CAM-hoidot

CAM-hoidot tarkoittavat täydentäviä ja vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Lyhenne tulee sanoista complementary and alternative medicine. CAM-hoitoja nimitetään myös luontaishoidoiksi. Eräät nimittävät uskomushoidoiksi, jotkut jopa puoskaroinniksi. Yleensä asialla on silloin näitä hoitoja vastustavat ja pelkäävät tahot.

Kaikissa länsimaissa suhtautuminen CAM-hoitoihin ei ole yhtä jyrkkää, vaan monissa Euroopan maissa asenteet ovat paljon myönteisemmät ja virallisen lääketieteen edustajat tekevät yhteistyötä CAM-hoitajien kanssa. Siinä missä sairaaloissa pyritään parantamaan pelkkää kehoa, CAM-hoidoissa painotetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia, sekä kehon että mielen terveyttä. CAM-hoitoja on lukematon määrä.

Erilaiset kehon manuaaliset hoidot korjaavat mm. lihaksia, niveliä ja kudoksia, samalla kun korjataan kehon vääristyneitä asentoja. Mieli- ja kehoterapioissa vaivoja hoidetaan mm. värien ja äänen avulla, keskustelemalla, rentoutumalla ja ohjelmoimalla ajatukset uudelleen. Luontaislääkinnän ja ravintoterapian monipuolisilla hoidoilla ja neuvoilla tuetaan kehon hyvinvointia. Energiahoidoissa perusajatuksena on, että hoitaja välittää parantavaa energiaa. Eikä sovi myöskään unohtaa erilaisia itsetuntemuksen keinoja, kuten astrologiaa tai vaikkapa selvänäkijän apua joissakin tilanteissa.

Koska Suomessa ei ole vielä saatu aikaiseksi minkäänlaista laki tällä saralla, kriittisyys on paikallaan. Kannattaa hoitoon hakeutuessaan luottaa omaan intuitioon sekä kuunnella ja kysellä ystäviltä suosituksia. Vakavasti sairaiden ja lääkitystä käyttävien pitää myös noudattaa lääkärin antamia ohjeita.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net