Ayurveda hieronta

Ayurveda hieronta

Ayuervedinen hieronta on perinteinen intialainen hoito, jossa käytetään yrttiöljyjä.

Ayurvedinen kokovartalohoito

Yrttiöljy valitaan asiakkaan doshan eli kehotyypin mukaan. Asiakas lepää rennosti hoitopöydällä, hoitajan hieroessa kevyesti yrttiöljyllä vartaloa takaa ja edestä. Öljy imeytyy syvälle ihoon tasapainottaen kehotyyppiä. Ayurvedinen hoito perustuu siihen, että kehon perusrakenteita vahvistetaan ja epätasapainotiloja poistetaan. Hoidot auttavat elämänvoimaa, pranaa, virtaamaan vapaasti. Doshia on kolme: Vata, Pitta ja Kapha. Dosha voi olla myös jonkin kahden sekoitus tai jopa kaikkea kolmea. Kuitenkin yksi on hallitseva.

Säännöllinen öljyhieronta edistää terveyttä ja ehkäisee kehon epätasapainotiloja. Hierontaliikkeet ja -tekniikat noudattavat kehon toimintoja, avaavat niveliä ja auttavat niitä toimimaan joustavammin. Hoito sopii erinomaisesti myös ikääntyneille. Hoidossa olisi hyvä käydä esim. kerran kuukaudessa tai ainakin vuodenaikojen vaihtuessa riippuen asiakkaan tilanteesta.

Hoito vahvistaa kehon veren- ja lymfakiertoa, vähentää nivelten jäykkyyttä, rentouttaa lihaksia, uudistaa ja pehmentää ihoa, parantaa kehon puolustuskykyä ja ruoansulatusta, tehostaa kuona-aineiden poistumista, rentouttaa hermostoa, tasapainottaa energioita, lisää keho-mielitietoisuutta ja lisäksi hemmottelee.

Ayurvedinen pää- ja kasvohoito

Hoidon aikana asiakas makaa rennosti selällään hoitopöydällä hoitajan hieroessa ja painellessa kevyesti hänen päätään ja kasvojaan. Hoito on hyvin syvällistä, on todettu että jopa 80% kehon jännitystiloista voidaan laukaista pään alueen marmapisteiden käsittelyllä.

Hoito avaa päänalueen lukkiutumia, poistaa jännitystiloja ja epämiellyttävää kuumuutta päässä, helpottaa päänsärkyä ja ehkäisee migreeniä, elvyttää päänahan huokosten toimintaa, edistää hiusten kasvua, parantaa näkökykyä, kuuloa ja tuoksujen havaitsemista. Se stimuloi hermostojärjestelmää ja energiapisteiden toimintaa, edesauttaa energiaratojen eli nadien sekä marmapisteiden toimintaa, rauhoittaa mieltä ja vähentää yliaktiivista ajatustoimintaa. Pää- ja kasvohoidosta voi saada apua myös unettomuuteen, stressiin, väsymykseen, masennukseen, levottomuuteen (ylivilkkaiden lapsien hoitamisessa on saavutettu hyviä tuloksia tällä menetelmällä) sekä sairaudesta toipumiseen.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net