logoterapia

Logoterapia

Logoterapiaa kutsutaan myös Toivon terapiaksi, sillä sen käsitys ihmisestä on elämänmyönteinen. Terapian tarkoitus on saada ihminen löytämään oma tarkoituksensa elämässä ja sitä kautta vapaus tehdä valintoja, joista on loppuun asti vastuussa. Logoterapia korostaa ihmisen inhimillisyyttä ja henkistä hyvinvointia. Uskotaan, että jokaisella ihmisellä on oma tarkoituksensa, jokaisessa hetkessä.

Logoterapia katsoo menneisyyteen, jotta löydettäisiin voimavaroja ja mahdollisuuksia tulevaa varten. Elämän tarkoitus löytyy logoterapian mukaan tekemällä hyvää, kokemalla elämyksiä sekä suhtautumalla arvokkaasti tilanteisiin, joihin ei pystytä itse vaikuttamaan.

Logoterapia antaa mahdollisuuden jäsentää elämään. Sitä käytetään traagisten kokemusten lisäksi mm. kuntoutukseen ja valmennukseen.

Logoterapian perustajana tunnettu Viktor E. Frankl (1905-1997) pohti jo hyvin nuorena elämänsä tarkoitusta, tajuamatta vielä siinä vaiheessa, että tuo asia tulee olemaan olennainen osa hänen koko elämäntyötään. Filosofiaan kiinnostuksensa suunnannut Frankl epäili kuitenkin psykoanalyysin kapea-alaisuutta, joten hän innostui pitämään ensimmäistä logoterapia luentoa, jossa hän korosti ihmisten henkistä ulottuvuutta. Frankl oli vakuuttunut siitä, että ihmisellä on ongelmistaan huolimatta mahdollisuus löytää voimia, joiden varaan pystyy tulevaisuuttaan rakentamaan.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net