alexander-tekniikka

Alexander-tekniikka

Alexander-tekniikka perustuu oman itsensä ja kehonsa kokonaisvaltaiseen tiedostamiseen, haitallisten reaktio- ja toimintatapojen tunnistamiseen, sekä sitä kautta niiden ehkäisemiseen. Alexander-tekniikalla on lievitetty muun muassa astmaa, selkäkipuja, päänsärkyä, jännitystä ja unettomuutta. Alexander-tekniikka kohdistuu ensisijaisesti juuri pää-, niska- ja hartiaseudulle, jotka Alexanderin mukaan ovat vahvasti sidoksissa ihmisen yleishyvinvointiin. Monet kivut ja säryt ovat usein seurausta ihmisen huonoista liikkumistottumuksista ja asennoista, joita kuitenkin tietoisesti voidaan muuttaa ja päästä sitä kautta kivuista lähes kokonaan eroon.

Alexander-tekniikkaan on aluksi hyvä tutustua ohjaajan kanssa, joka auttaa ihmistä oman kehon liikeratojen ja kooridnaation selkeyttämisessä. Alexander-tekniikan ohjaaja ohjaa henkilön liikettä kevyesti koskettaen ja sanallisesti opastaen. Alexandertekniikasta on erityisesti hyötyä jos on kipuja selän kanssa, haluaa saada varmuuttaa omaan kehoonsa ja olemukseensa, sekä kaipaa henkilökohtaista uudistusta. Hoidossa käydään muun muassa läpi henkilön tapa käyttää kehoaan, esim. istuminen, seisominen, kumartaminen, kävely ja puhuminen. Hoidossa myös ihmisen motoriset taidot kohenevat ja kokonaisvaltainen itsetuntemus lisääntyy.

Alexander-tekniikka on yli 100-vuotta vanha menetelmä. Alexander-tekniikan kehitti australialainen näyttelijä ja lausuja Federick Matthias Alexander (s.1869). Alexander edellyttää ihmisen omaa aktiivista osallistumista hoitoprosessiin, samalla kun ihmisen tulee tiedostaa pinttyneet ja itselleen vahingolliset tavat toimia. Tiedostamisen jälkeen toimintaa voidaan tietoisesti muuttaa paremmaksi - mikä lopulta johtaa vaivan katoamiseen ja kunnon kohenemiseen.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net