kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus on kansanperinteeseen perustuva hoitomuoto, jossa yhdistyy lihasten rentoutus, kudosnestekierron voimistaminen, luisten tasapainotekijöiden palautus ja akupainallus.

Jäsenkorjauksessa hoitaja tunnustelee asiakkaan kehoa ongelmien löytämiseksi. Tarkkailun alle joutuvat niin ryhti, liikkuminen kuin asiakkaan yleinen olemuskin. Kun ongelmakohdat on löydetty, hoitaja käsittelee koko kehon jalkapohjista kalloon asti. Kehon tukirakenteet ovat yhteydessä toisiinsa, joten häiriöiden aiheuttaja saattaa olla muualla kuin missä itse kipu tuntuu. Siitä syystä käsittelyyn otetaan koko keho.

Itse hoidon aikana kehon osia venytetään ja liikutetaan lempeästi, jänteitä ja lihaskalvoja pehmitetään kevyellä käsittelyllä. Mitä jännittyneempi hoidettava alue on, sitä lempeämpiä otteita hoitaja käyttää. Hoitaja tehostaa asiakkaan kehon luontaisia parannusmekanismeja, jolloin hoito vaikuttaa vielä parikin viikkoa jälkeenpäin. Näin ollen ei yleensä tarvita useampia hoitokertoja vaan yksi kerta riittää.

Kehoon saattaa syntyä ajan myötä erilaisia virheasentoja, jotka aiheuttavat kipua ja erilaisia häiriöitä kehon toiminnassa. Tällaisia ovat mm. alaraajojen erimittaisuus, skolioosi, purentahäiriöt ja niska-hartiaseudun vaivat. Kun virheasentoja pääsee muodostumaan, ne kiristävät kalvorakenteita aiheuttaen aineenvaihdunnan heikkenemistä ja paineen lisääntymistä kudoksissa, jolloin hermot joutuvat pinteeseen ja kivuntunne tulee esiin.

Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta on apua kaikkiin tukielinvaivoihin ja niiden aiheuttamiin muihin ongelmiin, kuten päänsärkyyn, näkö- ja kuulohäiriöihin, hengenahdistukseen, migreeniin ja levottomiin jalkoihin. Kuitenkin on otettava huomioon, että hoitoon ei saa mennä mikäli on luunmurtumia, osteoporoosi, syöpä taikka välilevytyrä.

Jäsenkorjauksen vaikutuksista on tehty tutkimuksia, ja esimerkiksi vuonna 1996 voitiin todeta, että kalevalainen jäsenkorjaus oli kaikista tehokkain hoitomuoto tuki- ja liikuntaelinsairauksien suhteen, kun sitä verrattiin klassiseen hierontaan ja fysioterapiaan.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net