13 helmi 2018

Oshon ajatuksia meditaatiosta, osa 6

Kirjoittanut 
Oshon ajatuksia meditaatiosta, osa 6 kuvakaappaus: https://www.osho.com/read/osho/on-osho/on-osho-topic-2

Osho kuvailee syvällisesti ja oivaltavasti meditaation olemusta ja sen ulottuvuuksia. Iättömät viisaudet kehottavat irtautumaan mielestä ja hiljentymään sisimpään. Meditaation avulla opimme löytämään todellisen olemuksemme ja elämään täysipainoisesti tässä hetkessä. Kymmenosaisessa juttusarjassa tutustutaan Oshon meditaation olemusta koskeviin ajatuksiin.

Oshon mukaan meditaatio on herkkyyttä ja kasvamista. Herkkyys liittyy tietoisuuteen. Tietoisuus tekee pienistä asioista merkityksellisiä. Kun ihmisessä on tietoisuutta, herkkyyttä, rakkautta, tavallinen kivikin muuttuu hänen silmissään timantiksi. Ilman herkkyyttä timanttikin on ihmiselle tavallinen kivi, tuskin edes sitä. Kun meissä on tietoisuutta, elämän tarkoitus avautuu. Elämän tarkoitus on tie tietoisuuden luokse, ja sitä tietä saamme kulkea meditoimalla.

Meditaatio on kasvamista. Se ei tarkoita vanhenemista, vaan jotain aivan muuta. Meditaatio on mielen ja ajan ulottumattomissa. Lopulta havaitsemme, että aika ja mieli ovat yksi ja sama. Molemmat etenevät lineaarisesti vaakasuorassa. Meditaatio tapahtuu pystysuorassa, syvyyksissä ja korkeuksissa. Meditaatiossa aika ja mieli pysähtyvät ja ihminen kohoaa osaksi ikuisuutta. Ikuisuudessa ei ole aikaa ikä ajatuksia. Tämän voimme kokea omakohtaisesti, muttemme voi selittää sitä mielellä.

Lähde: Osho: Meditaatio on... Unia Mystica 1998.

Viimeksi muutettu 27 joulu 2017
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU