Naprapatia

Naprapatia

Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Naprapaatin käyttämät hoitomenetelmät ovat mm. nivelten manipulaatio- ja mobilisaatiotekniikat, pehmytkudoskäsittelyt, fysikaaliset hoidot ja ergonominen neuvonta.

Naprapaatti pyrkii antamaan hoitoa suoraan kohteeseen tai sen aiheuttajaan. Jos vaivan syytä ei tarkkaan tiedetä, hoidetaan oireita, esimerkiksi kivun lievitykseen voidaan antaa kylmähoitoa.

Hoitojen lähtökohtana on aina potilaan sairaushistorian tarkka selvittäminen. Ennen hoidon aloittamista selvitetään oireiden alkamisajankohta ja -tapa, oireiden esiintyminen ja luonne sekä muut lääketieteelliseen anamneesiin kuuluvat tekijät. Hoidon yleisimpänä tavoitteena on normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytkudosten toimintaa sellaisissa nivelissä, joissa liikkuvuus on häiriintynyt.

Naprapaatti on Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) rekisteröimä nimikesuojattu ammattihenkilö, joka on suorittanut korkeakoulututkinnon joko Suomessa, Ruotsissa tai Yhdysvalloissa.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net