14 marras 2017

Herätä herkkyytesi hauskoin harjoituksin

Kirjoittanut 

Meillä kaikilla on ns. kuudes aisti, jota käytämme usein tiedostamatta. Esimerkiksi ajattelet läheistä henkilöä ja samassa hän soittaakin sinulle tai kävelee vastaan kaupassa tai kadulla. Se on arkipäivän telepatiaa. Kuulet ehkä ajatuksen päässäsi, että mene eri reittiä töihin ja myöhemmin kuulet, että normaalisti kulkemallasi reitillä oli sattunut jotakin, joka olisi viivästyttänyt sinua. Intuition viesteistä saa hienovaraisia neuvoja, jotka auttavat arkipäivässä. Henkisiä lahjoja on monenlaisia ja niitä voidaan myös kehittää.

Selvänäön avulla ihminen voi nähdä päässään kuin filminauhaa tai valokuvia. Selväkuuloinen puolestaan kuulee selkeitä sanoja. Selvätuntoinen kokee energiat erilaisina tuntemuksina omassa kehossaan ja selvätietoinen saa tiedon suoraan päähänsä. Voit myös hetkellisesti tuntea hajuja ja makuja, jotka eivät ole täältä fyysisestä maailmasta lähtöisin.

Henkiparantamisessa parantavaa energiaa välitetään käsien kautta. Meedion henkinen lahja on tuoda viestejä henkimaailmasta, mahdollisesti henkiopas apunaan. Kun henkiopas ja henkimaailma ovat mukana, kutsutaan niitä mediaalisiksi harjoitteiksi. Silloin kun tutkitaan pelkästään esineen energioita, se on psykometrista. Selvänäkijä lukee toisen henkilön energiakenttää eli auraa silloin kun hän ennustaa tulevaa. Kaikkia näitä henkisiä lahjoja voidaan kehittää. Yksi tapa on säännöllinen meditoiminen ja oman intuition kuunteleminen. Jos sinun on vaikea meditoida, keskity pelkästään hengittämiseen tai tee kävelymeditaatio: kävele luonnossa keskittyneenä, kaikki aistit valppaana.

Voit aloittaa yksinkertaisesti terävöittämällä tuttuja ja tavanomaisia aistejasi. Sulje silmäsi 5-10 minuutiksi ja keskity kuuntelemaan ympäristön ääniä, läheltä ja kauempaa, sisällä ja ulkona. Voit myös keskittyä havainnoimaan ympäristöäsi näköaistisi avulla ja olemaan mahdollisimman tarkka huomioissasi. Katsele ympärillesi uteliaana, kaikki aistit avoinna ja käytä mielikuvitusta hyödyksesi - näetkö ohi kiitävissä pilvissä hahmoja, muodostuuko puunrungolle jotain kuvioita, miltä puun pinta tuntuu kätesi alla, miltä ympäristössäsi tuoksuu, mitä aistit luonnossa liikkuessasi, miltä sinusta tuntuu toisten ihmisten seurassa? Löydä sisäinen lapsesi, joka uteliaana ja innokkaana tutkii ympäristöään kaikkien aistiensa avulla.

Hauskoja herkkyysharjoituksia

Kortteja voi käyttää herkkyysharjoitusten apuvälineinä, johon kelpaavat ihan tavalliset postikortitkin. Voit harjoitella esimerkiksi niin ettet katso kuvaa vaan otat kortin käteesi kuvapuoli poispäin ja yrität toisella kämmenellä ikään kuin skannata, mitä kuvassa on. Näetkö värejä, muotoja, mitä tuntemuksia saat kuvasta, tuntuuko se kuumalta tai kylmältä? Tätä voi harjoitella myös kaverin kanssa. Toinen ottaa kortin ja pitää sitä hetken aikaa käsissään. Sen jälkeen tunnustele mitä kortti kertoo sinulle, kuten edellä. Käännä sitten kortin kuvapuoli näkyviin ja kerro mitä tuntemuksia saat. Tällöin luet kuvasta ystäväsi energioita.

Apuvälineinä voi käyttää melkein mitä vain napeista nauhoihin. Voit myös harjoitella energian lukemista erilaisista esineistä. Kokeile skannata kämmenelläsi sinulle tuttuja esineitä, erilaisista materiaaleista valmistettuja. Miltä niiden energiat tuntuvat? Voit myös tehdä tätä pariharjoituksena niin että istut silmät kiinni tai peitettyinä ja toinen henkilö nostaa eteesi jonkin esineen. Yritä tunnustella esineen energioita kämmenelläsi sen yläpuolelta ja sivuilta, koskematta itse esinettä. Miltä esine tuntuu, mistä materiaalista se on valmistettu, minkä muotoinen se on, minkä värinen se on, mihin sitä käytetään? Tai ota puhdas paperiarkki ja ruttaa se käsissäsi. Ojenna paperimytty toiselle henkilölle, joka lukee energiaasi paperista samalla kun hän avaa sitä. Näillä keinoilla voi nähdä tai tuntea jopa vaikkapa mitä tapahtui edellisenä päivänä, tai lapsuudessa.

Älä epäile itseäsi. Mielikuvitus on näissäkin harjoituksissa hyvä apukeino, mutta usko ja luota siihen tietoon, jonka saat heti. Jos mietit liikaa, saattaa oma mieli tulla mukaan sotkemaan. Harjoitellessasi toisen henkilön kanssa ole korrekti erityisesti ikävien asioiden suhteen, jos sellaisia tulee tietoisuuteesi. Kerro kuitenkin kaikki tuntemukset, vaikka et itse ymmärtäisikään niitä, ne saattavat olla toiselle olennaisia. Vaikka et saisikaan aluksi esineestä niin paljon irti tai jokin yksityiskohta tuntuu menevän väärin, älä masennu. Pidä ilo mukana ja harjoittele säännöllisesti. Pian huomaat, että saat herkemmin aikaisempaa tarkempaa tietoa.

Henkisen kehityksen yhdistyksissä järjestetään mm. iltoja, joissa voi pätevän ohjaajan kanssa harjoitella erilaisia herkkyysharjoituksia. 

Lisätietoa: https://www.henkinenkehitys.fi/yhdistystenohjelmat  

Viimeksi muutettu 14 marras 2017
Muita artikkeleita tässä kategoriassa: « Rajan tuolla puolen
Marjaana Kaakinen

Marjaanan erikoisalaa on mm. henkimaailma ja mystiikka. Marjaana kirjoittelee myös suosittua Intiaanioppaan ajatuksia -blogia.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU