18 tammi 2019

Miten opit rakastamaan itseäsi?

 
Miten opit rakastamaan itseäsi? https://www.freeimages.com/photo/charo-behind-a-sculpture-1535445

Yksi suurimpia ongelmia monilla ihmisillä, joiden kanssa työskentelen, on itsensä rakastaminen - tai paremminkin sen puute. Usein tämän juuret juontuvat aiemmista kokemuksista tässä elämässä tai menneissä elämissä.

Ongelmaa pahentaa se, ettei moderni maailmamme aina kannusta itsensä rakastamiseen tai tue sitä. Itse asiassa se lannistaa itsensä rakastamista monin tavoin.

Itse kamppailin tämän ongelman kanssa monta vuotta nuorempana. Ja tiedän, että monet teistä ovat kamppailleet myös.

Ja kuitenkin, jos emme rakasta ja palvele itseämme ensin, emme voi rakastaa ja palvella muita hyvin, kuten lukemattomat opettajat ovat kertoneet meille lukemattomia kertoja.

Tässä on muutamia Hengen käytännön ehdotuksia, joita voimme käyttää opetellessamme rakastamaan itseämme enemmän:

* Luopukaa kaikesta itsenne kritisoimisesta ja tuomitsemisesta. Kaikesta! Ansaitsette parempaa.

* Luopukaa kaikista ajatuksista, jotka pelottavat teitä. Muistakaa, että olette täysin turvassa läsnä olevassa hetkessä.

* Olkaa kärsivällinen itsenne kanssa. Teistä ei tarvitse tulla täydellistä yhteiskuntanne määrittelemällä tavalla. Olette täydellinen juuri sellaisena, kuin olette.

* Huolehtikaa hyvin itsestänne - fyysisesti, mentaalisesti, tunteellisesti ja henkisesti. Osaatte jo tehdä tämän. Siis tehkää se.

* Katsokaa itseänne syvälle silmiin peilissä ja sanokaa sitten itsellenne (tarkoittaen sitä!) "Rakastan sinua, 'oma nimenne'!" Sanokaa se useita kertoja. Se vie vain muutaman sekunnin, mutta se on voimallista. Tehkää tämä joka päivä.

* Tietäkää, että olette voimakas ja itsenäinen olento. Ette tarvitse ketään ja mitään itsenne ulkopuolelta. Olette Jumala.

* Tärkein suhteenne - poikkeuksetta - on teidän ja korkeamman itsenne välillä. Tuo suhde varmistaa, että kaikki muut suhteenne ovat terveitä ja eheitä.

* Oppikaa rakastamaan itseänne ja kaikki on hyvin - voimaannutte elämään täysillä ja iloisesti. Se on oikeasti näin yksinkertaista.

Kirjoittanut John Cali (www.greatwesternpublishing.org)

26.8.2013
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Viimeksi muutettu 18 tammi 2019

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU