Elämää ja enkeleitä - Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä - Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa.

Selestial.fi

Toinen kotini

04 tammi 2019

Olen parhaillaan Kuubassa, Havannassa. Tällä reilun kahden viikon matkalla olen tehnyt todella töitä: olen pitänyt kolme hengitys- ja intuitiivinen tanssikurssia lapsille ja nuorille sekä osallistunut salsabändin harjoituksiin. Bändillä piti olla konserttikin tänään, mutta se siirtyi tammikuulle, joten valitettavasti en voi osallistua siihen. Itse en ole kerinnyt yhdellekään tanssitunnille, mutta se tuntuu nyt sivuseikalta. Mielessä siintää mahdollisuus opiskella täällä yliopistolla tanssia ja musiikkia.

Vastaanottaminen

04 joulu 2018

On vaikea myöntää tarvitsevansa apua. ”Kyllä minä pystyn ja jaksan, ei tarvitse auttaa”. Olen tottunut selviytymään itsekseni. Tai ainakin melkein itsekseni. Autonrenkaat vaihtuvat oman käden kautta ja öljyn lisäykset sujuvat mutkitta. Kodissa pienet puhdetyöt ruuvien kiristyksineen sujuvat myös. Voisi kai sanoa, että olen oppinut selviytymään yksikseni. Pidänkö siitä, on sitten eri asia.

Lempeys ja kovuus

30 loka 2018

Omien haasteellisten puolien kanssa ei ole niin miellyttävä puuhastella. Olen intuitiivisen tanssin myötä saanut kosketuksen omiin ei niin ihaniin puoliini. Ei ole kiva huomata olevansa kontrolloiva ja kriittinen. Lisäksi pystyn olemaan pahimmillani todella kylmä ja kova. Näiden piirteiden myöntäminen on tuntunut vaikealta, mutta toisaalta myös vapauttavalta. Se, että tiedostan omaavani tällaisia puolia, auttaa minua havainnoimaan tietoisemmin elämääni ja ympäristöäni. Havainnoin selkeämmin omaa käytöstäni, omia tunteitani, ajatuksiani ja valintojani.

Olen miettinyt ihmissuhteitani. Olen miettinyt haluani olla ihmissuhteessa. Tunnen ihmisiä, jotka eivät halua olla ihmissuhteessa, jotka ovat tyytyväisiä asuessaan yksin. Tai saattaahan olla, että he haluavat olla ihmissuhteessa, mutta pelkäävät sitoutua. Kuitenkin he pystyvät elämään tasapainoista elämää yksin tai siltä se ainakin näyttää ulospäin. Minulta tuntuu puuttuvan kyky olla tyytyväinen yksikseni.

Muutokset ovat ainoa pysyvä asia elämässä -lause on osoittanut paikkansapitävyyden jälleen. En kirjoittanutkaan elokuun blogiani Kuubasta, Havannasta. Kirjoitan sen nyt loppukuusta kotonani Suomessa. Mietin kovasti, mitä pitäisi kirjoittaa. Otsikko tuli vasta ihan lopuksi tekstin valmistuttua. Siihen kiteytyy sanomani tällä kertaa.

Sairaus opettaa

10 heinä 2018

Hurja kuukausi takana täällä Havannassa. Olen ollut pahasti sairas ja tarvinnut länsimaisen lääketieteen apua ravaten pari kertaa viikossa sairaalassa. Nyt tuntuu tulehdus helpottavan kehossa ja pystyn rentoutumaan eri tavalla; jatkotoimenpiteitä tosin tarvitsen sitten Suomeen palatessani, mutta akuuttivaihe on nyt ohitse. Kiitos enkeleilleni sekä kuubalaiselle pätevälle lääkärilleni!

Olla rohkea ei tarkoita sitä, etteikö pelottaisi. Se tarkoittaa ennemminkin toimimista ja elämistä pelosta huolimatta. Rohkeutta on uskaltaa unelmoida, asettaa tavoitteita ja tavoitella niitä olosuhteista huolimatta. Unelmien ja tavoitteiden koolla ei ole väliä, ne voivat olla pieniä tai suuria; tärkeintä on, että sinulla on unelmia ja tavoitteita.

Minulle tuli tahaton välikuukausi blogin kirjoittamisesta. Pahoittelut lukijoille siitä. Haasteeni on ottaa omaa aikaa ja olla tekemättä yhtään mitään. Tekemisen karsiminen ja toisaalta myös asioiden tärkeysjärjestykseen laittaminen vaatii taitoa. Jos en pysty tekemään jotain asiaa kunnolla, jätän sen mieluiten tekemättä. Mieleeni tulee tosin välittömästi asioita, joita joutuu pakon edestä tekemään periaatteestani huolimatta, esimerkiksi töiden puitteissa.

Uinuva leijona

20 maalis 2018

Mielessäni pyörii ajatuksia siitä, miten on aika tunnistaa aito, oma itsensä ja omat vahvuutensa. Nostin tuossa ohi menneen hiihtolomaviikon aikana Oshon tarot-korttipakasta itselleni jo perinteeksi muodostuneet kolme korttia kiinalaisen uuden vuoden (keltainen Maa Koiran vuosi) kunniaksi. Yhdessä korteista oli leijona lampaiden laumassa. Korttiin liittyy viesti siitä, miten annamme ympäristöstä tulevien vaikutteiden ja mielipiteiden vaikuttaa minäkuvaamme.

Sydämen kutsu

14 helmi 2018

On eri asia matkustaa paetakseen itseään ja elämäänsä kuin matkustaa löytääkseen itsensä ja elämänsä. Voiko molempia tapahtua yhtä aikaa?

Sivu 1 / 6
Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU