12 helmi 2018

Tiesitkö? Nämä kasvit sisältävät terveellisiä kannabinoideja

Kirjoittanut 
Tiesitkö? Nämä kasvit sisältävät terveellisiä kannabinoideja https://pixabay.com/fi/echinacea-purpurea-sun-hat-kukka-2912378/

Kannabinoidi on kemiallinen yhdiste joka toimii vuorovaikutuksessa ihmisen säätelyjärjestelmän kanssa ja pitää yllä kehon tasapainotilaa, eli homeostaasia. Suositussa huumeessa kannabiksessa ja sen eri muodoissa esiintyy monia erilaisia kannabinoideja, jotka aiheuttavat kasvin päihdyttävät (lähinnä THC) ja lääkinnälliset (vain CDB) vaikutukset. Näitä lääkinnällisiä kannabinoideja löytyy myös muista kasveista ja ne vaikuttavat positiivisesti muun muassa ruoansulatuskanavan aktiivisuuteen, hormonaaliseen säätelyyn ja syöpäsolujen torjumiseen.

Maksasammal (liverwort). Uudesta-Seelannista alkuperäisin oleva kasvi sisältää suuria määriä perrottetiinihappoa joka on lähellä kannabiksen THC-kannabinoidia. Kasvilla hoidetaan esimerkiksi keuhkoputken tulehdusta ja sitä on käytetty lievittämään myös sappirakon, maksan ja virtsarakon ongelmia.

Auringonhattu (echinacea). Tällä kasvilla on perinteisesti torjuttu niinkin tavallista tautia kuin kuumetta. Sitä käytetään myös ahdistuneisuuteen, väsymykseen, migreeniin ja tulehduksiin. Aurinkohatun laatu poikkeaa hieman kannabiksesta, sillä se vaikuttaa endokannabinoidijärjestelmän säätelyyn kannabinoidien sijaan kannabimimeeteillä.

Mustapippuri.Tämä mauste löytyy takuuvarmasti jokaisen keittiöstä. Mustapippuri sisältää BCP-kannabinoideja ja useat tutkimukset ovat todistaneet sen ehkäisevän niveltulehdusta, osteoporoosia ja lisäävän tiettyjen syöpälääkkeiden tehokkuutta.

Helichrysum umbraculigerum. Vaikea nimi mutta vahva mieliala ja masennuslääke! Sen voimakkuus johtuu suurista CBG määristä, joita löytyy jälleen myös kannabiksesta. Kasvi on peräisin etelä-afrikasta ja siitä lähteviä höyryjä hengitetään erilaisissa rituaaleissa sen psykotrooppisen vaikutuksen takia.

Lähde: https://www.healthnutnews.com/5-non-marijuana-plants-also-contain-healing-cannabinoids/

Viimeksi muutettu 07 helmi 2018
Ja

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

1 kommentti

  • Kommentoi linkkiä 24 elo 2018 lähettänyt Mikko

    CBD ei ole ainut lääkinnällinen cannabinoidi,THC on myös lääkinnällinen. Ihmisiä on kuollut syöpään juuri tämän virhekäsityksen takia,kun ollaan mainostettu CBD:n auttavan syövän parantamisessa. THC on nimenomaan se cannabinoidi joka tehoaa syöpään,se muuttaa sairaat solut terveiksi soluiksi. Ei saa antaa sen sanan huume hämätä,se on paljon enemmän kuin pelkkä huume. Pieni oikaisu vain.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU