13 maalis 2018

Oshon ajatuksia meditaatiosta, osa 10

Kirjoittanut 
Oshon ajatuksia meditaatiosta, osa 10 kuvakaappaus: https://www.osho.com/read/osho/on-osho/on-osho-topic-2

Osho kuvailee syvällisesti ja oivaltavasti meditaation olemusta ja sen ulottuvuuksia. Iättömät viisaudet kehottavat irtautumaan mielestä ja hiljentymään sisimpään. Meditaation avulla opimme löytämään todellisen olemuksemme ja elämään täysipainoisesti tässä hetkessä. Kymmenosaisessa juttusarjassa tutustutaan Oshon meditaation olemusta koskeviin ajatuksiin.

Oshon mukaan meditaatio on riemua ja kukoistamista. Riemu tarkoittaa omasta olemuksesta iloitsemista. Meditaatio on iloa omasta itsestä. Hyvin yksinkertaista – olet täydellisen rento ja tietoinen, ettet tee yhtään mitään. Mielesi yrittää poukkoilla menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Älä välitä siitä, vain huomaa se. Voit tarkkailla sen liikkeitä. Meditaatio tarkoittaa, että ihminen vain on. Ilo alkaa kummuta kaikkialta, kun lakkaamme tekemästä ja pysähdymme olemaan tietoisuudessa. Emme ole mielessämme, vaan tietoisuudessa, tarkkailijoina. Jos olet onnellinen, niin sinä vain olet. Et tarvitse siihen syytä.

Meditaatio on kukoistamista. Meditaation kautta löydämme syvemmän ymmärryksen. Ymmärrys on kristallinkirkas ja ääretön. Se rikastuttaa elämäämme. Ihmismieli voi oppia väkivallattomuutta. Jumala ei ole askeettinen. Maailmassa on kukkia ja puita, ei pelkkää erämaata. Elämässä on laulua ja tanssia, ei pelkkiä hautajaissaattoja. Mieli voi väittää pysähtyneisyyttä tai jähmettymistä meditaatioksi, mutta se erehtyy. Ollessamme tarkkaavaisia vältymme mielen ansalta. Kukoistus on merkki siitä, että kuljemme oikeaan suuntaan meditaatiossa.

Lähde: Osho: Meditaatio on... Unia Mystica 1998.

Viimeksi muutettu 27 joulu 2017
Satu Ilta

Nimimerkki Satu Ilta on koulutukseltaan sosiologi ja yhteisöpedagogi. Hän työskentelee päätyön ohessa sisällöntuottajana ja printtilehden toimittajana. Satu on kirjoittanut toisella nimimerkillä runoja, joita on julkaistu runoantologioissa ja Sadun omassa runokirjassa. Hän on toimittanut yhden runoantologian. Satua eniten kutkuttavat aiheet liittyvät lapsiin ja kasvatukseen, pitkän parisuhteen hoitamiseen, uskontoon, uskoon ja maailmankatsomuksiin, kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin sekä terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan. Myös ihmisten käytös kaikessa irrationaalisuudessaan ja ajankohtaiset sosiaaliset ilmiöt käynnistävät Sadussa ”sisäisen analysaattorin” ja kirjoitusinnon.

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU