akupunktio

Akupunktiohoito

Akupunktio on hoitomuoto, joka perustuu yli 3000 vuotta vanhaan kiinalaiseen lääketieteeseen, jossa stimuloidaan akupisteitä saadakseen aikaan tietynlainen vaikutus. Ihmistä tarkastellaan hoidon aikana energeettisenä kokonaisuutena, jossa energia kulkeen meridiaaneja pitkin. Hoidon keskeinen menetelmä ovat pienet ohuet neulat, joita pistellään ihon läpi akupisteisiin.

Hoito aloitetaan kartoittamalla asiakkaan tilanne, mitataan pulssi ja tarkistetaan kieli. Seuraavaksi tehdään hoitosuunnitelma ja valitaan sopivat akupunktiopisteet, joita stimuloimalla pyritään haluttuun lopputulokseen. Hoitokerran aikana käytetään noin 2-15 akupunktioneulaa ja niiden annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia, jonka aikana rentoutuminen tapahtuu. Hoitaja ikään kuin ohjaa neuloilla kehoa, mutta lopuksi keho alkaa itse stimuloimaan itseään ja sitä kautta hiljakseen parantumaan.

Akupunktiolla hoidetaan muun muassa tuki- ja liikuntaelimistöä, kiputila-alueita, reumaattista kipua, migreeniä ja päänsärkyä, psykosomaattisia oireistoja, sekä monia allergioita ja hormonihäiriöitä. Modernin tieteen mukaan neuloilla pistely aktivoi hermostoa vapauttamaan kemikaaleja lihaksistossa, aivoissa ja selkäytimessä, mikä vaikuttaa muun muassa kivun tunnon lievenemiseen. Akupunktion aikaansaama biokemiallinen tasapaino ja energia puolestaan kiihdyttävät kehon luonnollista parantumismahdollisuutta sekä edistävät psykofyysistä hyvinvointia.

Toisin kuin luullaan, akupunktiohoito ei ole kivuliasta, vaan tuntuu puutumisen, kutinan tai hyttysen piston tuntemuksena. Akupunktioneuloissa ei käytetä mitään lääkeaineita, vaan teho perustuu pelkästään neulaärsytyksen. Hoitoon olisi hyvä varata aikaa reilu tunti ja hoidon jälkeen tulisi välttää aktiivista liikkumista ja annettava kehon kokonaisvaltaisesti rentoutua.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net