Ajankohtaiset trendit heinä-syyskuussa 2016 https://pixabay.com/fi/h%C3%A4m%C3%A4h%C3%A4kki-%C3%A4iti-kukka-white-puutarha-830605/
27.07.2016

Ajankohtaiset trendit heinä-syyskuussa 2016

Elämme intensiivistä aikaa – hyvin ennustamatonta, hyvin kaunista, hyvin järkyttävää ja hyvin transformoivaa. Sekä paras että huonoin nousee pintaan ja paljastuu täysin kaikkien katsottavaksi. Tämä on mahdollisuuksien aikaa, jolloin voimme muuttaa kurssia hyvin paljon ja haastaa vallitsevan tilan enemmän kuin koskaan – epätasa-arvoisuus, valtaerot, sortaminen, riistäminen ja petokset.

Asiat eivät ole, miltä näyttävät – eivätkä niin, mihin meidät on johdatettu uskomaan. Totuus tulee pintaan kera tunteiden, joita on aiemmin vähätelty, pelkojen jotka on pitkään kielletty, ja todellisuuksien, joita emme uskalla nimetä.

Yhtälailla sekä julmana että hoivaavana, ajankohtainen planeettatoiminta puhuu suuresta konfliktista ja suuresta parantumisesta, mutta ensin mainittu voi tulla valtavalla voimalla ennen jälkimmäistä. Totuus nousee kuin kupla, joka pirstoo omahyväisyyden tai kieltämisen kovettuneen pinnan mennessään. Tämä sirpaloitunut pinta saattaa olla uramme, joka hajoaa ja paljastaa tyhjän sydämensä juuri, kun luulimme olevamme pelimme huipulla. Se voi olla jokin suhde, joka hajoaa tomuksi silloin, kun tarvitsemme eniten sitä pärjätäksemme. Se voi olla horjuva terveys, laajempi romahdus yhteiskuntajärjestyksessä tai se vääjäämätön ja syvenevä levottomuuden tunne, että maailmassamme jokin on hyvin pielessä ja se tarvitsee korjata, ennen kuin on liian myöhäistä. Ajankohtainen Erisin ja Uranuksen yhtymä ei jätä koskematta kehenkään, sillä meidän kaikkien on jollain tasolla murruttava auki vastaanottaaksemme totuuden ja lakataksemme elämästä henkilökohtaista valhettamme.

On houkuttelevaa valita puoli tällaisina hetkinä. Esittää "hyvää ja oikeamielistä" toisen "pahalle". Nykyiset maailmantapahtuvat ruokkivat tätä taipumusta, kun sanoinkuvaamattomia väkivallantekoja tapahtuu kynnyksellämme ja ne toistavat tapahtumia, joita on sattunut monta vuotta, mutta niin turvallisella etäisyydellä, että olemme voineet tyytyväisenä sivuuttaa ne ja jatkaa iloisella ja tiedostamattomalla tavallamme. Mutta väkivalta, viha, pelko, kauhu, epätoivo ja turhautuminen eivät mene pois olemalla piittaamatta niistä. Aivan päinvastoin. Kieltäminen ruokkii niitä, kuten myös kieltäytyminen tunnustamasta totuuden siemeniä niiden synkässä sydämessä. Erisin ja Uranuksen yhtymä puhuu kostosta, aivan kuten jumalatar Erisin reaktio torjuntaan käynnisti Troijan sodan. Sillä ei ole omantunnontuskia elefantin ruokkimisesta huoneessa, kunnes se on niin valtava, ettemme voi mitenkään olla enää piittaamatta siitä! Se ei tunne pelkoa, ja monet joilta on riistetty oikeudet ja jotka ovat olleet epätoivoisia liian pitkään, saattavat nyt myös vapautua pelostaan ja he ovat valmiita taistelemaan asiansa puolesta, mikä se onkin, jopa veriseen ja katkeraan loppuun saakka.

Jos elämme ja hengitämme tänä päivänä, olemme osa tätä riippumatta siitä, miten paljon ehkä näemme sen "noina, jotka aiheuttavat ongelman". Maailmamme moninaiset aspektit ovat niin kietoutuneet yhteen, ettei ole mahdollista olla erillään ja väittää, ettei ole osaa eikä arpaa sen kudelmaan. Neptunus joka perääntyy nyt omassa merkissään Kaloissa, muistuttaa meille, että me kaikki synnymme samasta lähteestä ja palaamme siihen. Kiedomme kehomme, mielemme, sydämemme ja sielumme ydinolemuksemme ympärille ja kutsumme sitä "minuksi". Tunnemme itsemme yksilöiksi, joita todellakin olemme suhteellisesti. Mutta kiistattomasti olemme vain kokonaisuuden osia, jokainen ainutlaatuisesti muotoiltu esittämään omaa erityistä rooliaan. Tämän keskinäisen yhteyden pohdiskelu on nyt elintärkeää, vastustamaan liikettä polarisoitumiseen, joka johtaa loppujen lopuksi vain suurempaan konfliktiin.

Saturnus jatkaa neliötä Neptunuksen kanssa syyskuun toiselle puoliskolle, jolloin tämä allianssi alkaa hävitä. Se tukee pitkäaikaisten totuuksien ja hyvin rakkaiden varmuuksien kyseenalaistamista tämän päivän mahtavien haasteiden edessä. On kyse sitten poliittisesta mullistuksesta, konfliktista ja sodasta, ilmastomuutoksesta tai henkilökohtaisista koettelemuksista, elämä takoo tietoisuuttamme heräämään ja nousemaan. Koskaan ei ole ollut näin tehokasta aikaa romahduksen tulla läpimurroksi tai tragedian voitoksi. Mutta nämä prosessit tarvitsevat aikaa ja vaativat, että kunnioitamme jokaista askelta sen syvimmän transformaation syntymiseksi, jota korkeimmat totuudet muokkaavat. Saatamme joutua likaamaan kätemme ihmismaailman sotkuissa kaikilla hurjilla tunteillamme ja hulluilla kaipauksillamme. Meidän täytyy ehkä poistaa naamio toisensa jälkeen, kunnes emme enää tunnista itseämme, puhumattakaan siitä, että kukaan muu tietää, kuka ihme oikein olemme!

Nämä ajat kutsuvat aitoutta, joka saattaa loukata rehellisyydessään ja intohimossaan ja haastaa uskonnollisen, poliittisen, yhteiskunnallisen ja henkisen vallitsevan tilan. Emme vastaa kenellekään totuuden osalta, sillä totuus on oma sovittelijansa, joka ei jätä mitään muuta seisomaan vanavedessään. Valehtelemme itsellemme ja toisille silloin, kun vapaa puhuminen ja käyttäytyminen voi uhata liian syvältä sitä pintasopusointua, joka saa meidät päivän läpi. Mutta on yliampuvimman rehellisyyden aika, mihin kykenemme – ennen kaikkea itsellemme. Katso sisääsi ja sano ääneen, mitä näet. Kuuntele itseäsi ja sanoja, joita käytät. Äänesi sointia, intohimoa tai pelkoa. Kuuntele haluttomuuttasi tai jännitystäsi, kun kenties sanot nämä asiat ensimmäistä kertaa ääneen. Tämä on sinun totuutesi – sano se, kuule se ja elä se. Sitten katso, miten kauan se kestää tietoisemman päivän valossa …

Uranuksen ja Pluton neliö 2012–2015 valmisteli meitä näitä aikoja varten. Kuoremme rikottiin silloin ja ilmestyimme uudenlaiseen todellisuuteen – todellisuuteen joka ei enää sietäisi "normaalin" tyranniaa syvempien totuuksien pulppuamista vastaan. Monet pelkäsivät, etteivät he selviytyisi sen hyökkäyksestä, ja kuitenkin olemme tässä, muuttuneena tunnistamattomaksi, emme rikkoutuneena korjauskelvottomaksi. Ja aivan kuten menimme siitä läpi, voimme tehdä saman nyt. Riippumatta siitä, miten paljon saatamme pelätä pimeyttä, sitä tarvitaan valon kehystämiseen. Riippumatta siitä, miten paljon vapisemme totuuksien edessä, jotka ovat liian vaikeita hyväksyä, ne paljastavat edessä olevan polun. Pystymme tähän, muttemme pysty siihen yksin. Meidän täytyy tehdä se kädet liitettynä yhteen, sydän avoimena ja laaja mieli valmistautuneena harkitsemaan uusia mahdollisuuksia, ei kalkkeutuneena jotain sellaista vastaan, mikä uhkaa henkilökohtaista vallitsevaa tilaamme.

Kuten Goethe kuuluisasti havaitsi: "Rohkeudessa on neroutta, taikaa ja voimaa." Ja nyt enemmän kuin koskaan on aika olla rohkea! Mars Jousimiehessä 2.8.-27.9. tukee rohkeita tekoja ja pelotonta sydäntä, joka pysyy avoimena kaikesta riippumatta. Tämä avosydämisyys joka lieventää puolustusasennetta, varjomme projisoimista "viholliseen" ja uskon menettämistä, voi olla perustamme, jos niin valitsemme, mikä mahdollistaa selkeyden ponnistelusta ja tunnun suunnasta, joka on saattanut puuttua viime aikoina. Toisaalta Marsin kääntöpuoli Jousimiehessä on ristiretki aatteen puolesta ajattelematta tai kunnioittamatta niitä, jotka ovat eri polulla, ja meidän täytyy varoa sellaisia siemeniä sydämessämme. Riippumatta siitä, miltä meistä nyt tuntuu, miten totuudenmukaiselta perspektiivimme näyttää, se vaatimus, että toiset jakavat sen, paljastaa valheen, joka jatkaa ikuisuuden suurta osaa tämän maailman konflikteista: elämä on mustavalkoinen, konkreettinen ja kiinteä ja siinä on ilmiselvät totuudet ja yksi todellisuus. Pluton jatkuva matka Kauriissa vahvistaa, miten kaukana totuudesta tuollainen perspektiivi on, ja muistuttaa meille, ettei mikään ole pyhää, kun tullaan vallitsevan tilan kääntämiseen nurin.

Seuraava pimennysjakso alkaa 19.8. Se loppuu 23.9., päivä ennen Uranuksen ja Erisin yhdistymistä toisen kerran. Yhdessä nämä kosmiset tapahtumat ennustavat ajankohtaisen vallankumous- ja kapinointijakson voimistumista lisää. Viikoilla jotka johtavat tähän seuraavaan temmon lisääntymiseen, meillä on tilaisuus sitoutua syvällisesti ja pysyvästi liittämään kädet ja sydämet yhteen, pysymään kurssissa ja tarjoamaan elämämme sille mysteerille, joka on ajankohtainen tietoisuuskehitys – matka joka on täynnä suurta totuutta, rajattomia siunauksia ja käsittämättömiä armolahjoja. Jos ne tulevat kiedottuna kamppailuun, niin olkoon. Jos käärittynä spontaaneihin muutoksiin, jotka vievät elämämme uuteen, positiiviseen suuntaan, niin hallelujaa!! Ja jos ne tulevat kuin varas yöllä ja vievät meiltä sen, mitä pidämme rakkaimpana, kylvääkseen tulevaisuuden, jota emme pysty vielä kuvittelemaan, seiskäämme vahvana toistemme rinnalla, kun opettelemme elämään uudestaan.

Todella intensiivistä aikaa – mikä voi olla vuoden vähättely! Ja kuitenkin mittaamattoman voimallista ja kultaakin arvokkaampaa. Jakautumisen ja konfliktin sekä sydänkeskeisen kapinoinnin ja henkisen vallankumouksen luonnehtimana, se opettaa meitä elämään uudella ja innovatiivisella tavalla, joka kunnioittaa totuutta, edistää rauhaa ja alkaa parantaa sitä syvää jakautuneisuutta, joka on hiertänyt tällä planeetalla aivan liian kauan …

Sarah Varcas

Kirjoittanut Sarah Varcas (astro-awakenings.co.uk)

22.7.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

 


Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jaa tämä:
Pirjo Laine

Pirjo Laine suomentaa ulkolaisilta sivustoilta blogeja ja kanavoituja viestejä ilmaiseksi iloksemme. Viestejä saa vapaasti välittää edelleen. Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa.
Olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota aina ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net