Kosketuskohtia - Irmeli Armiala

Kosketuskohtia - Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Ovatko harmaat herrat taas liikkeellä huijaamassa meiltä elämämme? Tunnetko Momon? Michael Enden kirjassa “Momo” harmaat herrat huijasivat ihmisiä säästämään aikaa. Se tapahtui esimerkiksi seuraavalla tavalla.

Stressiin vaikuttaminen energiatasolla tapahtuu kolmoislämmitinmeridiaania rauhoittamalla.Yksi suurimmista terveyshaasteistamme on stressi ja sen seuraukset kehossa. Stressissä – olipa se isoa tai pientä – energiat suunnataan hengissä pysymiseen eli tarvittava verenkierto lihaksiin pakenemista tai puolustautumista varten. Fyysisellä tasolla mantelitumake hälyttää ja hypotalamus panee stressireaktion käyntiin. Voimia otetaan ruuansulatukselta, immuunipuolustukselta, veri pakenee etuaivoista, joten ajatus jumiutuu, verenpaine nousee ja niin edelleen.

Ensimmäinen lääke, joka ihmiskunnalla on ollut, on energia. Kätesi välittävät sähkömagneettista energiaa. Koska sähkömagneettista energiaa virtaa myös meridiaaneissa, voit ohjata käsilläsi energiankulkua niissä. Näin sinulla on kyky vaikuttaa itse kehosi terveyteen.

irmeli blogiKuun vaikutukset vuorovesiin tunnetaan joka puolella maailmaa. Tarvitaan melkoista voimaa saamaan merien vedet laskemaan ja nousemaan kymmeniä metrejä. Monilla muilla alueilla kuun vaikutus on hienovaraisempaa, mutta sitä voi tarkkailemalla ja itse kokeilemalla oppia havaitsemaan.

Johanna Paungger, joka oli varttunut Tirolissa vuoristoviljelijäperheessä, oli saanut isoisältään syvällistä opetusta kuun rytmien vaikutuksesta elämän eri puoliin. Tirolissa tiedettiin, milloin mihinkin tarkoitukseen tarvittavat puut piti kaataa. Yleisesti ottaen talvi on parasta aikaa puiden kaatamiseen, koska sen nesteet ovat silloin juuristossa.

Kun puuta tarvittiin huone- tai työkaluihin, paras aika työhön oli joulukuun uudenkuun jälkeiset kahdeksan päivää, kun kuu oli vesimiehessä tai kaloissa. Silloin kaadettu puu säilyi tiiviinä eikä mene kieroon tai halkeile tai kutistu kuivuessaan.

Mikäli puu kaadettiin uudenkuun ollessa skorpionissa (useimmiten marraskuun uusikuu), sillä oli halutut ominaisuudet, mutta se piti kuoria välittömästi, jotta estettäisiin kaarnakuoriaisten hyökkäykset.

Kun puu kaadetaan maaliskuun kahden viimeisen päivän aikana, vähenevän kuun ollessa kaloissa, saadaan lahoamatonta puuta. Koska nämä päivät eivät osu joka vuodelle, on vaihtoehtoisia päiviä: Uudenvuodenpäivä, 7. tammikuuta, 25. helmikuuta, 31. tammikuuta ja 1. ja 2. helmikuuta.

Jos puu kaadetaan Uudenvuodenpäivänä tai tammikuun 31. päivän ja helmikuun 2. päivän välisenä aikana, siitä tulee aikaa myöten kivikovaa.

Kirjassaan ”Kuun vaikutus” Johanna Paungger kertoo, että Tirolissa on vielä (kirja ilmestyi 2005) satoja vuosia vanhoja puisia rakennuksia, työkaluja ja niiden varsia ja jopa puisia uuninpankkoja, patakoukkuja ja puisia tulisijoja. Ihmetystä herättää, että suoraan palavaan tuleen laitettu puu mustui, mutta ei palanut eikä kytenyt. Toisenlainen esimerkki palamattomasta puusta on saattanut osua kohdalle tulitikkuaskin muodossa: raavit tikun toisensa jälkeen eivätkä ne syty.

Salaisuus piilee siinä, että on tiedetty ajankohdat, joina kaadettu puu ei pala. Maaliskuun 1. päivänä erityisesti auringonlaskun jälkeen kaadettu puu ei pala; se ei riipu kuun vaiheesta tai eläinradan merkistä, jonka kohdalla kuu on.

Tällaista tulenkestävää puuta on käytetty Tirolissa asuinrakennuksiin, latoihin, alppimajoihin ja työvälineisiin.

Kirjoittaja kertoo, että hänen lapsuudenkotinsa, joka oli rakennettu tällaisesta puusta, paloi täysin sisäpuolelta vuonna 1980. Metalliset maataloustyökalut olivat osittain sulaneet palossa. Rakennus jäi pystyyn, ja puun pinnasta oli vain muutama millimetri hiiltynyt. Rakennusta ei saatu nurin traktorilla, vaan se piti purkaa hirsi hirreltä. Puhdistetut puut käytettiin uusiin rakennuksiin.

Tiettyjä kaatoaikoja noudatettiin myös, kun haluttiin kutistumatonta puuta, rakennuspuuta ja lauta- ja sahatavaraa tai silta- ja venepuita, lattialankkuja ja työkalupuita.

Puiden kaatamista tiettyinä aikoina en ole kokeillut, mutta jotain puihin liittyvää sentään.

Kun joulukuuseksi tarkoitetut jalokuuset kaadetaan 3 päivää ennen vuoden 11. täysikuuta (sattuu usein marraskuulle tai joskus joulukuulle), ne säilyttävät neulasensa hyvin pitkään. Myös tavalliset kuuset pitävät neulasensa pitempään, mutta ne on säilytettävä kylmässä.

Johanna Paungger kirjoittaa, että näinä päivinä voi kerätä havunoksia kransseihin, jolloin niiden neulaset eivät varise.

Siispä viime vuonna kyseiseen aikaan otin pihamme pihtakuusesta oksia kransseihin. Pidin niitä sisällä oikeastaan siihen asti kun tuli pääsiäiskranssien aika. Silloin laiton ne avoterassille, jossa ne säilyivät toukokuulle asti vihreinä. Sen jälkeen ne vaihtoivat melko nopeasti väriä punertaviksi. Toinen kranssi on koko ajan ollut terassilla, toinen puuvajassa, eivätkä kummankaan neulaset varise, kun niitä koskettaa.

Lisävinkki havukoristeille on ottaa niitä kasvavan kuun aikaan. Suosittelen kokeilemaan. Myös kuivakukka-asetelmat kestävät kauemmin hyvin, jos kukat kerätään kasvavan kuun aikaan.

Joitakin poimintoja ravinnon vaikutuksesta terveyteen

 Kannattaa kokeilla, jos on ongelmia ruuansulatuksen kanssa.

  • Uudenkuun aikaan keho poistaa kuona-aineita erityisen tehokkaasti, joten on suositeltavaa pitää yksi paastopäivä siihen aikaan.
  • Täysjyväviljatuotteet ja kofeiini yhtä aikaa nautittuina ovat vahingollisia niin keholle kuin mielelle. Alttius päänsärkykohtauksille kasvaa.
  • Myös juustot ja viinirypäleet voivat olla ongelmallinen yhdistelmä.
  • Voit myös kokeilla seuraavaa ruokien syömisjärjestystä: raakaravinto ennen keitettyä.

”Hedelmät ja pähkinät ennen salaattia ja raakoja kasviksia, sen jälkeen esim. piimä, leipä tai maito, ja vasta lopuksi huonommin sulavat ruoat, kuten rasva, liha, munat ja juusto ja kaikkein viimeisenä makeat ruoat.”

”Useimpiin jalostettuihin viljalajeihin verrattuna speltti on geneettisesti tervettä, ja sen ravintoarvo ja sisäinen voima on paljon suurempi. Korjattua jyvää voidaan vielä käyttää siemenviljana, mikä ei enää ole mahdollista tavallisten viljalajikkeiden kohdalla. Speltti on vastustuskykyinen radioaktiivisuudelle ja ympäristömyrkyille, koska sen jyvä on monikerroksisen kuoren suojaama. Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen on todettu, että speltti oli ainoa viljalaji, joka oli immuuni radioaktiiviselle säteilylle.”

 Vältä rasvaisten ruokien syömistä illalla. Rasvaiset ilta-ateriat kuormittavat  verenkiertoa, maksaa ja sappea, joilla on öisin aktiivi- ja lepovaiheensa.

Suosittelen lähteenä käyttämääni Johanna Paunggerin yhdessä Thomas Poppen kanssa kirjoittamaa kirjaa ”Kuun vaikutus  puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa”. (Yläkuu kustannus, 2008)

Lisää tietoa kuun vaiheista ja eläinradan merkeistä saa Biodynaamisen yhdistyksen

”Luonto päiväkirjasta”. Se ilmestyy vuosittain ja sitä voi tilata Biodynaamiselta yhdistykseltä.

Syysterveisin

Irmeli

Stressiä stressin perään, vatsa reistailee ja pullistuu, eikä mikään tunnu auttavan. Jatkuvat vatsavaivat hermostuttavat ja huolestuttavat ja stressi sen kun kasvaa.

Mieli on täynnä huolenaiheita, omia ongelmia ja toisten, todellisia ja kuviteltuja. Minkä vuoksi minä murehdin jatkuvasti? Mikä minua vaivaa? Mikä saa ihmisen jatkuvasti huolehtimaan asioista, omista ja muiden, menneistä ja tulevista?

Varo energiavarkaita! Oletko joutunut energiavarkaan kohteeksi? On ihmisiä, jotka elävät ja kukoistavat toisten energioilla. Energioiden ymmärtäminen muuttaa sekä maailmankuvaa että ihmiskuvaa henkisempään suuntaan.

Miten energioista voi olla minulle todellista hyötyä? Alaselän kivut, iskias, stressi – ei kai niitä energioilla voi parantaa vai voiko? 

Tuntuuko tutulta? Monta remonttia viittä vaille valmiina, mutta mies suunnittelee jo seuraavaa? Komerot täynnä keskeneräisiä käsitöitä, uutta ideaa pukkaa. Miksei apu kelpaa vaikka mies meinaa läkähtyä töihinsä? Olenko huono ihminen, jos en murehdi läheisten ongelmia? Taru on kiva, mutta miksei hän koskaan kuuntele, kun haluan puhua ongelmistani?

Syksy- eli Metallielementti. Syksyyn kuuluu valmistuminen, loppuun saattaminen, mutta myös kypsymisen, toteutumisen tuoma rauha. Syksy-/Metalli-elementti-ihminen tavoittelee täydellisyyttä ja suuria saavutuksia, näkee mitä on tehtävä ja haluaa tehdä sen. Hän kykenee ammentamaan kokemuksistaan totuuksia ja soveltamaan niitä elämäänsä.

Sivu 1 / 10
Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU