kuppaus

Kuppaus

Kuppaus on vanha kansanparannus keino, jossa asiakkaasta poistetaan verta käyttämällä kuppaussarvia tai imukuppeja. Kuppausta löytyy kahdessa muodossa: märkäkuppaus ja kuivakuppaus. Ennen varsinaisen hoidon alkua pyritään lisäämään verenkiertoa mm. saunan avulla, jolloin myös kudokset lämmittyvät ja pehmittyvät.

Märkäkuppaus

Alkuvalmistelujen jälkeen ihoon, yleensä selkään, kiinnitetään noin 20-30 muovista kuppaussarvea, jotka imeytyvät tiukasti kiinni ja muodostavat sisälleen tyhjiön. Näin sarvien alla oleviin kudoksiin kerääntyy verta ja nestettä. Märkäkuppauksessa sarvet pidetään kiinni ihossa muutamien minuuttien ajan, jonka jälkeen ne irrotetaan, niiden alle tehdään ihoon pieniä viiltoja ja sarvet laitetaan takaisin. Tämän jälkeen sarvien alle kertyy verta ja kudosnestettä, ja hoitoa jatketaan verentulon tyrehtymiseen asti. Yleensä hoidon aikana verta poistuu noin 300-600ml.

Kuivakuppaus

Kuivakuppauksessa viiltoja ei tehdä lainkaan, vaan kuppaussarvet pidetään kiinni ihossa noin 10 minuutin ajan, jonka jälkeen ne poistetaan. Kuivakuppauksessa sarvien avulla on mahdollista aktivoida kehon akupisteitä, jolloin hoidon vaikutukset on mahdollista saada heijastumaan koko kehoon.

Kuppaus on hyvä hoitomuoto mm. astmaan, aineenvaihdunnan parantamiseen, päänsärkyyn, iskiasvaivoihin, selluliittiin, korkeaan verenpaineeseen, keuhkokuumeeseen taikka vaihdevuosivaivoihin. Estäviä terveydellisiä tekijöitä puolestaan ovat esimerkiksi anemia, diabetes, ihon bakteeritulehdus ja verenohennuslääkitys.

Kuppauksen jälkeen ihossa saattaa esiintyä haavoja ja mustelmia, jotka paranevat itsestään, eikä niistä jää pysyviä jälkiä. Usein hoito kestää noin 1,5 tuntia, ja keho jatkaa kuona-aineiden puhdistusprosessia jopa kaksi viikkoa hoidon jälkeen. Ennen hoitoa ja hoidon jälkeen onkin hyvä juoda runsaammin nesteitä. Suositeltu hoitoväli on 3-6 kuukautta. Nykyään kuppauksessa käytettävät välineet ovat Suomen hygieniasäädösten mukaiset, joten asiakkaan ei tarvitse pelätä saavansa minkäänlaisia tartuntoja hoidosta.

Suomessa kuppaus on ollut suosittua 1400-luvulta lähtien, mutta kyseistä hoitomuotoa on kuitenkin harjoitettu jo 5000 vuotta sitten. Enimmäkseen kupparit, eli kuppauksen harjoittajat, ovat naispuolisia, mutta viime vuosisatoina myös miehet ovat alkaneet perehtyä kuppauksen saloihin.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net