10 marras 2017

Rituaalien voima kumpuaa omasta tahdostamme

Kirjoittanut 
Rituaalien voima kumpuaa omasta tahdostamme https://pixabay.com/fi/camping-nuotiolla-palo-nainen-2790968/

Kun kuulet sanan "rituaali", mitä ajattelet? Ehkä yhdistät termin välittömästi pentagrammeihin, kynttilöihin, muminaan tai hahmoihin huput päässään. Saatat ajatella erilaisia symboleja, hämärästi valaistuja huoneita, voodoo-nukkeja tai muita sanaan linkitettyjä stereotypioita. Mutta rituaaleihin ei tarvitse liittää mitään näin epämääräistä, vaan niitä voi käyttää apuna henkisellä polulla ja paranemisessa.

Sanalla rituaali oletetaan usein olevan tekemistä uskonnon kanssa - lähes jokaisella kulttuurilla on ollut ja on edelleenkin erilaisia hengellisiä rituaaleja ja uskonnollisia seremonioita. Muinaiset egyptiläiset, amerikanintiaanit, mayat, buddhalaiset, kristityt, juutalaiset ja muslimit - kaikki kansat ovat luoneet erilaisia rituaaleja erinäisiin tarkoituksiin.

Rituaalien ei tarvitse olla esoteerisiä, uskonnollisia tai hengellisiä, toisin sanoen, sinun ei tarvitse kuulua minkäänlaiseen lahkoon tai uskontokuntaan harjoittaaksesi niitä.

Mikä rituaali on ja miten voit hyötyä siitä?

Henkisen kasvun rituaalit ovat vapaita kaikille iästä, sukupuolesta, uskonnosta tai kulttuurista riippumatta. Paras asia niissä on, että ne ovat aivan tavallisia toimintamalleja, joilla on syvä henkilökohtainen merkitys niiden harjoittajalle. Rituaaleilla, joita harjoitetaan johdonmukaisesti, voi olla erittäin hyödyllinen vaikutus elämään.

Rituaaleilla itsessään ei ole minkäänlaisia voimia. Ajattele vaikkapa tyhjää astiaa: voit juoda siitä elävöittävää vettä, mutta tyhjänä se ei palvele. Samaa voidaan sanoa rituaaleista - jos niitä käytetään liian usein - ne voivat muuttua tyhjiksi, elottomiksi ja hyödyttömiksi. Valitettavasti liian monet ihmiset unohtavat tämän ja tuhlaavat osan ajastaan palvelemalla "juomalasia" sen sijaan että kunnioittaisivat vettä.

Mitä etuja rituaalien harjoittamisesta saat:

- rituaalit auttavat sinua "karkoittamaan" huonoja tapoja.
- rituaalit auttavat sinua parantumaan.
- rituaalit auttavat saamaan lopetuksen asioille.
- rituaalit auttavat sinua "kutsumaan" muutoksen parantavaa voimaa.
- rituaalit auttavat sinua pysymään keskittyneenä ja tavoitteellisena.
- rituaalit auttavat kehittämään itsekuriasi.

Rituaalien voimat ovat suoraan riippuvaisia tahdon ja aikomuksemme voimasta. Ne ovat ikään kuin symbolisia sitoumuksia joiden avulla voimme kasvaa, vahvistua, parantua ja antautua.

Neljä rituaalityyppiä, valitse omasi tai keksi itse

1. Sytytä kynttilä ja puhalla se sammuksiin

Kynttilän puhaltaminen symboloi "kuolemaa" tai jonkin asian "loppua". Käytä tätä rituaalia, kun haluat lopettaa jotakin elämässäni, esimerkiksi tuntemasta syyllisyyttä. Rituaali auttaa muodostamaan sillan alitajunnan ja tietoisuutesi välille.

Etsi hiljainen hetki tämän rituaalin suorittamiseen. Rauhoitu, ota käteesi kynttilä ja sytytä se. Tuijota liekkiä intensiivisesti ja samalla ajatuksissasi (tai ääneen) sanoen esimerkiksi näin: "Syyllisyyteni väistyy ja haihtuu pois kuten tämä kynttilän liekki. Löydän vapauden." Tämän jälkeen puhalla liekki sammuksiin.

2. Suihku, kylpy ja eteeriset öljyt

Jos olet vaikkapa stressaantunut uudesta työpaikasta tai haluat päästä eroon kehosi myrkyllisistä energioista, tämä yksinkertainen fyysinen rituaali sopii siihen mainiosti: pese pois huolesi!

Käy suihkussa, kylve tai sauno. Kuvittele kuinka peseytymisen aikana kaikki huolet menevät pesuveden mukana viemäristä alas. Tai miten kehosi huuhtoutuu sisäisesti negatiivisista energioista. Rituaalia vahvistaa vielä eteeriset öljyt: Rasvaa itsesi hyvätuoksuisella rasvalla tai lisää eteerisiä öljyjä kylpyysi. Tämä on hyvä tapa ja rituaali itsensä uudistamiseen.

Kamomilla, ruusu, salvia ja laventeli ovat vain muutamia hyviä öljyjä monien joukossa, jotka laimennettuna tarjoavat monia hyötyjä ja ovat täydellisiä juuri tällaisen rituaalin kannalta. .

Laimenna jotakin eteeristä öljyä lämpimässä vedessä ja kasta sormesi siihen. Sivele öljyllä jokainen kehosi energiakeskus (pää, kurkku, rintakehä, mahalaukku jne.) Tai voit halutessasi kaataa laimennettua öljyä päällesi suihkussa. Tämä visualisoi kehosi jännitystä joka huuhtoutuu pois. (toim.huom. älä koskaan käytä eteerisiä öljyjä laimentamattomina).

3. Anna tuulen puhaltaa höyhen mennessään

Tuuli on samaan aikaan näkymätön mutta voimakas. Ja monin tavoin tuuli on itse elämän symboli. Höyhenet taas on hyvin maanläheisiä, mutta myös lentävät helposti tuulen mukana.
Tuuli ja höyhen -rituaali on hyvä symboli hyväksynnälle ja antautumiselle. Se voi olla tehokas kausina,  jolloin tunnet olevasi emotionaalisesti loppuun palanut. Emme voi aina muuttaa kaikkea elämässämme, mutta voimme vaikuttaa siihen, mitä asiasta ajattelemme.

Voit käyttää höyhentä, lehteä tai vaikkapa voikukan höytyvää tähän rituaaliin. Pidä höyhentä kädessäsi (mieluiten ulkona). Siirrä "ongelmasi" höyheneen  ja kun olet valmis päästämään tuskasta irti, puhalla tai anna tuulenpuuskan viedä se kädestäsi. Katso kun se leijailee pois, vieden mukanaan pahan olosi, sillä kuten höyhen, myös jokainen ongelma, riita ja kipu leijailevat lopulta pois.

4. Polta huolesi pois

Polttaminen symboloi lopullisuutta: siitä ei ole paluuta! Tämä viimeinen rituaali on erityisen voimakas, koska se kirjaimellisesti muuttaa tuhkaksi minkä tahansa. Mukanaan se vie siis jonkun tietyn ajatuksen, aikomuksen tai halun.

Aloita rituaali kirjoittamalla paperille jokin ongelma joka tuntuu ajankohtaiselta. Voit kirjoittaa esimerkiksi "itseinho", tai "kateuteni _____" ja niin edelleen. Muista kuitenkin, että osa tunteista ja kokemuksista - kuten suru ja kaipaus - ovat meille yllättävällä tavalla hyödyllisiä. Tämä rituaali toimiikin siis parhaiten pelkojen, irtipäästämisen ja aikomusten kanssa.

Kun olet kirjoittanut paperille jotain, etsi turvallinen paikka sytyttääksesi sen. Tämän jälkeen tarkastele kirjoitustasi ja mieti kuinka kyseinen ongelma vaikuttaa elämääsi. Kun tunnet olevasi valmis päästämään irti, sytytä paperi ja katso kuinka se muuttuu tuhkaksi. Voit sanoa samalla myös pienen rukouksen tai muutaman sanan kuten "annan olla" tai "olen valmis jatkamaan eteenpäin".

Voit käyttää näitä rituaaleja niin vähän tai niin paljon kuin koet tarpeelliseksi. Sen lisäksi että rituaalit auttavat meitä löytämään hyväksynnän, voiman ja päättäväisyyden tunteita, ne myös lähettävät alitajunnallemme tiedostamattomia ja voimakkaita viestejä.

Lähde:

Aletheia Luna
https://lonerwolf.com/types-of-rituals/

Viimeksi muutettu 09 marras 2017
Ja

Nuori ja innokas harjoittelija, joka etsii innolla uusia, mielenkiintoisia juttuja. Pätee varsinkin käännösjutuissa.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU