kinesiologia

Kinesiologia

Kinesiologian tavoitteena on saada palautettua kehon tasapainotila hoitamalla asiakkaan sekä anatomista että psyykkistä puolta. Kinesiologian nimitys tulee kreikan sanasta kisesis, jolla viitataan liikkeeseen.

1960-luvulla amerikkalainen kiropraktikko George Goodheart havaitsi, että tiettyjen kehossa olevien pisteiden hierominen vahvisti lihaksia. Näin ollen hän tutki lihaksia, ja selvitti niiden olevan yhteydessä niin sisäelimiin kuin kehon energiameridiaaneihinkin. Suomessa kinesiologian eri suuntauksia ovat mm. Holistinen kinesiologia ja Aivojumppa – Brain Gym.

Jokainen hoito on yksilöllinen, sillä sama vaiva voi eri ihmisillä johtua eri syistä. Hoitaja testaa asiakkaan kehon epätasapainotilaa painelemalla lihaksia eri asennoissa, tunnustelemalla aku- ja meridiaanipisteiden arkuuksia sekä muilla kehotekniikoilla. Näin ollen saadaan selville minkälaista hoitoa mikäkin alue kehossa tarvitsee. Hoitokeinoina saattavat olla esimerkiksi kevyt hieronta, ravintoneuvonta tai tietynlaiset liikkeet.

Yksi hoitokerta kestää 1-2 tuntia riippuen asiakkaan hoitotarpeesta, ja joskus voi olla hyvä käydä useamman kerran tasapainotilan palauttamiseksi. Kinesiologia lievittää kipuja ja jännityksiä, rentouttaa, parantaa kehonhallintaa esimerkiksi tasapainon ja painonhallinnan kautta, sekä auttaa työstämään pelkoja ja tunteita.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net