08 helmi 2018

Tee työpäivästäsi parempi

Kirjoittanut 
Tee työpäivästäsi parempi https://pixabay.com/fi/tarralaput-post-it-lista-3127287/

Onko olemassa työpaikkaa johon todella mielellään haluaa herätä mielummin kuin jäädä kotiin juomaan kahvia ja viettämään laiskaa aamua? Onnekkailla ehkä? Jos sinulla on ei-niin-mieluisa työpaikka tai haluat muuten vain tehdä työpäivästäsi vielä paremman, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin.

Hankkiudu eroon roinasta. Jos työpisteesi on normaalisti kaaoksen vallassa, se kannattaa siivota. Aivot kuluttavat enemmän energiaa kun ne yrittävät löytää järjestyksen kaaoksen keskellä ja löytää tavaroita jotka piileskelevät paperikasojen alla. Tämä on tietysti omiaan vaikuttamaan työntekoon, sillä sotku vaikeuttaa keskittymistä.

Käytä tauot OIKEASTI hyödyksi. Räpläätkö kahvitauolla puhelinta tai tarkistatko sähköpostisi? Ei kannattaisi. Yksi suurimmista virheistä jota ihmiset työpäivänsä aikana tekevät, on pitää tehottomia taukoja. Sosiaalinen media ja muu teknologia väsyttää aivoja entisestään. Parasta aivoille olisi poistua tauon ajaksi haukkaamaan hieman raitista ilmaa. Jos sinulla on mahdollisuus nauti siis mieluummin hetki ulkoilmasta kuin älypuhelimen näytöstä.

Kunnolliset yöunet. Monet rakastavat nukkumista, mutta löytävät itsensä silti sängystä liian myöhään. Kun töistä pääsee kotiin, odottavat vuorostaan kotona tehtävät työt, mahdolliset lapset, lemmikki tai muut arkiset askareet. Tämä kaikki vie oman aikansa ja yhtäkkiä huomaa kellon olevan jo... liikaa. Tämä on yksi syy siihen miksi töissä ei ehkä ole niin tehokkaana kuin haluaisi.

Aivot tekevät suurimman osan töistään unen aikana, ne luovat uusia neuro-yhteyksiä jotka taas parantavat pitkäaikaista muistia. Ne prosessoivat myös sinä päivänä kerättyä tietoa, joten yritä pitää unesi tarpeeksi pitkinä jolloin työpäiväsi lisäksi myös elämänlaatusi paranevat.

Älä torkuta. Kukapa ei haluaisi kellon soidessa vielä muutamaa extraminuuttia? Se ei kuitenkaan kannata, sillä mitä aikaisemmin heräät ennen töihinlähtöä, sitä "pehmeämmän" laskeutumisen saat päivään. Kiire ei nimittäin ole mukavaa kenestäkään. Voit myös vaihtoehtoisesti jo aamulla tehdä sen päivän mahdollisia askareita, jolloin illalle ei kasaannu niin paljon. Tämä helpottaa myös osaltaan unirytmiä ja pääset mahdollisesti aikaisemmin nukkumaan.

Tee töissä töitä. On tärkeää työskennellä silloin kun on työssä, eikä esimerkiksi miettiä omia asioitaan tai jälleen vaihtoehtoisesti selata puhelintaan. Jos sinun on hyvien yöunien ja tehokkaiden taukojenkin jälkeen vaikea keskittyä itse työn tekemiseen, sulje esimerkiksi toimistosi ovi ja puhelin ja poista mahdolliset häiriötekijät. Työtehokkuutesi nousemisen lisäksi, myös työpäiväsi kuluu paljon nopeammin kun olet keskittyneessä mielentilassa.

Katso mitä syöt. Työpäivän aikana ei kannata syödä mitään kovinkaan raskasta. Salaatti tai keittolounas ovat hyviä vaihtoehtoja. Ylensyömisestä tulee nimittäin usein hieman väsyttävä ja turvottava olo. Säästä "isompi" ruoka sen sijaan kotiin raskaan päivän päätteeksi. Kevyesti syöminen työpäivän aikana auttaa sinua tuntemaan itsesi kevyeksi ja virkeäksi sekä pitämään flow'ta yllä.

Muista aloittaa työpäivään valmistautuminen henkisesti jo edellisenä päivänä. Käy mielessäsi seuraavan päivän tapahtumat ja tavoitteet. Täydellisen aikataulun ja rutiinin löytäminen ei aluksi ole helppoa, mutta kun löytää itselleen sopivan rytmin, alkavat työpäivätkin tuntua paljon paremmilta. Voisiko töihinmeno olla jopa iloinen asia?

Lähde:
https://www.collective-evolution.com/2018/01/18/the-closest-i-ever-came-to-having-a-perfect-day-at-work/

 

 

Viimeksi muutettu 06 helmi 2018
Ja

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU