Keskiviikon viisaussiemeniä - Oletko piilossa? http://www.freeimages.com/photo/mask-1573258
23.03.2016

Keskiviikon viisaussiemeniä - Oletko piilossa?

Tämän päivän aihe koskee piiloutumista siltä, mitä oikeasti haluat. Eräältä kaverilta – sanotaan häntä Mattiksi – tuli kommentti, että pelko on estänyt häntä sallimasta toisten ihmisten päästä liian lähelle. Hän kirjoitti, miten hän päätti jopa asua maantieteellisesti etäällä muista.

Olemme kaikki hyviä piiloutumaan jollain tavalla. Meistä tulee eksperttejä piilottamaan tietyissä tilanteissa tai tietyillä elämänalueilla se, kuka oikeasti olemme, ja useimmiten teemme tämän alitajuisesti. Luomme käyttäytymismalleja tai tapoja, joita usein emme oivalla, tai oivallamme, mutta luulemme voivamme kontrolloida tuota mallia, koska se usein näyttää joltain, mitä meille tapahtuu jatkuvasti.

Jollakin teistä tätä voi tapahtua rakkaussuhteissa ja se estää todellisen tunneläheisyyden tai sitoutumisen, ja toisilla sitä tapahtuu ystävyyssuhteissa tai perheeseen liittyen. Sitä voi tapahtua työelämässä, bisneksessä ja luovuudessamme ja se sekaantuu menestykseemme ja hyvinvointiimme.

Riippumatta elämämme vaikutetusta alueesta tai tietystä mallista, jonka olemme luoneet pitämään käsivarren mitan päässä sen, mitä todella haluamme, aina on mukana yhteinen tekijä.

Ja se on: Pelko joka liittyy suoraan ydinhaavaan, ja tämä pelko on luonut suuren tarinan jostain. Se saattaa perustua entiseen muistoon, kokemukseen, havaintoon, esi-isähistoriaan tai joukkoon muita mahdollisia juuria. Vaikka voi olla hyödyllistä tutkia joitain noista juurista, voimme hukata elämän, jos yritämme kaivaa ne kaikki esiin, ennen kuin sallimme itsemme vapautua tuosta pelosta.

Pelkosi iso tarina sanoo: jos teet tämän, niin noin tapahtuu.

Tuo ihminen lopulta jättää sinut tai satuttaa sinua. Kadotat itsesi. Sinua kritisoidaan tai sinut torjutaan. Ihmiset nauravat sinulle. Kukaan ei halua kuulla, mitä sinulla on sanottavana.

Ei mikään ihme, että löydämme tapoja pysyä piilossa luolassamme. Se tuntuu paljon helpommalta – kunnes ei enää tunnu. Yhtenä päivänä piilopaikkamme mukavuusalue alkaa tuntua todella epämukavalta.

Vaatii rohkeutta kannustaa itsemme ulos tuon piilopaikan mukavuusalueelta.

Ironista aina on, että sitten kun olemme ulkona luolastamme, ajattelemme: "Vau, miten hyvää tämä on!" Pelkomme saa meidät ajattelemaan, että esiintuleminen on kuin astumista suurimpaan, pimeimpään ja pelottavimpaan paikkaan. Mutta todellisuudessa paljastuminen enemmän itseksemme on enemmänkin kuin astumista suurelle nurmikentälle, jossa on paljon auringonvaloa. En aio valehdella. Siellä leijuu toki joskus harmaita pilviä. Siellä on auts-paikkoja, joihin saattaa joskus astua. Mutta tuon upean uuden tilan kokeminen on 99% ajasta sen arvoista.

Pelkosi haluaa vain suojella sinua. Mutta ero pelon ja todellisuuden välillä on kuin Ihmemaa Ozin projektori. Pelko vaikuttaa suurelta ja ylivoimaiselta, mutta todellisuudessa pystyt käsittelemään sen, jos ja kun kohtaat sen kasvotusten ulkona aurinkoisella kentälläsi.

Mikä osasi on piilossa luolassa?

Mitä esiintulemiseen liittyvät pelkosi ovat?

Pyydä tulevaisuuden itseäsi antamaan rohkeutta kannustaa itsesi tulemaan pois piilosta.

Pyydä tulevaa itseäsi joukkuetoveriksi, auttajaksi ja oppaaksi.

Näe tulevan itsesi ojentavan kätensä sinulla ja vetävän sinua kohti itseään parhaalla mahdollisella tavalla, mikä auttaa sinua tulemaan esiin uudessa tilassa, jossa ansaitset olla nyt hyvin oikeutetusti ja johon olet hyvin valmis.

Kirjoittanut Dana Mrkich (www.danamrkich.com)

24.2.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net