EFT eli taputtelu

EFT = tapping eli taputtelu

EFT on tunteiden vapauttamistatekniikka, jonka taustalla on ajatus siitä, että tallentamamme kielteiset tunteet estävät energian normaalin virtauksen. Tämä puolestaan aiheuttaa erilaisia oireita ahdistuksesta riippuvuuksiin. Kun energia alkaa virrata normaalisti, ja tunteen aiheuttama solmu avataan, löytyy myös apu oireisiin. EFT on lyhenne sanoista Emotional Freedom Techniques.

Menetelmä tunnetaan myös nimellä tapping, joka suomentuu naputteluksi. Se kuvaa hyvin toimintatapaa, johon kuuluu esimerkiksi akupisteiden naputtelu sormenpäillä. Pisteiden stimuloiminen edesauttaa tunteen vapautumista. Naputtelun lisäksi EFT hyödyntää affirmaatioita, eli vaikutusta tehostavia lauseita joita naputtelun aikana toistetaan. Menetelmässä yhdistyvät siis ikivanha akupainantatekniikka ja psykologia. Sen kehitti amerikkalainen Gary H. Craig 80-luvulla.

EFT-menetelmä opetetaan hoitokerralla asiakkaalle, ja tavoitteena on, että hän oppii hoitamaan itse itseään. EFT-naputtelusta voi olla apua paitsi riippuvuuksiin ja ahdistukseen, myös traumojen prosessointiin, pelkoihin ja ihmissuhdeongelmiin. Se auttaa myös fyysisiin vaivoihin.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net