Homeopatia

Homeopatia

Homeopatia on luonnonmukainen, kokonaisvaltainen hoitojärjestelmä, jolla voidaan hoitaa niin akuutteja vaivoja kuin kroonisia tautejakin. Se myös ylläpitää terveyttä immuniteettia ja kehon omia parannusmekanismeja voimistamalla.

Homeopatia perustuu samankaltaisuuden periaatteeseen. Se tarkoittaa sitä, että samanlainen parannetaan samanlaisella. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hoidettavalle annetaan pieni määrä ainetta, joka aiheuttaa suurena määränä taudin, josta hoidettava kärsii. Homeopatian periaatteisiin kuuluu myös se, että kutakin ainetta testataan terveellä ihmisellä. Jos hän saa taudin oireita, homeopatian periaatteiden mukaan aine myös toimii tautia parantavana siihen sairastuneiden kohdalla. Homeopatian kehitteli 1700-luvun lopulla Samuel Hahnemann, saksalainen lääkäri ja kemisti.

Hoidon ensiaskel on keskustelu hoitajan kanssa. Sen perusteella potilaalle annetaan yksi lääkeaine. Se voidaan nauttia aineesta riippuen esimerkeksi nesteenä tai tablettina. Kun hoito on jatkunut tarpeeksi kauan, tutkitaan sen vaikutukset. Hoidon kesto riippuu potilaan vaivasta. Yhdelläkin rupeamalla voi olla käänteentekevä vaikutus, kun taas pitkäkestoiset vaivat saattavat vaatia pitkänkin hoitokauden.

Homeopatia tukee kehoa kokonaisvaltaisesti, joten sillä voi myös olla henkinen, kehoa ja mieltä herkistävä vaikutus. Niin se voi myös tukea henkistä kasvua. 

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net