äänihoito

Äänihoito

Äänihoidoissa eri tavoin tuotetut äänet – laulu, tiibetiläiset kulhot, ääniraudat – tukevat kehon ja mielen harmoniaa. Äänivärähtelyt tukevat ihmisen omaa värähtelyä, korjaten sitä ja siten ehkäisten sairauksia ja niitä parantaenkin. Ihmisen värähtelytaajuus voi horjua huonoon suuntaan esimerkiksi traumoista johtuen, ja epäharmonia puolestaan usein näkyy fyysisinä sairauksina. Hoito sopii myös stressin torjumiseen ja sen ehkäisemiseen voimakkaan harmonisoivan ja rentouttavan vaikutuksensa ansiosta.

Äänihoito on ikiaikainen hoitokeino. Sitä edustavat esimerkiksi shamaaninen rummutus, ja suomalaisessakin kansanperinteessä laululla on merkittävä rooli.

Äänihoitoja on monenlaisia, mutta kaikissa muodoissa hoitaja välittää ääntä, ja hoidettava yleensä makaa mukavassa asennossa. Hoito on voimakkaasti ja kokonaisvaltaisesti rentouttava, erilaisia jännitteitä purkava. Äänihoidossa ääntä voi tuottaa itse hoitaja, ja sitä saa tuottaa myös hoidettavakin. Ohm-äänirautoja voidaan käyttää kehon erilaisten pisteiden kohdalla tai irrallaan kehosta. Ne tuottavat miellyttävää, rentouttavaa huminaa. Perinteisiä äänihoidon elementtejä ovat kristallikulhot ja tiibetiläiset kulhot. Peter Hess -hoidossa hoitomuotoon kuuluvat suurehkot kulhot asetetaan kehon päälle.

Hoidon vaikutus jatkuu pitkään. Rentoutumisen ja tasapainoisuuden lisäksi se saattaa nostaa esiin tunne-elämän solmukohtia. Siitä voi seurata tunnekuohuja, joihin on hyvä varautua, mutta jotka ovat vaarattomia, sillä ne kielivät ongelmien työstämisestä.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net