu ajatukseen siitä, että terveys on koko kehon tasapainoa. Se tepsii moniin vaivoihin, kuten väsymys, erilaiset krooniset kivut ja vatsavaivat, joihin nykylääketiede ei pysty. Terveys ei ole ainoastaan fyysistä hyvinvointia, vaan siihen kuuluu myös energiatasapaino. Naturopatia tarkoittaa luontaislääketiedettä, ja sen taustalla ovat antiikin kreikkalaisen Hippokrateen opit. ”Olkoon ruoka lääkkeesi, ja lääke ruokaasi”, hänen kerrotaan sanoneen.

Hoitoprosessi alkaa niin, että hoitaja tekee alkukartoituksen, jossa selvitetään ruokavalioon liittyviä ongelmia ja muita tekijöitä. Asiakasta voidaan myös pyytää ennen ensimmäistä tapaamista pitämään ruokapäiväkirjaa. Tietojen perusteella tehdään hoitosuunnitelma, ja seuraavassa tapaamisessa selvitetään hoidon etenemistä.

Tarkoituksena on se, että asiakas paitsi noudattaa ohjelmaa, oppii myös ymmärtämään ravinnon vaikutuksia hyvinvointiin. Vointi alkaa tavallisesti kohentua nopeasti, kun ohjeita noudatetaan. Suomessa naturopaatin koulutuslinja on alkanut vuonna 2015.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net