28 huhti 2017

Hereillä - kaikin tavoin?

Kirjoittanut 

Dana Mrkich pohti kirjoituksessaan Heräämisen varjopuolia, sitä kuinka hereillä ihmiset saattavat olla yhdellä tavalla, mutta kulkevat silmät kiinni toisten asioiden kanssa. Kuinka on sinun laitasi?

Tehdään heti ensiksi selväksi se, että kenenkään ei pidä olla mitään. Ei tarvitse olla herännyt henkisyyteen, ei tarvitse olla valaistunut eikä tarvitse olla "erityinen". Jokainen ihminen - puiston penkillä istuva juoppolalli tai Amerikan presidentti - on itseisarvoltaan tasavertainen toisen kanssa.

Sinun ei siis tarvitse tehdä lähetystyötä, ei pelastaa merilintuja öljystä tai leikata potilaita. Teet asioita vain sen tähden, että se on sielusi kutsu. Siksi loppupelissä ei ole väliä, oletko herännyt näkemään kaiken.

Uusi aika avaa näkökykyämme

Ihminen voi herätä monella tavalla, kaikki tavat eivät liity pelkkään omaan henkiseen kehitykseen. Valitettavan usein kuljemme kuitenkin silmälaput silmillä näkemättä tai haluamatta katsoa asioita tarkemmin. Ehkä pelkäämme luhistuvamme kaiken "pahan" alla, ja on helpompi vaieta ja teeskennellä ettei näe. Ehkä sielussasi on niin kipeitä paikkoja, että ne tarvitsevat vielä aikaa parantuakseen etkä jaksa ottaa lisää painolastia. Ehkä olet vain laiska tai asia ei kiinnosta.

Uusi aika ja sen myötä tuleva "rakkausenergia",  työntävät meitä kuitenkin myös muuttamaan maailmaa ja sen myötä silmämme avautuvat. Emme voi kävellä kärsimyksen ohitse, vaan haluamme muuttaa asioita valintojen tai aktiivisen toiminnan kautta.

Millainen on korkein näkemys itsestäsi?

Uudessa ajassa ei enää ole merkitystä sillä, millainen menneisyys sinulla on ollut. Jokainen nyt-hetkellä tehty teko määrittelee tulevaisuutesi. Älä turhaan pohdi sitä, millainen olet, vaan pohdi millaiseksi haluat tulla. Oletko avarakatseinen, rakastava, myötätuntoinen, herkkä ja auttavainen? Vai päätätkö olla mietiskelevä, empaattinen, vahva, iloinen ja hiljainen? Omilla valinnoilla - ja ne valinnat ovat niitä, joita teet joka päiväisessä elämässä - määrittelevät sen millainen sinä olet. 

Jos haluat nähdä itsesi korkeimmassa valossa - joka pitää eittämättä sisällään rakkautta - voitko silloin katsoa vierestä kun eläin kärsii. Jos haluat nähdä itsesi korkeimmassa valossa ja rakkaudessa, voitko silloin katsella vaieten kun vanha puu kaadetaan tuhansien kohtalotovereiden lailla? Jos haluat nähdä itsesi korkeimmassa valossa ja rakkaudessa, voitko unohtaa nälkää näkevän lapsen katseen?

Jokainen, olkoon se ihminen tai osa luontoa, on yhtä arvokas. Jos rakastat, rakkautesi kulkee kuin värähtely veden pinnalla, välittyen jokaiseen ja kaikkeen maailmankaikkeudessa.

Välinpitämättömyys on valinta

Jos olet valinnut korkeimman näkemyksen itsestäsi, valinta on helppoa. On helppoa valita asioita, jotka tukevat rakkauden periaatteita. On helppo valita vaate, jota pikkulapsen sormet eivät ole kursineet kokoon. On helppo valita kärsineen naudanlihan sijaan puhdas kasvis. On helppo valita fossiilisten energiamuotojen sijaan vaikkapa tuulienergia. Vaihtoehtoja on olemassa, kyse on silmien avaamisesta. 

Loppukevennys

Teetpä elämässäsi mitä tahansa, kaikki on kuitenkin aina hyvin. Ympärilläsi näkemä kärsimys on harhaa, vaikka se vaikuttaa todelta. Ei ole ketään joka kärsii. Olemme aina turvassa ja rakastettuja. Olemme rakkaus itse.

Viimeksi muutettu 28 huhti 2017

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU