08 touko 2018

Kuumimmat gurut: kymmenen merkittävintä henkistä johtajaa

Kirjoittanut 
Kuumimmat gurut: kymmenen merkittävintä henkistä johtajaa Peter Hershey / Unsplash

Ketkä ovat tämän hetken merkittävimmät henkiset johtajat? Watkinsin legendaariselle listalle valitaan vuosittain 100 elossa olevaa merkittävää ja suosittua henkistä johtajaa. Onko listalla itsellesi läheisiä tai tuttuja henkilöitä? Entä kenen läsnäolo listalla yllättää? Ketä lisäisit itse listalle?

Lontoossa sijaitseva, jo vuodesta 1893 toiminnassa ollut Watkinsin kirjakauppa erikoistuu vaihtoehtoiseen, hengelliseen kirjallisuuteen. Kaupan väki on julkaissut vuodesta 2011 alkaen listaa, jolle valitaan 100 ajankohtaista, merkittävää henkistä johtajaa.

Listalle on valittu henkilöitä, jotka ovat elossa (tai olivat elossa 1.1. 2018) ja ovat tehneet merkittävää, ainutlaatuista työtä henkisellä saralla, globaalilla tasolla. Sen lisäksi listaa koottaessa huomioidaan, miten ahkerasti kyseistä henkilöä “googlataan” ja miten usein tämän Wikipedia-sivua luetaan.

Listalle on huolittu vain positiivista, rakentavaa viestiä levittäviä henkisiä johtajia. Vihaa tai epäsuvaitsevaa viestiä levittäviä henkilöitä sille ei päästetä.

Listan 10 kärkinimeä ovat seuraavat:

1 Paavi Franciscus

Paavi ei esittelyjä kaipaa. Franciscus tunnetaan empaattisena ja maanläheisenä paavina, joka on myös edistysmielinen.

2 Dalai Lama

Hymyilevän, lempeyttä huokuva Dalai Lama, Tiibetin buddhalaisuuden henkinen johtaja, on myös monille tuttu. Lue Dalai Laman esittely sivuiltamme

3 Desmond Tutu

Desmond Tutu on eteläafrikkalainen arkkipiispa, josta on tullut kansainvälisesti merkittävä ja suuresit rakastettu henkinen johtaja. Lue juttumme, joka käsittelee Desmond Tutun käsityksiä anteeksiantamisen merkityksestä.

4 Eckhart Tolle

Henkinen opettaja Eckhart Tolle puhuu esimerkiksi mielen kahleista irrottautumisesta ja läsnäolon voimasta. Hän on itse kokenut niiden voiman - 29-vuotiaana hän koki niin merkittävän henkisen heräämisen, että se muutti hänen elämänsä tyystin. Lue Eckhart Tollen esittely sivuiltamme.

5 Tony Robbins

Tony Robbins on suosittu ja seurattu menestysvalmentaja, jonka vaikuttavissa seminaareissa opetellaan irrotautumaan kaikenlaisista kahleista ja kuljetaan kohti unelmaelämää. Robbins käsittelee hyvinvointia myös fyysisestä näkökulmasta.

6 Oprah Winfrey

Oprah on paitsi legendaarinen televisiojuontaja ja näyttelijä, myös hyväntekijä ja henkisen hyvinvoinnin puolestapuhuja. Hän on tehnyt yhteistyötä Eckhart Tollen kanssa ja uskoo päivittäisten henkisten harjoituste voimaan.

7 David Lynch

Lynch tunnetaan ensisijaisesti elokuvaohjaajana toisena Twin Peaks -sarjan luojana, mutta hän kiertää maailmaa myös meditaation ilosanomaa levittämässä. Lynch harjoittaa transsendenttista meditaatiota, ja on kirjoittanut aiheesta Catching the Big Fish -kirjankin.

8 Bob Dylan

Bob Dylan on legendaarinen musiikko, joka palkittiin Nobelillakin. Sitä kaikki eivät tiedä, että Dylan on myös syvästi henkisistä asioista kiinnostunut henkilö. Hän ei noudata yhtä tiettyä uskontoa, mutta hänellä on juutalaiset juuret ja hän on kertonut esimerkiksi uskovansa Raamattuun. Hänen henkistä polkuaan käsittelee Scott Marshallin kirjoittama Bob Dylan: A Spiritual Life -kirja.

9 Arianna Huffington

Arianna Huffington on mediamoguli, amerikkalaisen Huffington Post -sivuston perustaja. Nykyisin hän on keskittynyt Thrive Globa- sivustoon, joka keskittyy hyvinvointiin ja stressin torjumiseen. Hän on myös vannoutunut meditaation harjoittaja, ja on käsitellyt aihetta myös kirjoissaan. Hän myös painottaa unen ja laadukkaan ravinnon merkitystä hyvinvoinnille.

10 Paulo Coelho

Coelhon kirjat ovat olleet miljoonille ihmisille tie henkisempään maailmankatsomukseen. Niitä on myyty hurjia määriä, ja etenkin Alkemisti on monien lempikirja. Sen keskeisimpiä viestejä on oman polun seuraaminen ja unelmiin uskominen. Lue Paulo Coelhon esittely sivuiltamme.

Viimeksi muutettu 04 touko 2018

Jätä kommentti

Huom! Nimi tai nimimerkki näkyy kaikille lukijoille, sähköpostiosoite jää vain toimituksen tietoon.

Ei vielä käyttäjätiliä? Rekisteröidy!

KIRJAUDU