10 elo 2018

Parhaat henkistä kasvua ruokkivat kännykkäsovellukset ja podcastit

Kirjoittanut 

Älypuhelimista voi olla haittaa, mutta ne voi valjastaa palvelemaan hyviäkin tarkoituksia. Erilaiset sovellukset voivat auttaa meditoinnin aloittamisessa tai muistuttaa sopivien hengitystaukojen pitämisestä. Myös huolellisesti valittujen podcastien kuuntelu sekä ruokkii mieltä että luo päivään rauhallisen hetken. Listasimme suomenkielisiä ja englanninkielisiä henkisen kasvun appseja ja podcasteja.

Ennen kuin ryhdyt käyttämään sovellusta tai kuuntelemaan podcastia, on hyvä miettiä hetki, mitä toivot tai odotat – siis hiukan syvällisemmällä tasolla. Jos lataat meditaatiosovelluksen, suhtaudu siihen kuin muuhunkin meditaatioharjoituksen aloittamiseen. Jos vain ryhdyt kuuntelemaan ohjattuja meditaatioita, voit pettyä tai unohtaa koko sovelluksen, jos toivot sen antavan vastauksia.

Kirjoita vaikka paperille mietteitäsi ja toiveitasi siitä, miksi haluat alkaa meditoimaan tai harjoittamaan mindfullnesia, tai päätit alkaa kuunnella henkistä kasvua käsittelevää podcastia. Mikä sinut johdatti miettimään asiaa tai kokemaan, että podcastista tai sovelluksesta voisi olla iloa? Mitä se kertoo arjesta ja elämästäsi? Entä mitä toivot siitä seuraavan nopealla ja pitkällä aikavälillä, mikä sinut johdatti etsimään sovellusta.

Kännykkäsovellustilauksen voi usein antaa myös lahjaksi – se on siis erinomainen tapa ilahduttaa läheisiä!

Kännykkäsovellukset

Oiva

Suomalainen, suomenkielinen Oiva on tutkimukseen perustuva tietoisuustaitojen kehittämiseen ja stressin vähentämiseen tähtäävä sovellus. Sitä voi käyttää myös netissä, joten älypuhelinta ei Oivan käyttämiseen välttämättä tarvi. Tarjolla on erilaisia muutaman minuutin mittaisia harjoituksia. Sovellus on ilmainen.
oivamieli.fi

Mindfulness App Leena Pennanen

Sovellus koostuu Leena Pennasen ohjaamista meditaatioista, joita on tarjolla eri pituisina. Itse meditaatioiden lisäksi appsin voi ajastaa muistuttamaan meditaatiohetkestä. Halutessasi se tarjoilee myös mietelauseita tai pieniä päivittäisiä mindfulness-harjoituksia. Android-käyttäjille on tarjolla maksullinen versio, muiden laitteiden käyttäjät voivat valita joko maksullisen premium-version (4-5 euroa/kk) tai ilmaisen version.
mindfulness.fi/lataa-mindfulness-app-leena-pennanen/

Calm

Englanninkielinen Calm on saanut kovasti kehuja. Sitä voi käyttää eri tarkoituksiin: meditaatioharjoituksiin, nukahtamiseen, rentoutumiseen ja rauhoittumiseen. Tarjolla on myös lyhyitä hengitysharjoituksia. Calmia voi kokeilla ilmaiseksi, sen jälkeen se maksaa muutaman euron kuukaudessa.
www.calm.com

Headspace

Meditaatio-ohjelmista tunnetuin lienee Headspace. Sen juju on meditaation opettelu ohjattujen meditaatioiden avulla. Ne ovat eripituisia, eri tilanteisiin sopivia. Sen lisäksi Headspace-sovelluksen SOS-harjoituksiin voi turvautua, jos hermot menevät tai voimat tuntuvat loppuvan. Headspacea voi kokeilla ilmaiseksi, jonka jälkeen se on maksullinen - n. 10 euroka/kk.
www.headspace.com

Podcastit

Maailmanpuu

Joogaan laajasta näkökulmasta liittyvässä podcastissa käsitellään erilaisia hengellisiä perinteitä. Monipuolisessa podcastissa jutustelevat uskontotieteilijä, tietokirjailija ja toimittaja Matti Rautaniemi sekä joogaopettaja Miska Käppi. Usein mukana on myös vierailijoita.
maailmanpuu.fi

Taikaelämää

Joogaopettaja Katri Syvärisen Taikaelämää-podcastin 14 jaksoa julkaistiin viime vuonna. Niissä käsitellään hyvinvointia ja henkistä kasvua monelta kantilta: jaksoissa sivutaan niin manifestointia kuin uupumustakin. Kukin jakso on pituudeltaan puolesta tunnista varttiin.
podtail.com/fi/podcast/taikaelamaa/

Inner Work

Sisäiseen kasvuun ja valaistumiseen keskittyvää podcastia pitää Josephine Hardman, intuitiivinen parantaja joka hylkäsi opettajanuransa henkiselle tielle omistautuakseen. Aihepiiriä käsitellään erilaisten vieraiden kanssa.
www.stitcher.com/podcast/purefield-radio

Daily Boost

Englanninkielinen päivittäinen, hurjan suosittu Daily Boost -podcast tarjoaa motivaatiota ja inspiraatiota. Sen taustalla vaikuttaa Scott Smith. Vinkit auttavat esimerkiksi stressin vähentämisessä ja siitä on iloa myös vaikkapa uran suunnittelussa.
motivationtomove.com/podcasts/daily-boost-podcast

Mitä podcasteja kuuntelet itse, entä käytätkö jotain henkiseen kasvuun liittyvää sovellusta?

Viimeksi muutettu 09 elo 2018

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU