aromaterapia

Aromaterapia

Aromaterapiassa hyödynnetään eteerisiä öljyjä, jotka valmistetaan kasveista. Erilaisilla kasveilla on erilaisia ominaisuuksia: yhdet rentouttavat, yhdet torjuvat viruksia ja sieniä, toiset vahvistavat kehoa ja virkistävät sen toimintoja. Niitä voidaan hyödyntää monin tavoin. Aromaterapia voi tarkoittaa esimerkiksi höyryhengitystä, kylpyä tai hierontaa. Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää myös tuoksulampuissa, jolloin tuoksu leviää ilmaan.

Aromaterapia vaikuttaa paitsi öljyjen tuoksun kautta, myös hermoston kautta. Öljyt voivat esimerkiksi vaikuttaa kipuihin tai rauhoittavasti. Ne vaikuttavat myös verenkiertoon sekä hormonitoimintaa. Aromaterapiasta voi myös hakea vahvistusta vastustuskykyyn. Aromaterapiasta voi hakea apua myös stressiin ja lihasten jäykkyyteen, unettomuuteen tai ahdistukseen. Hoitomuoto on lempeä ja tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Erityisesti hieronta on tehokas hoito- ja rentoutuskeino. Se takaa öljyn imeytymisen kehoon, ja rytmikäs hieronta tukee vaikutusta ja edesauttaa rentoutumista.

Eteeristen öljyjen käytöllä on pitkä menneisyys. Niiden käytöstä on tietoa tuhansien vuosien takaa Egyptistä ja Kiinasta. Voimakkaat öljyt laimennetaan aina ennen käyttöä, sellaisenaan ne ovat liian voimakkaita iholle laitettavaksi.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net