Heinäkuun 2018 astro-energiaraportti https://pixabay.com/fi/kukka-luonne-flora-ter%C3%A4lehti-kes%C3%A4-3140492/
03.07.2018

Heinäkuun 2018 astro-energiaraportti

Heinäkuu on syvää sisäistä liikettä, joka maankuoren alla tapahtuvan järistyksen tapaan voi hyvinkin ravistella perustoja, mutta vähemmän todennäköisesti se tuo elämämme rakenteet ryskyen alas. Kun on kuusi perääntymistä kuukauden aikana, kaksi pimennystä (toinen on myös superkuu) ja Mars edelleen eteläsolmun kohdalla, sisäinen maailmamme on valokeilassa, kun taas ulkoinen maailma saattaa olla pettymys. Tämä on syvällisten ja joskus vaikeiden totuuksien ja herpaantumattomien muutosvoimien aikaa, jotka tunkeutuvat psyykeemme saavuttaakseen varjoitsen leppymättömimmät osat.

Jos roikumme valheellisuudessa turvallisuuden vuoksi tai vastustamme ajankohtaista evoluutiokaarta, joka korostaa pimeyden hedelmällisiä ja monimutkaisia asioita, kamppailemme. Mutta kun sallimme tuon pimeyden syventää ja rikastaa meitä, voimme tuntea rauhaa enemmän kuin koskaan. Joskus meidän täytyy yksinkertaisesti pimentyä – ei valaistua – tietääksemme totuuden.

Tämä kuukausi korostaa sisäisen ja ulkoisen vastaavuutta. Perspektiivimuutokset synnyttävät muutoksia olosuhteissa, mikä paljastaa sen, miten voimakkaasti tarkkailija vaikuttaa tapahtumaan. Ei ole mitään "puhdasta" sattumusta – on vain kokemus, jolle annamme merkityksen, joka saa tolkkua monimutkaiseen maailmaan. Mutta tuo "tolkku" ei ole välttämättä totta. Puolisekstiili Kheronin Oinaassa ja Uranuksen Härässä välillä koko heinäkuun, antaa runsaasti tilaisuuksia tarkkailla oman asenteemme vaikutusta elämän kehittymiseen. Kheiron vaatii itsevarmaa reagointia haasteeseen. Sillä ei ole aikaa velloa itsesäälissä tai erkaantua epäkypsään transsendenssiin. Se haluaa meidän vain pääsevän yli itsestämme ja siirtyvän eteenpäin! Yhdistettynä Uranuksen keskeytymättömään hyökkäykseen psyykemme joustamattomimpien osien kimppuun (jotka usein suojelevat syvimpiä pelkojamme), tämä on voimakas allianssi, joka edistää uusia tapoja vastata vanhoihin ongelmiin ja herättää mahdollisuuden muutokseen siellä, missä se on ollut jo pitkään myöhässä.

Pitkin heinäkuuta voimme katsoa pelkoa silmiin, olla tiukkana ja kieltäytyä pienentymästä. On ok tuntea se. Kaikki tuntevat. Se on täysin luonnollista. Mutta auttaa, kun tietää sen ja myös tuntee sen. Pane merkille sen totuudet ja valheet. Tunne sen korostuneet aistit tai hiuksenhienot sormet kaulasi ympärillä. Tiedä, että pelko on osa sinua, ei ulkopuolinen tunkeutuja. Luomme pelon tarinoilla, joita loihdimme elämästä, itsestämme ja muista ihmisistä, joten kiinnitä nyt huomiota sen laukaisijoihin. Missä tunnet sen kehossasi? Mitkä ajatukset ja uskomukset aikaansaavat sitä ja mitkä auttavat sitä häviämään? Mikä ero on terveellä pelolla, joka suojelee rajojasi, ja heikentävällä pelolla, joka vähentää kykyäsi tehdä päätöksiä ja osallistua aktiivisesti elämään? Pelkäätkö itse pelkoa ja käyttäydyt pakkomielteisesti välttyäksesi kohtaamasta sitä lainkaan?

Itse-epäily voi olla myös yleistä tässä kuussa. Meistä saattaa tuntua, että olemme eksynyt tai vailla suuntaa. Mutta taaskin on ok tuntea näin. Se kaikki on osa sisäistä uudelleenkalibrointia, jota tapahtuu. Epäily luonnehditaan usein esteeksi, rajoittavaksi heikkoudeksi. Mutta tällä hetkellä se on hienovarainen muutosvoima, joka kehottaa kyseenalaistamaan valheelliset itsestäänselvyydet ja haastavat olettamukset. Se esittelee uutta purkamalla investoinnin vanhaan. Epäily luo tilaa ja tilaisuuden katsoa uudestaan jotain, mikä on niin tuttua, että tuskin näemme sitä lainkaan.

Heinäkuu alkaa Merkuriuksella pohjoissolmun kohdalla 5.7. saakka, oppositiossa Marsiin eteläsolmun kohdalla. Vuorovaikutus saa meidät paljon pidemmälle kuin vaatiminen! Jos et pidä siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu, avaa kommunikointilinjat ja aloita dialogi sen sijaan, että kaivat jääräpäisesti kantapääsi maahan ja intät tietäväsi parhaiten. Ole selkeä siinä, mitä haluat, mutta pysy tyynenä, kun toiset pyrkivät eri lopputuloksiin. Merkurius alkaa perääntyä myöhemmin tässä kuussa ja antaa runsaasti tilaisuuksia tarkastella ja ajatella uudelleen. Vaikka kuukauden alussa saattaa olla kiireentuntua, todellisuudessa on luulemaamme enemmän aikaa saavuttaa sopimus, joka palvelee kaikkia, ei vain muutamaa.

Heinäkuun 3. päivä Kheiron Oinaassa ja Saturnus Kauriissa muodostavat neliön, joka kestää syyskuun loppuun. Tämä neliö vihkii meidät "syvään aikaan", jossa muutos kestää niin kauan, kuin kestää, ja tapahtuu hetkessä ja jossa kaikki on täysin ehjää ja ikuisesti pirstoutunutta. Saturnus Kauriissa valvoo kellon ja kalenteriajan kulkua ja toimittaa lopputuloksia ja seuraamuksia hetkestä toiseen. Kheiron Oinaassa astuu ajan ulkopuolelle ja toimittaa korjauksen silmänräpäyksessä sekä uusia alkuja, ennen kuin vanha on muuttunut tomuksi. Saavumme tähän Kheironin syvään aikaan – joka vapauttaa salamaniskuna pitkäaikaisesta tuskasta – armolla, ei tahdolla; luottamuksella, ei aikomuksella.

Saturnus pitää jalkamme tiukasti vastuun, työn ja ponnistelun "todellisessa" maailmassa. Se pitää meitä vastuullisena ja vaatii meitä ottamaan ohjakset elämässämme. Kheiron viittaa mystisyyteen Saturnuksen käytännöllisyyden tuolla puolen. Astumme tähän mystisyyteen, kun pehmennymme elämän haasteissa, päästämme irti tarpeesta olla kontrollissa ja antaudumme universumille, joka sivuuttaa henkilökohtaiset suunnitelmamme omiensa eduksi. Maailmalla on edelleen vaatimuksensa meille ja pysymme kiitollisuudenvelassa tälle ihmisulottuvuudelle, mutta henkemme on vapaa yhdistymään ajan yli syvempiin totuuksiin, jotka vihkivät meidät elintärkeämpään suhteeseen elämän ydinolemuksen kanssa.

Kun tämän neliön energia voimistuu tulevina viikkoina, meidät vedetään ajan monimutkaisuuteen ja sen evoluutiovaikutukseen jokapäiväisyyden tuolla puolen. Esimerkiksi saatamme mennä yhtenä iltana nukkumaan hyvin erilaisena henkilönä, kuin olimme herätessämme. Elämämme kudelma voidaan repiä rikki niillä sisäisillä muutoksilla, joita tapahtuu yhdessä päivässä. Tai pitkäaikainen ja hyvin haasteellinen tilanne saattaa paljastaa silmänräpäyksessä oman ratkaisunsa, joka on näyttänyt vain odottavan näkemistä. Tämä neliö tarjoaa sekä haasteen että toivoa: haasteen astua järjestäytyneestä elämästämme ajattomuuteen ja kaikkeen aikaan, ja toivon vapautua pikkuruisen mielemme kiemuroista, jotka voivat tehdä päivistämme loputtoman pitkiä ja öistämme vaikeita kestää.

Kheiron aloittaa viiden kuukauden perääntymisen 5.7., mikä tuo perääntyvien planeettojen määrän kuuteen (Marsin, Jupiterin, Saturnuksen, Neptunuksen ja Pluton ollessa muut viisi). Näin monien perääntymisten aikana energiamme on parasta investoida sisäiseen elämäämme, ei ulkoiseen maailmaan. Vaikka meidän täytyy edelleen huolehtia elämämme askareista, voimme olla jonkin aikaa maailmassa, muttei maailmasta, ja sallia sen koukkujen ja viettelysten pudota pois huolehtiessamme sielumme hyvinvoinnista. Neptunus antaa tukeaan 5.–11.7. kolmiolla aurinkoon, joka kannustaa lempeään ja myötätuntoiseen suhtautumiseen elämää kohtaan, pehmentäen meitä törmätessämme sen esteisiin ja auttaen meitä antamaan periksi ja näin pysymään vahvana.

Jupiter on neliössä Merkuriukseen 6.–12.7. Leijonassa Merkurius samaistuu syvästi henkilökohtaiseen mielipiteeseen ja katsoo maailmaa hyvin subjektiivisesti. Jupiter Skorpionissa vaatii niiden sisäisten tarpeiden syvempää tutkimista, jotka vahvistavat henkilökohtaista perspektiiviä. Tämän neliön aikana emme voi päästä kuin koira veräjästä sanoessamme "koska sanoin niin" tai "älä tee, niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon". Vaaditaan tiukkaa rehellisyyttä, kuten myös järkähtämätöntä huomiota syvimpiin motiiveihimme. Merkuriuksen mennessä perääntymisvarjoonsa 7.7., sen harkitsemisesta, mitä sanomme ja miksi ja miten sanomme sen, tulee yhä tärkeämpää, mikä jatkuu syyskuun alkuun saakka.

Pluto on oppositiossa aurinkoon 9.–15.7., mikä korvaa Neptunuksen kolmion pehmeän energian jollain täysin intensiivisemmällä! Tapahtuessaan pimennysjakson alkaessa 10.7., meidät haastetaan sekä omistamaan voimamme että luopumaan siitä yhtä lailla. Kun tarvitaan toimia, ryhdy niihin. Kun antautuminen on tarpeellista, tee se. Avain on tuon eron tietämisessä, sillä ajat jolloin meidän täytyy antautua, tuntuvat usein siltä, että meidän pitäisi toimia, ja joskus kun meidän täytyy toimia, antautuisimme mieluummin ja antaisimme elämän (usein toisten ihmisten valepuvussa) tehdä päätökset puolestamme.

Pluto oppositiossa aurinkoon haastaa meidät voima/valtakysymyksessä – miten käytämme sitä, missä ja miksi. Yritämmekö säilyttää kontrollin toisiin estääksemme heitä muuttamasta meitä? Kiellämmekö voimamme ja olemme mieluummin uhri, mikä vapauttaa meidät kaikesta vastuusta ja jättää meidät ikuisesti pettyneeksi, mutta aina "syytösvapaaksi"? Keskitymmekö niin intensiivisesti fyysisen ulottuvuuden kontrollointiin, että unohdamme jokapäiväisen elämän olevan vertauskuva jostain täysin mystisemmästä? Tämä oppositio haastaa meidät omassa vaikutusvallassamme elämän kehittymiseen ja siinä, missä määrin luomme omaa todellisuuttamme versus todellisuus muokkaa meitä.

Heinäkuun 10. päivä myös Venus siirtyy Neitsyeen ja Jupiter alkaa kulkea eteenpäin Skorpionissa. Tämä Venus löytää iloa pienistä asioista, jotka ylenkatsotaan helposti: yksittäisen hetken vivahteet, ne hienovaraiset dynamiikat, jotka muuttavat kokemuksen sävyä. Se löytää kauneutta pikkuseikoista, jotka menevät hyvin usein ohi, ja auttaa meitä tekemään saman, kun taas Jupiter valaisee tietoisten ja tiedostamattomien voimien vuorovaikutusta elämässämme. Jupiter Skorpionissa ei tunne pelkoa. Se pyrkii pelkästään tunkeutumaan totuuteen ja intohimoiseen kokemiseen vaaliakseen syvempiä juuria ja laajempia pyrkimyksiä. Sekä Venus Neitsyessä että Jupiter Skorpionissa arvostaa – kumpikin omalla ainutlaatuisella tavallaan – valon ja pimeyden, varjon ja valon välttämättömyyttä, mikä tekee niistä arvokkaat liittolaiset tulevien pimennysten aikana.

Ensimmäinen niistä nähdään 13.7.: auringonpimennys Ravun 21 asteessa, oppositiossa Plutoon ja superkuun aikana. Tämä lupaa olla intensiivinen pimennys, jolla on voima ravistella syvältä sisäisiä perustojamme, erityisesti niitä joiden varaan laskemme kahta kertaa miettimättä. Tunneherkkyys on hyvin korostunut, kun kohtaamme aspekteja, jotka on aiemmin sivuutettu tai kielletty. Tapahtumat voivat tuoda ne pintaan, mutta niitä tulee yhtä todennäköisesti esiin myös itsestään, kun tietoisuus laajenee sisältämään varjoitsen. Auringonpimennykset ennustavat usein odottamattomia tapahtumia, eikä tämä ole poikkeus, mutta tällä kertaa tapahtumat ovat enimmäkseen sisäisiä. Tunteemme identiteetistä, tarkoituksesta ja merkityksestä saattaa muuttua dramaattisesti ja pienellä varoituksella, jos ei varsinaisen pimennyksen paikkeilla, niin sitten tulevien kuukausien aikana. Se minkä puolesta kannatti taistella vielä hetki sitten, menettää ehkä viettelevän charminsa, mikä paljastaa tyhjän ytimen. Saatamme havaita, ettei motivaatiomme ole omaa, vaan omaksuttua niiltä, jotka ovat jättäneet jalanjälkensä psyykeemme tiedostamattamme. Aiempi sukulaisuus saattaa tuntua paljon vähemmän kotoisalta, sisältä nousevien tunteiden ja impulssien uhkaamana.

Rinnakkain tapahtuva suurkolmio maamerkeissä, jonka muodostavat Uranus, Saturnus ja Venus 11.–14.7., ankkuroi meidät kaikkien pimennysmyrskyjen keskellä. Helpottaessaan käytännöllistä valmiutta, se antaa sinnikkyyttä, jota tarvitaan leppymättömien tunteiden ja myöntymättömien käyttäytymistapojen muuttamiseen, kun on niiden aika lähteä. Jos odottamaton iskee, seiso tukevasti, pysy vahvana ja tiedä, että kaikkialla ympärillä on voimia, jotka auttavat sinua nyt kestämään myös vaarallisimmat ja pelottavimmat myrskyt.

Neljänneskuu Vaa'assa 19.7. merkitsee puoliväliä auringonpimennyksen ja kuunpimennyksen 27.7. välillä. Muodostaessaan t-ristin auringon ja Erisin kanssa, se vahvistaa sen, että vahvimmat suhteet rakennetaan tunneitsenäisyyden ja rohkean intiimiyden perustalle. Emme antaudu toiselle, vaan itse suhteelle – minkä muodon se ottaakin – mikä sallii sen muokata ja muuttaa meitä, samalla kun tuomme oman ainutlaatuisen henkemme ja elinvoimamme sen muodostumiseen. Voimakkaan pimennysjakson keskellä suhteista huolehtiminen on tärkeintä, sillä niistä löydämme ja niihin annamme vahvuutta, samalla kun on yhtä tärkeää, että olemme erillään tarvittaessa ja kohtaamme elämän yksin.

Aurinko aloittaa kuukauden mittaisen matkansa omassa merkissään, Leijonassa, 22.7., mikä nostaa meidät raskaista tunteista iloisempaan mielentilaan. Samana päivänä se alkaa muodostaa yhdessä Uranuksen ja Marsin kanssa t-ristiä, joka jatkuu 28.7. saakka. T-risti tulee aina patoutuneen energian kera. Vielä enemmän, kun Uranus ja Mars ovat mukana! Ne ennustavat kumpikin voimakasta luovuutta ja tuhoisaa turhautumista, joten meidän täytyy tehdä tärkeä valinta: reagoimmeko elämän provokaatioihin itsepäisillä väitteillä oikeudestamme määrätä tahti, vai sallimmeko elämän valloittamattoman voiman ottaa ohjakset ja täyttää meidät luomispotentiaalilla, jota emme olisi voineet koskaan loihtia silkan ihmistahdon voimalla? Uranus Härässä, tämän t-ristin kärjessä, mobilisoidaan muuttamaan ihmisluonnon jukuripäisimmät aspektit, jotka tukkivat ajankohtaista evoluutiovirtaa. Emme voi pysäyttää sitä. Yrittäminen on vain ajan ja ponnistusten haaskaamista. Voimme antautua sille, sallia itsemme uppoutua sen vallankumoukselliseen voimaan ja tulla osaksi evoluutiota, ei sen viholliseksi! Henkilökohtainen on nyt yhtä keskeistä kuin kollektiivinen, ja se miten reagoimme päivittäisen elämän pikkuseikkoihin, on yhtä vaikuttavaa kuin ne tapahtumat, joita ylistetään maailmannäyttömällä. Jokaisella on osa esitettävänä, eikä kukaan ole merkityksetön tässä hellittämättömässä marssissa tulevaisuuteen, joka tasapainoilee edelleen reunalla.

Merkurius perääntyy Leijonassa 26.7.–19.8. Aspektissa Erisin ja Mustakuu Lilithin kanssa vaihtaessaan suuntaa, se ennustaa kiihkeää sananvaihtoa ja riemullisia oivalluksia samassa määrin. Saattaa olla runsaasti taisteluja, kun yritämme paljastaa aiemmin ulottumattomissa olleita ja mahdollisesti elämää muuttavia henkilökohtaisia totuuksia. Jos etsit rehellisyyttä ja avoimuutta tänä aikana, ole valmistautunut saamaan sitä täydeltä laidalta riippumatta siitä, pidätkö saamastasi vai et! Totuus saattaa nyt myrskytä elämämme läpi kuin hurrikaani ja repiä kaiken ankkuristaan. Laatikon ulkopuolella sitä ei taitella siististi ja laiteta pois. Mutta voit olla varma, että olemme valmiita tähän, vaikkei ehkä tunnu siltä! Mitä tahansa paljastuu, se täytyy tietää. Ja piilotamme totuuden – itseltämme tai toisilta – se saattaa syöksyä petostemme läpi kuin tsunami, jos emme anna sen kuplia lempeästi pintaan tiedettäväksi.

Kuunpimennys Vesimiehen 5 asteessa 27.7. (yhtymässä Marsiin yllämainitussa t-ristissä) paljastaa ulkoisten olosuhteiden sisäisen syyn. Vaikka saatamme valittaa elämän epäoikeudenmukaisuutta, emme koe mitään, mikä ei ole luonteenomaista sille, kuka olemme. Tämä ei merkitse, että olemme suoraan vastuussa kaikesta, mitä tapahtuu meille. Mutta se valaisee mystistä suhdetta sisäisen maailmamme ja ulkoisten kokemustemme välillä, mikä paljastaa niiden kiistämättömät heijastukset toisiinsa, kun elämme elämää syvemmin. Tämä pimennys sytyttää intohimomme ja muistuttaa samalla meille, että objektiivisuus voi olla virkistävä tauko, kun elämä on intensiivistä. Jos tunnemyrskyjä on paljon, astu etäämmälle ja hengitä syvään. Muista, että emme ole myrskynsilmässä ikuisesti ja hiljaisen kohdan löytäminen myllerryksen keskellä on erittäin kätevä taito tällaisina aikoina!

Syvimpien motiiviemme paljastuminen jatkuu tämän pimennyksen ympärillä ja seuraavina kuukausina. Jos tavoittelemme asioita, jotka on alitajuisesti ujutettu toisilta tai johtavista yhteiskunnallisista tavoista, siitä tulee kiistattoman selvää. Lapsuuden mallit, niin syvälle juurtuneet perheen odotukset, että ne tuntuvat omiltamme sekä yhteiskunnan, uskonnon ja henkisten opetusten määräykset – entiset ja nykykyiset – voivat kaikki muokata meitä aidon itsemme lisäksi. Tämä pimennysjakso – ja erityisesti tämä kuunpimennys – avaa näiden vaikutusten Pandoran lippaan ja paljastaa, mitä oikeasti tapahtuu. Se ei ehkä näytä ensin kauniilta, mutta pitkässä juoksussa se edistää suurempaa tiedostamista ja ymmärrystä sekä vähentää kykyämme olla altis ulkopuolisten tahojen vaikutuksille ja palvella heidän agendojaan, ei omiamme.

Tietysti se toimii kumpaankin suuntaan! Toiset saattavat herätä tunnistamaan vaikutusvaltamme ja vastustaa sitä, mikä tuntui ennen mielien ja sydänten sopusoinnulta. Tilan antaminen toisilleen näiden sisäisten purkausten prosessoimiseen ja tutkimiseen on nyt hyvin arvokas myötätuntolahja, vaikkei sitä helposti anneta. Voi olla hyvin järkyttävää, kun merkittävien suhteiden maaperä alkaa muuttua ja velloa. Kun navigoimme muuttuvaa sisäpuolta, kärsivällisyydellä itseämme ja toisiamme kohtaan pääsee pitkälle sen mahdollisen konfliktin vähentämisessä, joka saisi aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä. Meillä on vielä yksi pimennys jäljellä (auringonpimennys Leijonassa 11.8.), joten tämä paljastumisprosessi ei ole vielä valmis. Ja Merkuriuksen perääntyessä ensi kuun keskivaiheille saakka, on paljon tilaisuuksia päästä asioiden juurille ja uudelleenkalibroida perspektiivejä sen mukaisesti.

Asteroidi Vesta päättää 31.7. perääntymismatkansa, joka alkoi 9.5. Tämä tuntuu merkittävältä ja tukevalta. Vesta, sydämen tulen ja pyhän liekin pitäjä, täyttää meidät toivolla ja omistautumisella niihin asioihin, joilla on merkitystä. Se päättää perääntymisjaksonsa Jousimiehessä, luottamuksen ja optimismin merkissä, mikä muistuttaa meille, että asenne ja perspektiivi ovat kriittisiä siinä, miten koemme elämän. Jos päätämme, että ei ole toivoa, mikään ei muutu (tai liikaa muuttuu!), emme voi saada, mitä haluamme, sotkemme aina asiat tai kaikki on muiden vika, niin saamme nyt vaikeita tuloksia. Mutta jos hyväksymme Vestan viestin – että pimeimpänäkin hetkenä pikkuruinen luottamuksen liekki elämän vahvistavaan voimaan voi valaista tiemme – saatamme yllättyä siitä, miten paljon muuttuu tavoilla, joita on aiemmin pidetty mahdottomina.

On houkuttelevaa ottaa elämä hyvin henkilökohtaisesti tässä kohtaa! Ja kuka ei ottaisi? Tarkoitan … elämä on erittäin henkilökohtainen kokemus! Mutta se on myös persoonaton kokemus, joka kehittyy ympärillämme ja kauttamme ajattelematta yksilöllisiä tarpeita, huolia ja haluja. Mitä enemmän voimme arvostaa sitä kirpaisevan intiimiä ja hyvin persoonatonta pyörrettä, joka elämä on, sitä paremmin voimme toimia voimalla, kun sitä tarvitaan, ja luopua kontrollista, kun meidän on pakko – elämän luontaisen älykkyyden johtamana, jonka mystiset tavat ylittävät aina ymmärryksemme, ja kuitenkin ne on kylvetty syvälle sieluumme.

Sarah Varcas

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

30.6.2018

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net